RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 1/14 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

viking -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 1/14 [chat] (20.1.2014 19:54:22)

Jao, da, slava mi uopšte nije pala na pamet [sm=smiley29.gif]
Nego, Mico, jeste li se odlučili za kolica? Jesi li išla na onaj Blizanački shop na FB što sam ti rekla još onomad? Tamo stalno prodaju polovna kolica, baš je jedna mama prodavala ista kao naša prošle nedelje, prodala ih je za 15 minuta, ali ima i drugih i baš očuvano izgledaju....

Milica cica -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 1/14 [chat] (20.1.2014 20:01:00)

Nismo još, ja sam u totalnom u zbunu oko toga[sm=smiley29.gif] ne mogu dati nešto jako puno para, a sve je ili lošijeg kvaliteta ili preskupo. Pričala sam i sa cvećkom, oni su zadovoljni sa Chipolinom, pa sad videćemo.A Blizanački šop je super, ali je u Hrvatskoj tako da mi ne vredi. Ta žena je bila iz Zagreba, pričala sam sa njom. Šteta što nema nešto tako kod nas.

Jel se nekom javljala Dani?

viking -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 1/14 [chat] (20.1.2014 20:06:18)

Pa šta ima veze što je HR, platiš poštarinu i eto...opet ti je mnogo jeftinije.

Ja se nisam čula sa Dani, ali baš ću sad da joj pošaljem sms.

viking -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 1/14 [chat] (20.1.2014 20:11:54)

Evo, odgovorila mi Dani, kaže da se muči jer je boli rana i da carski uopšte nije carski. Maksim je kod nje, pa nisam htela više da je gnjavim, neka se maze [sm=smiley1.gif]

Milica cica -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 1/14 [chat] (20.1.2014 20:28:38)

Joj to svi kažu, ali kako god okreneš nešto mora da boli.
Ma nezgodno je kupovati tako polovno ,a da ne vidiš, ne znaš u kakvom su stanju itd.

Nimfa -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 1/14 [chat] (20.1.2014 20:39:09)

postoji sajt kupujem prodajem tamo ima dosta stvarcica koje su polovne ali ocuvane i jeftinije,videla sam i dosta kolica za blizance pa pogledajte :D

Milica cica -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 1/14 [chat] (20.1.2014 20:47:26)

Hvala Nimfa pogledaću [sm=smiley1.gif]

marijana22 -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 1/14 [chat] (20.1.2014 21:32:37)

Dobro vece

Mi danas slavili
Taman sve sredili i cekamo goste, ja reko ajd da bacim pogled sta se desava i krenem da se ulogujem kad crvc ne radi tsatatura, zakacila nogom kabl pa se iskljucila, a onda me mrzelo da se saginjem........
Danas sam isla po rezultate u zavod, sve je ok jedino imam kandidu, a to sam imala i sa Aleksom. Sutra ujutru idem na ctg pa cu da pitam za terapiju, verovatno ce mi opet preporuciti one 3 vaginalete (zaboravih kako se zovu).

Klarita mm je gori od tvog. Ja mu sve spremila za izlazak iz porodilista i rekla mu da ponese AS jer cemo ga u tome izneti. On doneo i AS i onu korpu za iznosenje[sm=smiley7.gif] kao nije znao da li moze da se iznese beba u AS.........

Milice ako gledas da kupis polovna kolica mozes da pratis i limundo i kupindo, ali prati redovno jer sve sto je ok se brzo rasproda

Nimfa -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 1/14 [chat] (20.1.2014 21:44:22)

Marijana22 sretna slava :-) i ja slavim ali nismo imali danas mnogo goste tako da nisam bas previse umorna :-) . Jutros sam predala briseve i jedva cekam rezultate posto sam 99 % sigurna da postoji neka infekcija samo se nadam da nije stetna za bebu :|

marijana22 -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 1/14 [chat] (20.1.2014 21:56:32)

Hvala Nimfa takodje

Mi imamo i sutra goste, danas smo slavili porodicno a sutra nam dolazi drustvo. Ja nisam nesto preterano mnogo radila ali sam se umorila, cekam da mm poslaze sudove u masinu pa spavanjac.

Nimfa ne mozes da znas da li imas neku infekciju ili ne. U svakom slucaju imas vremena da sredis pre porodjaja

Nimfa -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 1/14 [chat] (20.1.2014 22:02:49)

Pa pretpostavljam za infekciju zbog jakog svraba i crvenila koje se pojavljuje,ali opet vise bih naravno volela da nije. U ostalom u pravu si ima vremena pa ce se srediti. :-D

Klarita -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 1/14 [chat] (20.1.2014 23:57:36)

Danas mi ceo dan "parada" kroz kucu od gostiju [sm=zz_devil.png] Mislim da od Sv Nikole pa do sada sem Badnjeg dana, nije bio dan da nismo imali goste, vise mi je stvarno muka, jos sutra mi se najavila jedna divna koleginica s muzem i od prekosutra NE PRIMAM NIKOG DO USKRSA i tacka...

A sad..srecna slava svima koji slave, pa i meni [sm=smiley36.gif] , ovaj Sv Jovan samo smo trebali da obelezimo porodicno, kad ono danas kao po naredbi jedan izlazi, drugi ulazi, i redom od 12h pa do malocas...aloooooo[sm=nosecka.gif] malo dete...

Vidim spominjete kolica za blizance...Ako imas nekog u inostranstvu, Milice, da ti posalje, duplo su jeftinija. Moja drugarica imala za blizance neka Mc laren, ne znam da li se tako pise, izvinjavam se ako gresim, sto se kaze "dusu im izvadila" tri godine ih vozala, a ne znam da li 200 eura kostaju (France je u pitanju)

Nimfa, Marijana, joj i ja muku mucim s candidom. Malo, malo, pa eto je, crkla da Bog da...ne provaljujem od cega se vraca, ali taj me problem prati od davnina[sm=zz_stomp.gif]

17 joka -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 1/14 [chat] (21.1.2014 0:05:29)

Klarita, samo smanji slatkise i mlecne proizvode i nece se vracati

Klarita -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 1/14 [chat] (21.1.2014 0:18:50)

Candida ili gosti[sm=zmeden.gif]
[sm=zz_bounce.gif]
Ma, jedno vreme mi smetao prasak ariel, onda ukapiram da je od bonuxa [sm=zmeden2.gif] pa, onda koristim baby sensitiv neki, pa onda iskuvavam ves na 95, sa, pa onda bez praska, pa onda ukapiram da je od stresa, pa sve u krug. Puj, puj, puj, nema ih vec mesec, dva...

17 joka -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 1/14 [chat] (21.1.2014 0:24:46)

Mislih na candidu[sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif]

a i za goste[sm=smiley36.gif]

ja sam jednom imala pred proslu VTO al sam se brzo resila sad cu prevetivno maloo da se lecim
ali kazu da je slatkisi i mlecni proizvodi razmnozavaju zato ti kazem

viking -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 1/14 [chat] (21.1.2014 0:40:08)

[sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif]
IZVORNA PORUKA: Klarita

Candida ili gosti[sm=zmeden.gif]

Klarita -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 1/14 [chat] (21.1.2014 0:42:22)

Joko, izbegavaj tesne farmerice, nepamucan ves i kad je god moguce ne nosi ves.Vrlo nelagodno, ali tokom toplih dana izvodljivo, mislim, nosenje suknji i haljina bez gacica. Slatkisi se skroz izbacuju, a od mlecnih proizvoda probiotski jogurt cak moze pomoci akoliko se tampon umoci dobro u njega pre stavljanja. To je jedan od saveta mog prof sa fakulteta, kojem smo slali anonimne poruke za pomoc za razlicite probleme.

[sm=zaspan.gif] A,sad, laku noc vam zelim drugarice drage!

P.S. Vik, ti se smejes, a ja si muku imam[sm=zmeden.gif]

[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

17 joka -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 1/14 [chat] (21.1.2014 0:45:53)

Klarita ,sve znam hvala u svakom slucaju, bilo jednom neponovilo se

Laku noc i lepo spavajte

ja sam malo srecna pa mi nece san na oci[sm=smiley1.gif]

subotičanka -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 1/14 [chat] (21.1.2014 10:32:56)

Cure,imam jedno pitanje.Da li je moguće osetiti kad beba štuca?Ja sam jutros osetila pravilne trzaje u stomaku,dosta brze pa mi je malo čudno da baš tako ritmički lupa nožicom ili ručicom.

New Mom -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 1/14 [chat] (21.1.2014 11:44:11)

IZVORNA PORUKA: subotičanka

Cure,imam jedno pitanje.Da li je moguće osetiti kad beba štuca?Ja sam jutros osetila pravilne trzaje u stomaku,dosta brze pa mi je malo čudno da baš tako ritmički lupa nožicom ili ručicom.

O,da! [sm=smiley1.gif] KAKO FETUS ŠTUCA <- Klik

little_one -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 1/14 [chat] (21.1.2014 12:29:37)

Jutro debelice!

Srecna slava svima s malim zakasnjenjem!

Nasmijah se za ovu dilemu oko kolaca ili gostiju[sm=smiley36.gif]

Za polovne stvari na tim sajtovima stvarno treba obratiti paznju, sad mi je zao sto za Andreu dosta toga nisam kupila....a nedavno smo naletili na jako ocuvan krevetac koga su se htjeli rijesiti izgleda, i kupili ga za 10 eura...jest da smo dusek odmah eliminisali jer mi to ne dolazi u obzir polovno da kupim al zato je krevetac odlican...i vidim da se dosta stvari tako prodaje prilicno kvalitetnih, a nekad se i nove stvari prodaju za 10 do 15 posto jeftinije od cijene u prodavnici sto je opet usteda...

A sto se tice stucanja, meni je Andrea bas intenzivno stucala u stomaku, niko osim mm mi nije vjerovao al se tacno znalo kad stuca a kad se vrti, to su tako ritmicni pokreti, usitno nesto, i bas asocira da je u pitanju stucanje...i sto je najzanimljivije kao mala beba cesto je stucala, sad tek ponekad ali u prvim mjesecima svakodnevno po nekoliko puta...[sm=smiley36.gif]

Klarita -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 1/14 [chat] (21.1.2014 13:10:15)

Jutro [sm=smiley1.gif]

Ustala, spremila K za vrtic, skuvala kafu i sela da se kuckamo...a, onda prilegla i sve do malopre spavala[sm=zz_smug.png] Kako sam samo napunila baterije, drage moje, osecam se kao da cu da poletim. Doruckovala, popila kafu, sad na tusiranje pa po K u vrtic...a, ciscenje i sredjivanje...pa, Boze moj, pa i nije nam tako razbacano[sm=smiley36.gif] odlazem za sutra ili kasnije. Od juce sam zvanicno na bolovanju, pa se cula upravo sa pravnicom koja me savetuje kao prava majka, kad si na bolovanju, onda nema rada, lezi i ''boluj'', ciscenje moze da te saceka, ne dozvoli da sebi zakomplikujes zivot zbog nediscipline...resih da je poslusam malo, jer barem do sada sta god je poslusah, ne pogresih[sm=smiley36.gif]

Prepala sam se jutros u cik zore, budim se a, K stoji iznad moje glave i gleda me pravo u oci i pita"A, gde su baka i deka???" [sm=jezicek.gif] Verovatno ih sanjala dusa majkina, jer su oni ostali s njom sinoc dok se nije uspavala, a ja i mm trknuli do komsija na slavu...To je prvi put da je skroz sama ustala iz svog novog velikog kreveta, a da prethodno ne zove mene ili mm. Jutros mi objasnjava kako je samo htela samo jos malo da se poigVa sa bakom i dekom, pa njih nema u dnevnoj sobi, pa dosla u nasu sobu, kad tamo mama spava[sm=zmeden.gif] Blesavo dete...

Ljubim vas sve...odoh na tusiranje, pa u vrtic!

Milica cica -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 1/14 [chat] (21.1.2014 13:57:34)

I moje bebe štucaju[sm=smiley36.gif]
Klarita uživaj samo kad god uhvatiš vremena[sm=smiley1.gif]
Ostale ženice[sm=smiley31.gif]

Nimfa -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 1/14 [chat] (21.1.2014 14:16:15)

I moj bebac stuca i to stalno nekad pet,sest puta dnevno,dok nisam shvatila sta je bila mi je panika,a sad je vec smesno [sm=smiley36.gif]

Ushtipak -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 1/14 [chat] (21.1.2014 14:45:54)

Zdravo svima! Mi juce duplo slavili, meni je i devojacka i udata slava sv. Jovan, pa sam isla i kod muzevljevih i kod mojih. Nista radila nisam, ali sam se ipak umorila [sm=smiley1.gif] Sto se tice carskog reza, potpuno razumem Dani, to je prosto stomacna operacija i boli kao da te neko preseko po stomaku, onako, filmski, harakiri... A jos su meni, recimo, davali samo diklofen za bolove, jer sam vec 24 sata posle carskog dobila bebu u sobu, pa kao, bolje je za dojenje da mi ne daju jace lekove. A ja.... To toliko boli da nisam imala snage da placem, nego samo tiho cvilim i grizem prste. Boze, kad pomislim da me toopet ceka, smrznem se od straha. A jos kad pomislim da neke zene misle kako je to bolje i bezbolnije odprirodnog porodjaja... [sm=smiley13.gif]
Sto se kandide tice, mucila me nekoliko godina, ali odavno sam je izlecila. Mora da se izbaci i sistemska kandida koja je u crevima, a ne samo vaginalna, tako da, probiotici dve nedelje uz vaginalnu terapiju pomazu.
Ne znam sta pomaze protiv gostiju [sm=smiley36.gif] Mozda zivot u Beogradu, gde su svi daleko jeedni od drugih, i dok se dogovoris za gostovanje,prodje pola godine...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>