Наташица -> RE: Kako povecati kolicinu mleka (11.10.2012 12:57:58)
|
поздрав свима. ево још једне која има проблем са дојењем. немам довољно млијека, нажалост. породила сам се на царски у 38 недељи пре 2,5 мј. беба је рођена са 2.480кг. како је малена била, доста је спавала на сиси, стално сам је морала будити. дојила сам је на сваких 2 сата, будила сам се и ноћу...нисам јој дала да спава више од 3 сата. једино што сам погријешила, нисам се измлазавала после подоја. све сам мислила нека се произвиди млијека колико беби треба. и наредовала у просјеку 600гр. мјесечно прва 2 мјесеца. што је било мало за бебу рођену мале порођајне тежине. те нам педијатрица убаци после подоја 50мл адаптираног млијека и ево за 15 дана успјела је 500гр добити. пошто нисам за ту дохрану..узела сам авентову пумпицу и измлазавам се максимало послије подоја, пијем чај хипов за дојиље...ево већ сигурно петнаестак дана и још нема резултата, али све се надам да ће надоћи. јер кад пумпицом измлазавам пре подоја имам само 40мл. не могу вам описати кад смо морали дохрану убацити и кад је мало добила на килажи прошли мјесец, како сам се разочарала. прво сам се добро исплакала, јер сам мислила имам млијека, јер ми је увијек цурило на све стране. педијатрица каже да је то јер сам отицала страшно у трудноћи, бубрези ми слабо радили па као та гестоза ми све пореметила и још пород на царски рез. нисам под стресом, нисам уморна, нисам ненаспавана, немам никаквих породичних проблема, богу хвала.
|
|
|
|