Mali_miš -> RE: Kako povecati kolicinu mleka (27.4.2013 11:56:48)
|
Mali dodatak prethodnoj porukici. Pored stalnog stavljanja bebe na sike, toplo preporučujem "domaći" čaj od komorača i semena piskavice. Meni je on baš pomogao. Nisam htela da čekam da mi dođu tablete More milk plus za koej sam čula da su sjajne, ali pošto ih kod nas nema dok bi mi došle iz Mađarske prošlo bi sto godina, pa sam pogledala njihov sastav i videla da su ova dva sastojka glavna u tim tableticama. Kupila sam u zdravoj hrani po 100gr od svakog i počela svakodnevno da pijem čaj. Prvo sam pila dva-tri dana po jednu šolju od 2,5dl na koju sam stavljala po jednu ravnu kašikicu komorača i jednu semena piskavice. Nisam htela odmah da krenem sa prevelikom dozom, jer sam htela da vidim bebinu reakciju (da ne krenu grčići ili tako nešto, iako navodno komorač pomaže u ublažavanju istih). Pošto je sve bilo ok, povećala sam dozu na pola litre vode, 2kk komorača i 2kk piskavice. Posle ukupno 5-6 dana pijenja desilo mi se da mi mleko curi pred podoj koliko su mi se napunile grudi [sm=bravo.gif] (do tada mi se nije dešavalo ni da budu tvrde (pa čak ni na početku kada je nadošlo prvo mleko), a kamoli da curi). Nadam se da će i drugim mamama to pomoći. =))
|
|
|
|