Verus -> RE: Kako povecati kolicinu mleka (8.4.2012 13:30:35)
|
mm: mislim da imas sasvim dovoljno mleka, osobito sto ti se grudi stvrdnu nakon 3 sata: meni budu bas mlitave (sto ce se desiti kasnije tako da nemoj da mislis da NEMAS mleka, imas i onda puno samo se sve ustali pa budu grudi puno mekse), i iako su mi mlitave ima puno mleka. Sada ce i prvi skok u razvoju i ona bebe hoce stalno da sisaju, mislices da nemas mleka, ali veruj mi, samo pusti da sisa kad zeli i koliko zeli, i bice tako 2 dana, otpasce ti grudi i bice ti zlo od svega ali ce proci i onda ce se vratiti sve na svoje. Ne dohranjuj, samo ces tako sve poremetiti, pusti bebu da siki kao sto si do sada[sm=smiley1.gif] Elem, kad bude stariji malo za koju nedelju, kad vidis da je lepo sisao (a znas vec po gutanju i eto, vremenski koliko siki), ti onda ako opet trazi nakon 10tak minuta, i ti mu das, i vidis da samo 'cucla' siku bez aktivnog gutanja: ti mu uvali dudu. Kad bude opet stvarno gladan, nema sanse da ce prihvatiti cuclu, nego ce vristati i znaces da je vreme da jede-a ja uvek pratim sat, pa znam da ako je proslo bar 2.5 sata od zadnjeg hranjenja, onda mogu da mu ponudim siku. Sa Helenom sa dojila 'na zahtev" koliko i kad god je zelela. Sa njim to ne radimo, jer on nema meru, presisa se, i povraca jer ima problema sa refluxom, tako da je on druga prica. Bravo mama za dojenje[sm=bravo.gif]
|
|
|
|