Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XII 13.2.2014 10:52:32
|
|
|
|
PalcicaBg
|
Baby blue mi radimo u Valjevu,imamo 4 smrzlica,po 2 zamrzavaju.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XII 13.2.2014 10:55:45
|
|
|
|
Jole84
|
IZVORNA PORUKA: Štetica Wiw sad mazi tibu a za koji dan cemo da navijamo za visoku betu. Joko za tebe poseban grlisa. Kao sto jole rece,sve smo mi na ovoj temi kao feniksi,dignemo se iz pepela kad se najmanje ocekuje. Ono sto nas neubije ojacace nas tako da cemo u sledecem pokusaju biti sve trudne,cvrsto obecavam.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XII 13.2.2014 11:00:22
|
|
|
|
baby_blue
|
E super, bas mi je drago da joj je uspelo. Dunja, cestitam.
< Poruku je uredio baby_blue -- 13.2.2014 11:02:40 >
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XII 13.2.2014 11:04:07
|
|
|
|
dunja RR
|
Hej Beby B, nema te dugo! Čini mi se da smo nas dve radile kod Ivanovića otprilike u isto vreme, i ista nas sudbila zadesila (kiretaža) ako ne grešim? Ja sam jesenas radila FET kod Ivanovića, isto sam imala 2 embriona, ali jedan nije preživeo odmrzavanje. Malog junaka vratili i evo ga kod mame u stomaku, za koji dan ulazim u 6. mesec što reče Wiv. Želim ti moj scenirao ili još bolji Hvala ti na čestitkama IZVORNA PORUKA: baby_blue Cao narode, evo mene posle duze pauze. Uskoro cemo uci u proceduru sa zamrznutim embrionima (imamo ih 2), pa me zanima da li je neka od vas imala sa tim iskustva. Svaka informacija bi mi bila od koristi.
< Poruku je uredio dunja RR -- 13.2.2014 11:05:46 >
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XII 13.2.2014 11:08:16
|
|
|
|
baby_blue
|
E bas mi je drago, od srca! Nadam se da cemo i mi proci tako dobro... Ja sam zavrsila laparo i histroskopiju pre dvadesetak dana, i utvrdjena je endometrioza (naravno, sva zarista i priraslice su uklonjene), tako da mi je savetovana vto, tj. kad vec imamo eskimcice, da to pokusamo. Mozes li ukratko da mi opises postupak FET? I koja je cena bese?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XII 13.2.2014 11:12:52
|
|
|
|
dunja RR
|
Ovako, meni su radili FET iz pridonjaka, znači nikakvu stmulaciju nisam imala, ništa, samo sam došla kada mi rekoše i vratiše mi šrvću. Prethodno sam dolazila čini mi se na 2 ili 3 UZ kod Bilje, ali ona više na radi u Ivanovićima, jer je otišla u Belgiju baš posle mog Feta. Bilja mi je rekla da kada žena ima dobre ovulacije ne treba ni estrofem niti bilo šta drugo od stimulacije, tj. veća je uspešnost ako se radi iz prirodnjaka. I eto, bila je u pravu u mom slučaju. Znači dva-tri UZ sam imala pre samog transfera (oko 8000 sve ukupno platila mislim), došla na transfer, vratili mi jednog smrzlića, tj. Goca je radila transfer (30.000 je vraćanje), i to je to. Bilja me posle obišla, dala terapiju .. Želim ti svu sreću!
< Poruku je uredio dunja RR -- 13.2.2014 11:15:08 >
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XII 13.2.2014 11:18:36
|
|
|
|
baby_blue
|
Uh nadam se da cu i ja tako proci... Pogotovo sto smo imale tako reci istu pricu... Ja ne znam da li cu imati normalnu ovulaciju...mozda sada i da, ali ranije nisam imala, tako mi je bar Goca govorila, a verujem da je bila u pravu. Meni je uvek rastao taj dominantni folikul, a onda ne pukne...a endometrijum mi je uvek bio dobar. Videcemo. kako kazu, tako cemo. Primila sam jedan Diferelin nakon operacije, i sad za koji dan cu jos jedan, i posle cim dobijem, eto me na klinici. Jel ti radis ili si na bolovanju? Kako se treba ponasati posle fet-a? Mirovanje ili...?
< Poruku je uredio baby_blue -- 13.2.2014 11:19:30 >
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XII 13.2.2014 11:32:50
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: baby_blue Meni je uvek rastao taj dominantni folikul, a onda ne pukne...a endometrijum mi je uvek bio dobar. Videcemo. kako kazu, tako cemo. Primila sam jedan Diferelin nakon operacije, i sad za koji dan cu jos jedan, i posle cim dobijem, eto me na klinici. Jel ti radis ili si na bolovanju? Kako se treba ponasati posle fet-a? Mirovanje ili...? Mislim da je i moja priča bila takva sa folikulima, ali je endo bio dobar, a mislim da je to za FET najbitnije. Ja nisam mirovala, čak ni mm nisam rekla da idem na transfer, otišla sam sama, vratila se i radila. Nisam ležala, i šetala sam od prvog dana, kako mi je Bilja i rekla - uobičajeno ponašanje, ali razumno. Nikako da se uležim. U kući sam se normalno ponašala, sve kao i pre, jedino nisam dizala teško. Tek posle pozitivne bete sam rekla mm, bio je u šoku (a kako i ne bi bio) Sećam se da sam sa našom forumašicom Erato išla u poresku da rešavam nešto za firmu, nekoliko dana pre bete, kao da se ništa ne dešava Negde od decembra sam smanjila tempo posla, ali moj posao mogu od kuće da radim, tako da to olakšava. I dalje radim ..i dalje špartam, do poreske, do DZ, aktivna sam dosta.
< Poruku je uredio dunja RR -- 13.2.2014 11:36:44 >
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XII 13.2.2014 11:35:12
|
|
|
|
baby_blue
|
Super, svaka cast.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XII 13.2.2014 11:38:51
|
|
|
|
dunja RR
|
I dobro je da zbog endometrioze radiš FET što pre. I ja imam endometriozu, ali je ona u prošloj trudnoći nestala (očistila je trudnoća), pa sam zato i išla na FET što pre, dok je čista situacija.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XII 13.2.2014 11:48:56
|
|
|
|
baby_blue
|
Pa evo samo cekam da dodje taj mart. Juce sam ih zvala, ali rekose da su na odmoru do 4. marta. Taman da ja dobijem, osim ako se nesto ne poremeti usled ove inekcije, ali valjda nece, i odmah se javljam.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XII 13.2.2014 13:55:55
|
|
|
|
Dani.kv
|
Puno pozdrava za sve koje planirate FET od mene i moja dva eskima. Evo su pored mene, spavaju
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XII 13.2.2014 14:05:57
|
|
|
|
baby_blue
|
E bas super. Drago mi je da vas ima jos sa pozitivnim iskustvima.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XII 13.2.2014 16:13:07
|
|
|
|
Chipsy
|
IZVORNA PORUKA: Dani.kv Puno pozdrava za sve koje planirate FET od mene i moja dva eskima. Evo su pored mene, spavaju Dani
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XII 13.2.2014 16:39:16
|
|
|
|
ivanicasale
|
Cure koje nisu uspele da vam kzem da mi je jako zao Ali bice bolje sledeci put nema ocajavanja,ispalcite se pa idemo dalje. Dani kv Ja sam danas imala prvi uz. 7dc stanje je ovako desni jaj.15 fol,levi 10fol. oko 12mm su,a endo 6.5 i dalje primam 100j Puregona jer doktorka kaze da nesme da mi poveca da nebi doslo do Hiperstimulacije.Ujutru idem ponovo na uz.
Februar 2010-spontani u 7-oj nedelji I vto April 2013-Spebo-12 jc, 4 embriona-Beta 1.47 II Vto KC Nis-Februar 2014-11 j.c.-9embrion-Beta-1.06 III Sreca-Genesis Novi Sad-Oktobar 2014 beta 41.32 pa 13.07 pa 36.41... IV pokusaj-FET Leskovac 5.02
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XII 13.2.2014 17:14:02
|
|
|
|
plačljiva
|
Drage moje baš mi je žao... Ali sada nema padanja u bedak nego odmah u nove pobede...Odmah krenite sa pripremama za novu VTO...Tako sam ja uradila prošle godine...Teško je znam,ali moramo dalje... Wivern i Chypsi navijam jako
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XII 13.2.2014 17:20:14
|
|
|
|
Chipsy
|
Devojke, sta mislite, kada je najbolje vratiti se? Meni je sutra 4.dan od aspiracije, ne znam jos koliko da ostanem u Segedinu? Wiv, kako ces ti? Dani, kada si ti dosla iz Maribora? Inace auto-put od SU do NS je bas los u nekim delovima, nevidjeno treska
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XII 13.2.2014 17:37:17
|
|
|
|
wivern
|
Meni je juce bio transfer a odlucili smo da sutra krenemo kuci. Da danas lepo odmorimo i uzivamo. Ne znam sta da ti kazem, ovde su potpuno drugaciji i preporucuju vracanje normalnim akticnostima, ne lezanje. Sve normalno kao i do sada, samo sto naravno nema dizanja niceg teskog, teskih poslova po kuci... Ali je svuda ta procedura posle vto-a drugacija...radi onako kako ti mislis da bi trebalo Al sam ti rekla ubilo se Placljiva
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XII 13.2.2014 18:59:43
|
|
|
|
Dani.kv
|
Chipsy cuvaj se prvih par dana. Mozes da se vratis kuci i bez teskih poslova. Odmaraj na levi bok. Puno srece
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XII 13.2.2014 19:01:27
|
|
|
|
Verolina
|
Dani, ljubi decicu od teta Verke
Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XII 13.2.2014 19:07:47
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Da se javim poslem danasnjeg pregleda. Fet ce biti u martu i to otprilike 19.03. Ovaj ciklus mi nije bio idealn pa smo odlucili da radimo u sledecem. Ja sam dobila za prvu fazu tabletice primolut nor , zatim druga faza suprefact od 0,5 i treca faza estrofem. Po prvi put koristim suprefact za fet. Dr kaze da je tako najbolje. Da li je neka od vas imala takav slucaj? Chiiiipsiii
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XII 13.2.2014 23:38:40
|
|
|
|
Chipsy
|
Sanjalice, ja sam sada koristila suprefaky. kod kog si dr? Samo jos ovo da pitam:sutra cu morati da stavim utrogestan u putu, bice sve belo, sramota me tako na et
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XII 14.2.2014 9:27:06
|
|
|
|
Skijasica
|
Cipsi, bre, kakva sramota. U ovim situacijama nema sramote! Navikli su oni vec na to! Samo napred!
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XII 14.2.2014 10:13:02
|
|
|
|
ivanicasale
|
meni je danas radjen uz endo mi je 9mm a folikuli oko 13,m14mm,estradiol je 860.Doktorka kaze da je to ok za policisticni jaj.Sta vi mislite?
Februar 2010-spontani u 7-oj nedelji I vto April 2013-Spebo-12 jc, 4 embriona-Beta 1.47 II Vto KC Nis-Februar 2014-11 j.c.-9embrion-Beta-1.06 III Sreca-Genesis Novi Sad-Oktobar 2014 beta 41.32 pa 13.07 pa 36.41... IV pokusaj-FET Leskovac 5.02
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XII 14.2.2014 10:22:48
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Chipsy, ja sam ti u Jevremovoj kod dr. Ilic. I ja sam koristila suprefakt u prvoj vto. On se koristi kod dugog protokola ali nisam nikada kod obicnog fet-a iz prirodnog ciklusa pa sam se zacudila. Dobro ti skijasica rece. Nema sramote. Sve je to normalno. Samo ti idi po svoje bebice
|
|
|
Anketa
Da li mislite da je život težak?božanaŠta mislite, da li je život težak?Da (
77%)
Ne (
17%)
Komentar (
6%)
Ukupan broj glasova: 109Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!