RE: Razgovori mama 12/13 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

jole82 -> RE: Razgovori mama 12/13 [chat] (2.12.2013 8:50:38)

Dobro jutro mame...bljak noć iza nas[sm=smiley13.gif]
Prvo što je bilo neuobičajeno je da je pred spavanje umesto 240 koliko popije, popila jedva 100ml...dugo se vrtela da bi zaspala..al reko dobro dešava se i jedno i drugo...kad negde oko ponoći je čujem kašljucnula jednom, posle nekog vremena još jednom..dešava se i to kad balavi od zubića, pa kao da se zagrcne, onako samo jednom kašljucne..međutim nastavilo se u čudan kašalj i počinje da kuka..naravno skočim pa reko da joj dodam dudu koja joj je tu u krevetu kad umočim ruku u mokro...i kad upalih svetlo..majko mila..ja ne znam jel ja onoliko ispovraćam...ona se uplašila..prvi put povraća u životu..pa je za par minuta još jednom ali manje..i tak sve manje još 3 4 puta..na kraju nije imala šta pa samo neku penicu i štucala je sve vreme...ja nemam pojma prvi put tako nešto..proliv nema temperaturu nema..zvala halo bebu...kaže nadoknada tečnosti pola sata posle povraćanja ..a kad da joj dam kad savkih 10 15 min pegla..al stvarno sve manje i manje...i na kraju joj ništa nisam dala toliko joj se spavalo da je zaspala na meni...obilazila sam je hvala Bogu ništa...spavala do 8..i sad samo joj dala 180ml da se ne pretrpa...
Jel se dešavalo nekom ovako nešto? Baš sam se isprepadala, posebno onako bunovna..

Inače juče sam joj uz ručak dala krastavac (prvi put)..ja ga slabo varim inače, štucam i podrigujem ko nenormalna...ne znam jel to ima veze...i kad sam zvala halo bebu nisam ni pomenula krastavac, sestra kaže pošto nema t ni proliv, možda je samo pojela nešto što joj ne prija ili teško vari, pa je samo mleko potaklo da se ispovraća..ja se nadam da je samo to...mislim T je sad ko inače...evo čak je uspela da se digne uz dubak koji lagano klizi i vozila ga je nekih 5m..onako sve išla za njim kako joj beži...

Torbica -> RE: Razgovori mama 12/13 [chat] (2.12.2013 9:08:28)

Dobro jutro! Evo i mene. Odvela klince u vrtic i bacam se na sivenje kaputica za smizlu. Sve se nadam da cu zavrsiti dok dodje iz vrtica, videcemo....
Anck, mozda si lose spavala, u nezgodnom polozaju. Znam da su misljenja podeljena ali meni onaj troslojni Dormeo prija. Ranije je i mene hvatalo to...
Ja pisem post pa nikako da posaljem, sad vidim ovo vase Jole.. Moguce da je od krastavca. Moj beban je povracao kad smo dosli sa mora...Promena klime, ko ce ga znati, odreagovao tako, samo jedan dan. Ali stroga dijeta sto i tebi savetujem. Zato sto je digestivni trakt nadrazen. Davala sam mu bareno povrce, izgnjeceno, bananu, sutlijas u sojinom mleku... Nisam nista nadoknadjivala, zbuckala u blenderu vodu sa pola banane i to je pijuckao. Ja u kuci imam Klometol i uredno dam ako povracanje traje dva dana, sto se za 5,5 godina desilo dva puta. 2.5 ml na 8 sati, cini mi se. Moji inace nisu dugo hteli nikakvu salatu tog tipa, samo sveze povrce. Mozda joj kombinacija tog krastavca sa necim nije legla. Svakako mi mirise da je od hrane, a brzo ce ti se pokazati. Tu smo ako treba. [sm=smiley31.gif]

Anck Su Nmaun -> RE: Razgovori mama 12/13 [chat] (2.12.2013 9:12:01)

Ma uzas , u poslednjih par meseci malo-malo pa se budim s ukocenim vratom [sm=smiley13.gif]

viktori -> RE: Razgovori mama 12/13 [chat] (2.12.2013 9:12:48)

Jutro i od nas. Odavno se ulogovah, al dorucak, presvlacenje...

vikiveki -> RE: Razgovori mama 12/13 [chat] (2.12.2013 9:16:34)

Dobro jutro...mi ooodaaaavno ustali.Pošto Viktor ima još uvek T nisam ga vodila u vrtić zato je i S ostao kući, a seka nam ide popodne u školu,pa je nama sad veselo.Viktoru je bolje pa se čak i igra sa stefanom i sve moram da ga podsećam da ga neljubi i ne gnjavi jer ako je virus da ne pređe i na Stefana.
Ja sam noćas malo bolje spavala ali to zato što prošlu noć nisam ni spavala zbog V temperature

jole82 -> RE: Razgovori mama 12/13 [chat] (2.12.2013 9:21:09)

Hvala Torbi [sm=smiley1.gif]
To je samo sinoć bilo između 12 i 1..evo popila je mleko u 8 i malopre mi tražila vodu, dala joj malo da pipije i ok je..al svakako sam mislila danas dijetalni meni za svaki slučaj..pirinač, povrće, banana..iskreno se nadam da je samo to bilo sinoć...do sad bi se valjda još nesto desilo..al oprez nije na odmet..

milicicak -> RE: Razgovori mama 12/13 [chat] (2.12.2013 9:27:11)

Jole, jel povracala onako u mlazevima, uz grcenje stomaka, nekih 1-2 sata i sad je sve u redu? Meni je T tako reagovala na sve namernice koje su joj smetale (a bilo ih je gomila)...
ako nema proliv i T, mislim da je od hrane al oprez nije na odmet...

Torbica -> RE: Razgovori mama 12/13 [chat] (2.12.2013 9:27:39)

Ma nista Jole. Oprez nego sta, kad je sistem "nacet", reaguje osetljivije, kao sto i sama znas. A i prija im laganije, da se vrate u normalu. [sm=smiley1.gif]
Odoh da budem vredna.

little_one -> RE: Razgovori mama 12/13 [chat] (2.12.2013 9:28:44)

Jutro mame!

UH Jole, moguce da je od krastavca, da joj nije prijao....nadam se da se nece ponavljati vise to povracanje...mogu misliti kako ti je bilo kad si je vidjela tako..uff...najgore je cini mi se kad su tako mali, pa ne znas sta im je, vec moras da pogadjas sta je u pitanju...duse male...

MOja cura je juce bila sasvim ok, ne mogu da vidim da li je zubic probio, ne da ni da pridjem, ali nije bila ni u pola nervozna kao prethodnih dana pa sve mislim da mozda i jeste probio...moram nekako da je prevarim pa da je prepipam barem [sm=smiley36.gif]

Ona zaspala, iako izbacuje ovo jutarnje spavanje, par dana nece da spava ujutro, par hoce, ali kad god ne odspava ujutro citav dan osjetim da joj nedostaje sna...hmmm...

Ja cu da doruckujem, i da se bacim na masine vesa....nakupilo se....

Lijep dan vam zelim mame!

vikiveki -> RE: Razgovori mama 12/13 [chat] (2.12.2013 9:34:50)

Jole i ja sam zbog V na dijetalnom meniju,ništa neće da jede sada uopšte nema apetit, tvojoj T je verovatno to sve nastalo zbog krastavca,čim je raspoložena i nema T pretpostavljam da je uredu..danas joj davaj nešto laganije da se stomačić malo primiri i sredi

jole82 -> RE: Razgovori mama 12/13 [chat] (2.12.2013 9:46:59)

Nisam videla to prvo povraćanje koje je bilo najobilnije..dakle lokva širine celog kreveca sa nekih 30 cm..baš mnooogo..
a čula se kao da kašljuca bez onog zvuka kad mi povraćamo ono baaaa...(al sam ga opisala)
E a posle toga je bilo da stane u šaku, pa onda samo pljuce i ina kraju ništa samo nagon je poterao al ništa nije izašlo...valjda tako dok nije sve izbacila...tako da nije oretpostavljam ni ono prvi put bilo u mlazu ner se 4 5 puta cula dok sam došla, pa predpostavljam da je iz više navrata...
Ona je plakala dok nisam došla..al či sam je digla iz kreveca i obrisala joj lice (sva se zamazala pošto spava na stomaku inače) ona je počela da se smeje i da peva...valjda joj bilo lakše...tako da to me je tešilo što je i sinoć bila raspoložena tik posle povraćanja..a kad se ponavljalo samo se umiri i za par sekundi bljuc i nastavi da se smeje...tako da verujem da se ne bi smejala da je nešto ozbiljno..
Ma verovatno je glupi krastavac...kud joj ga dade[sm=smiley13.gif]...nego ona nikad nikakav problem nije imala sa varenjem ni stolicom, jednom je samo bljucnula malo sa nekih mesec dana kad je tata istumbao posle jela i samo tad...nego reko ako meni ne prija ne mora da znači da je to "nasledno"..al eto izgleda jeste...I ja mogu da se nažderem npr pasulja i da legnem da spavam najopuštenije, al krastavac mi baš smeeeta i to samo krastavac sveži..
Hvala žene..pratim pa javljam...
Al ipak je lakše kad se ovde nešto ovako podeli sa vama i čuje i vaše mišljenje [sm=smiley31.gif]

adulence -> RE: Razgovori mama 12/13 [chat] (2.12.2013 10:00:04)

Mila ,mala Teodorica....srce malo...bice ona super,malo na dijeticu,ahahaha ona i ja zajedno na dijetu...hehehe...
Meni iva sada zaspala a ja cu. Akciju kuvanja rucka...samo sta to jos ne znam...

viktori -> RE: Razgovori mama 12/13 [chat] (2.12.2013 10:06:09)

zato meni kasne ove vase poruke?
I ja mislim Jole da je od hrane i da je povracala dok sve nije izbacila i posle joj bilo lakse kao i nama zato se smejala
Joj mrvica.

vikiveki -> RE: Razgovori mama 12/13 [chat] (2.12.2013 10:09:42)

Jole[sm=smiley31.gif]
Ja sam od juče ponosna zbog Stefana jer je u toku celog dana boi bez pelene,jedino sam mu preko noći stavila a ni nju nije puno upiškio...nego da se ne radujem pre vremene,videćemo kako će biti danas

ivaMark -> RE: Razgovori mama 12/13 [chat] (2.12.2013 10:24:49)

Jole, mogu da zamislim kako vam je bilo, ali dobro je da je kratko trajalo i nadam se proslo. [sm=smiley31.gif]
Nama ce izgleda uskoro zubici, bebana uvece kada zaspi kao da place kroz san, tj ne place vise zakuka, malo se probudi, uzmem je i ona nastavi da spava. Bas mi je nekako porasla, nije vise bebasta, (porasla beba od sedam meseci i dva dana [sm=jezicek.gif], meni bar tako deluje). Izlazimo napolje svakoga dana, ona obozava da je u kolicima, samo sto joj se uvece zacrvene malo obrazi-rekla bih da je od hladnoce. Bili smo pre neki dan po rezultate krvi, stolice i mokrace-sve je u najboljem redu, jeeeeeeeeee.

Pordrav veliki za sveeee!

jovicaa -> RE: Razgovori mama 12/13 [chat] (2.12.2013 10:31:52)

jole, dobro je da je proslo. jadnicak mali[sm=smiley13.gif]
i ja pripremila sve za rucak, odradila nesto i za faks, da bih mogla da se posvetim ovom malom zvrku kad se probudi, ali nesto mi dugo spava.. nadam se da nema opet visoku temp...

jole82 -> RE: Razgovori mama 12/13 [chat] (2.12.2013 10:34:26)

Super ivaMark za rezultate[sm=bravo.gif]
Pa nego kako nego je porasla...i ja svako malo pa primetim to kod moje vrtirepke[sm=smiley36.gif]
A sinoć dok smo sedeli sa njom u polumraku i čekali da prođe..ona peeevaaa a ja sve shhhh pooolako vidiš da je noć, moramo biti tihi (da mi se ne razgoropadi u ponoć, kad smo već morali i da ustajemo i da je presvačimo i umivamo i peremo ruke-sva se jadna zamazala)a ona me gleda pa je pokušala nešto i da kaže tihim glasom kao bljaaa i tako par puta, pogleda u mene pa kaže to, al totalno joj je drugačii glasić..i evo od jutros joj je isto takav glas nije ono njeno bebeće režuckanje nego sve više glasić ko neka mala devojčica[sm=smiley36.gif]..a mm emotivac pustio suzu sinoć kad je počela tiho da priča tim glasićem i da brblja..aže nešto mi je porasla od pre par sati[sm=smiley27.gif]

Snelle -> RE: Razgovori mama 12/13 [chat] (2.12.2013 10:47:28)

Zdravo mame!
Možete li da bacite pogled na OVU temu i da mi odgovorite? Istripovah se da se detetu fontanela prebrzo zatvara [sm=smiley13.gif]

ivaMark -> RE: Razgovori mama 12/13 [chat] (2.12.2013 10:53:01)

Jole a mm sinoc izjavio-sto ne moze vreme da stane, da beba bude ovako malena i umiljata stalno, joooj pa sada kada joj poraste zubic nece vise nikada da bude ovako bebasta... Kao, sto mora da odraste i izjavio da zeli drugu bebu da pravimo [sm=smiley36.gif]

viktori -> RE: Razgovori mama 12/13 [chat] (2.12.2013 11:02:25)

sta je nasim muzevima i mm izjavljuej kako bi drugo, mada se ja plasim iako bih volela al nikako sada nisam jednostavno spremna

jovicaa -> RE: Razgovori mama 12/13 [chat] (2.12.2013 11:03:19)

snelle kontam da ne moze prebrzo da se zatvara, prvi put cujem..
valjda je bitno samo da se zatvori do odredjenog vremena. a prebrzo ne verujem da moze..

viktori -> RE: Razgovori mama 12/13 [chat] (2.12.2013 11:06:33)

snelle mozda si tek sad obratila paznju pa ti deluje da je brzo. A mozda se ipak (ne znam opet kazem nisma iz te struke) desi period kad se to brze desava pa onda stane...kao sa kilazom. Ako bas nisi sigurna odvedi mrvicu kod dr.

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 12/13 [chat] (2.12.2013 11:08:14)

mene rr mrzi danas. Evo vec tri puta kucam post i uvek se zablesavi stranica.[sm=hudicek1.gif]

Ajd opet. Dunja spava(sve vise pomera dremku jutarnju na kasnije).

Ja pecem jabuke.
I ona je sinoc povratila malo u mlazu pa joj nisam dala da vecera jer mislim da se prezderala prasica za rucak jer je bio njen omiljeni rucak. I tako.E sad necu vise nista da kucam[sm=hudicek1.gif]

Torbica -> RE: Razgovori mama 12/13 [chat] (2.12.2013 11:09:00)

Jovice, opet ja, moze prerano da se zatvori i u tom slucaju mozak koji raste nema dovoljno mesta. Moja prijateljica je pila puno vitamisnkih preparata i svasta nesto, nazalost bebac je isao na operaciju sa nekoliko meseci. I bio na Eftilu do 2 godine preventivno. Horor. Pisala sam Snelle, vase kapi su vodene, ne bi trebalo nista da se desi, uljane ne smeju da se daju vise od jedne kapi, mislim na Vigantol. Nego mi mame se istripujemo za sto stvari...
Ta moja prijateljica je pila neki vitamisnki preparat u trudnoci koji je kasnije povucen iz upotrebe, sumnja na njega, ali naravno kao i za sve niko ne moze sa sigurnoscu da tvrdi... [sm=smiley13.gif]

jovicaa -> RE: Razgovori mama 12/13 [chat] (2.12.2013 11:29:57)

strasno torbice[sm=smiley13.gif] uopste nisam znala da tako nesto moze da se desi.
dobro kaze viktori, snelle, ako sumnjas na nesto, bolje idite kod lekara, cisto da bi ti bila mirnija.. mada sigurno je sve ok[sm=smiley31.gif]
pisala sam i tamo u temi, ad3 ili kako su se vec zvale koje sam davala aleksu su isto bile uljane, i prepisane su mu bile 3 kapi. a vigantol 1 kap maksimu.
a ti snelle ako si pratila uputstvo na leku nema sanse da si mogla da nesto pogresno uradis, ne brini.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>