Moiraina
|
Ja ne znam više šta da radim ni kako da se postavim Stariji je toliko ljubomoran na malog, i to je relativno skoro počelo a sada je uglavnom haos. Bili smo u subotu na Deda Mrazu, svaki je dobio svoj paketić, i naravno stariji se oduševio onim što smo mu kupili (tj. Deda Mraz ) i oduševljenje je trajalo dok nije video šta je bebac dobio. Sada hoće da se igra isključivo njegovim igračkama i govori To je moje! Stalno mu otima igračke, ovaj krene da se igra nečim i on mu odmah to uzima, govori mu Ti si mali, ti ne znaš ništa (hvala babama i dedi na tome to je mogao samo od njih da čuje, mi to uopšte ne govorimo, nemam pojma koliko smo im puta rekli da paze šta pričaju pred njim, ali uzalud). Šta god da spremim V da jede (a to su uglavnom stvari koje on nikada nije hteo da jede, tipa palenta, griz) hoće i on da proba, ja mu naravno dam, a on kaže To je baš ukusno, hoću i ja isto to. I onda ja pravim njemu to isto. Ne znam da li grešim što mu u takvim situacijama povlađujem? S druge strane, kada krenu da se čupaju, uglavnom njega grdimo (jer realno, on prvi i počinje, pa kada mu V vrati, onda se on dernja kako ga je bata udario, počupao...) V krene da hoda (onako sav nestabilan) a Đ obavezno mora da mu priđe i da ga gurne, pa se smeje kad ovaj padne... A ima i ispade ljubavi prema njemu, večeras smo V spremali za spavanje i on je došao, mazio ga, smejali su se zajedno... Nisam pametna, baš me nervira sve to, ne želim da držim stranu nijednom od njih ali ovaj je praktično još beba, kako njemu da objasnim bilo šta, po ceo dan ih samo stalno razdvajamo da se ne potuku...
|