zazik -> RE: Razgovori mama 12/13 [chat] (16.12.2013 9:10:11)
|
Kapiram i ja. U pravu ste. Već vidim neke promene u ponašanju iako tek par nedelja ide u vrtić. Nekako deluje starije. Jedan dan sam čak i zažalila, jer smo propustili veliki deo njenog života, a tako će brzo da poraste. Njoj je falilo ljubavi, pažnje i sigurnosti i s te strane se ponaša kao velika beba. S druge strane, pažnju je privlačila tim bebastim ponašanjem, tepanjem, manipulacijom. Znam da svi klinci to rade, ali moja je šampion. Najnovije je: "Ali, ... ja sam tvoja ćerka, ćerkica...!" - kadgod ne dobije šta želi. Tačno zna mufliz koju žicu treba da vuče. Teško je naći meru između te dve krajnosti, pružiti dovoljno nežnosti, a ne razmaziti je i ne napraviti je egocentrikom. To često urade roditelji sa usvojenim detetom, samo uživaju u njemu i dozvoljavaju sve. Inače, mame, mi danas čekamo sveštenika da osveti vodicu za Slavu. Mi Slavu pravimo Porodično, a Preslava nam je Sv. Nikola letnji, 22.maj. Tada se svi okupimo, rodjaci, prijatelji, kumovi. Tako slavimo od pre par godina, jer nam se dešavalo, da nam pola gostiju ne dodje zbog smetova, ili se brinemo kako će ko doći i otići. Većina gostiju dolazi sa strane. Jednom sam bacila skoro deset kilograma pržene ribe, častile se mačke nedelju dana. Trećina gostiju imala gripu, trećina zaglavila u smetovima. Plakala sam od muke, jer za posnu Slavu treba se dobro oznojiti, ako sve praviš sama.
|
|
|
|