|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Idemo u vrtić!
27.9.2012 13:50:32   
Jeca*
u jaslicama nisu vaspitacice nego medicinske sestre...ako ne gresim

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 2076
27.9.2012 13:51:13   
lesica
Ja bih se pobunila! Sta znam,nama su rekli da narocito na deca koja ostaju duze tj do 5-pola 6 imaju uvek nesto u rancicu,mada im i one uvek odvoje voce i keksice ili kiflu,pitu-ono sto imaju za uzinu.

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 2077
27.9.2012 13:51:14   
Olga75
Von , zar u jaslenoj grupi ne radi medicinska sestra user posted image
mislim njima neko " obrazovanje " ne drzi paznju , njima je potrebnija nega
a to za smoki mislim da ne treba
a ako nije u lekarskom izvestaju napisano da je dete alergicno na bilo sta oni to ne shvataju : nije probalo nego bas tako nije alergicno

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 2078
27.9.2012 13:55:48   
vonavoj
radi medicinska sestra i pomocna radnica!
ali je svako jutro tamo pomocna radnica,koja je mlada i neiskusna,pocela ove godine..i ona im dala..ok,niko nije plakao kad sam dosla,"zanimala" ih je na taj nacin...bitno joj je to bilo!
a medicinska sestra dodje od pola 11..T jos nije ostajala tako dugouser posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 2079
27.9.2012 13:57:37   
Jeca*
izvini...kako bre pomocna radnica?
u jaslicama rade po grupi 2 vaspitacice i obe imaju srednju medicinsku skolu
u vrticu rade vaspitaci

Robin Sharma

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 2080
27.9.2012 13:59:33   
Olga75
kod nas cistacica pomaze vaspitacici da presvuce decu ali ih nikada ona ne " primi "

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 2081
27.9.2012 14:00:10   
lesica
Kod nas su u jaslenim grupama po 3 vaspitacice tj sestre,a pored ovih 9 imamo jos 2 koje uskacu ako se neka razboli,i tu su kao ispomoc kad je vreme spavanju i rucku. U vrtickim grupama su po dve vaspitacice.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 2082
27.9.2012 14:03:01   
Olga75
kod nas jedna vaspitacica dolazi u 6 30 kad se otvara vrtic , bude do 12 a druga dolazi oko pola 10 i bude do 16 kad se zatvara , tako da su obe sa njima dok su aktivnosti i dok ih vode u setnju

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 2083
27.9.2012 14:03:55   
vonavoj
ne znam kako je,ali je tako..imali smo roditeljski za "vaspitacicom"-medicinskom sestrom u avgustu,nije znala ko ce da radi sa njom,jer joj dodele tek tako pomocnu radnicuuser posted image ./..a ta devojka-pomocna je cerka neke vaspitacice koja je otisla u penziju!jasno vam je odakle tamo!
moracu malo bolje da se raspitam,da li i ona ima medicinsku skolu i sto nema glavne ujutru!

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 2084
27.9.2012 14:07:45   
vonavoj
inace ih na spisku za jaslice ima zvanicno 16oro,a samo 2 vaspitacice! ne dolaze svi svaki dan,ali nema veze,svi su mali..i jedna na njih 10 je malo!

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 2085
27.9.2012 14:36:00   
bojanica7
ribizla, kontam da oni svi na svoj nacin prihvataju tu adaptaciju. gala je kod kuce uzasno kenjkava otkad ide u vrtic. kad god nesto nije kako hoce, ona kmeci. nikad to pre nije radila. jel ima jos neka iskustva s tim?

vonavoj, joj to za smoki mi je uzas... mada su joj namere bile dobre, al ipak je nepromisljeno. a za broj dece na vaspitacicu... ne znam sta bih ti rekla. u novom sadu i na grupe od 35 dece idu dve vaspitacice. kod nas su dve na 26. mada ih je uvek oko 17.

sad kad ste sponemuli decjju nedelju i aktivnosti... ja se shokirala kad sam videla galin rad na panou.user posted image tempera user posted image ja ponooosnaaauser posted image i rekli su da ce cuvati svaki njihov rad i dati nam na kraju godine.

Panta rei

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 2086
27.9.2012 14:49:18   
jovicaa
bojanice aleksandar se identicno ponasa od kada ide u vrtic. samo nalece na to sto ne sme i vristi kada mu ne damo.... ne znam sta im je to? mozda iskazuju neki bojkot ili nesto?
inace aleksandra nam poslase kuci danaas.. ima temperaturu, oko 37, ali ima i dosta jako kaslje, izgleda da cemo do dispanzera danas...

< Poruku je uredio jovicaa -- 27.9.2012 14:50:30 >

don't shit where you eat :))

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 2087
27.9.2012 15:17:49   
vonavoj
sad sam poslala poruku glavnoj "vaspitacici",da skrene paznju koleginici koja je davala smoki...ali sam je zamolila da ne nadrlja zbog mene,jer mi to nije namera,samo skrecem paznjuuser posted image
videcemo sta ce mi odgovoriti,ne bi volela da mi dete nastrada posle!

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 2088
27.9.2012 15:25:27   
Jeca*
ma iskreno, ja mislim da treba u oči da kažeš. Prosto...dete ti ima samo 10 mes. Ne sme mu davati smoki bez tvoje dozvole. I zasto uopste smoki kad imaju redovne obroke. Kazi koliko god mozes ljubazno i fino, da se ne zameris, ali reci otvoreno..mislim da je bolje odmah na pocetku postaviti stvari na svoje mesto user posted image

Robin Sharma

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 2089
27.9.2012 15:32:41   
jovicaa
nama kaze vaspitacica da sada posto je aleksandar imao malu povisenu temperaturu moramo da donesemo potvrdu od pedijatra da je zdrav kada ga vratimo u vrtic. kako se to radi ? mislim da li moramo i aleksandra da vodimo kod pedijatra kada ozdravi medju bolesnu decu da bi uzeli tu potvrdu?
uopste ne kontam, ja ga mozda ne bih ni vodila kod pedijatra zbog blage temperature kaslja i slina, a sad ispada da moram, nista mi nije jasno zasto toliko komplikuju

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 2090
27.9.2012 15:34:21   
lesica
Jeco alal ti cufte!
Upravo tako,ja sad imam sjajan odnos sa svim sestrama vaspitacima (nakon dva meseca uzaludnog kampovanja i jedne vece rasprave koja je ostala izmedju mene i njih i nije dosla do nadredjenih) ona sada L paze samo tako,doduse sve ih paze -neke se vise unose u to neke manje,ali meni L nikada nije izasla umazana,flekava,rascupana,uvek mi daju detaljan izvestaj kako je jela i koliko je jela kako je spavala,kako sad bojkotuje,da li se igra i slicno.

Vonavoj,direktno im skreni paznju,na sve sto se tebi ne dopada!

Nego i da se pohvalim malo,L je danas pojela dva komada ribe i pun tanjir pire krompira (ona to do sad nije htela ni da vidi) i svu kupus salatu. Ali je opet odmah posle zavrsenog obroka zauzela niski start na tepihu i nije htela da se igra sa drugarima.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 2091
27.9.2012 15:34:34   
jovicaa
von ja bih joj rekla da ne daje mom detetu smoki i gotovo, naravno sve lepo i fino, ali treba njoj da kazes a ne drugoj vaspitacici, ovako ce biti samo gore.. veruj mi.

< Poruku je uredio jovicaa -- 27.9.2012 15:35:02 >

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 2092
27.9.2012 15:35:54   
cockic
von a zasto ne smoki user posted image ja malom sam u tom uzrastu davala i kuci.

mada pravilo naseg vrtica je da smoki nesme jer ima par decice alergicne na kikiriki tako pise.smemo samo neku put grisine,plazma.

sem ako nije rodjendan onda smeju i sokovi i neki rolati i onda od tih rolata ispadne kao torta i zabodu svecicu,mi imamo i slike dali aparat i vaspitacice ih slikale.

a sto se tice sestara koliko znam u jaslicama su smo medecinske sestre i ima jedna koja je glavna e sta je ta zavrsila ne znem.

a ta skola za te vaspitacice tj medicinske sestre se nalazi negde u visegradskoj,ja kad sam se sa lenom poradjala imale su praksu pa se onda ne gde na pola srednje opredele sta ce.ali nisam znala ni gde je ta skola ni koja tad sam saznala.mislila sam da je to obicna medicinska medjutim nije.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 2093
27.9.2012 15:37:38   
jovicaa
lesice do trece godine je normalno da se ne igraju sa drugom decom.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 2094
27.9.2012 15:56:28   
vonavoj
nisam protivnik smokija,neka je zanima samo,ali i da jede onda rucak..
samo sam ostala u cudu kako sme da im daje to,a ne zna decu i da li su alergicna! zato joj se nisam direktno obratila,jer nije moje da je ucim sta sme a sta ne sme da radi..user posted image

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 2095
27.9.2012 16:07:26   
tijatija
Von Ja te savetujem da se nicega nestidis pred vaspitacicom i da joj das do znanja da tvoje dete jos nejede te grickalice, sto bi ja ucinila isto... Nisam protivnik smokija i grickalica ali sve u svoje vreme.. Kod nas na panou ima okacen raspored ishrane i tacno svaki dan sta ti dete jede i pije, i ja sam im napomenula da moje dete jos nepije caj sa limunom i OK. nikakvi problem... Sve ostalo je bilo ok sto je bilo na meniu.
Rucak im je manje vise isti , samo se menja meso, teletina, piletina , junetina i tako u krug jedino petkom samo povrce...Cak im daju koh, sto znam da je od jaja ali mi smo to ( igrom slucaja vec uveli celo jaje) tako da nema prob.kao i sa kravicom...

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 2096
27.9.2012 16:41:31   
bojanica7
jovice, mora tako. tako je pravilo i kod nas. uglavnom kad odvedes dr kod doktora, on ti i kaze da dodjes na kontrolu. za svaki slucaj. bar bi tako treblao da bude. jer samo onda znas da ti je dete sigurno ozdravilo. ali znam o cemu pricas. tako je meni bio bedak kad smo galu vodili kod dr zbog osipa na vratu a tamo svi slinavi, bolesni... nezgodno skroz. ili ga vodis zbog slina, a tamo dete s boginjama. al to je vec neki drugi problem. tako ja trudna i zdrava idem u dom zdravlja gde je 30 ljudi u malom hodniku... juuu, mogla bih ovako do sutra user posted image

Panta rei

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 2097
27.9.2012 16:43:10   
vonavoj
recicu im naravno,samo sto ovu glavnu poznajem licno,pa mi je lakse..user posted image
nisam primetila u jelovniku nista sto ne jede, sa namerom sam joj pre 3 nedelje sve uvela sto jedu u jaslicamauser posted image

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 2098
27.9.2012 16:46:06   
lesica
U domu zdravlja gde L ide je praksa lekara da dr da nekoliko potvrda na koja samo posle dopisete datume od kad do kad dete nije islo u vrtic upravo iz ovih razloga,da se deca koja tek tek sline ne bi vodila medju bas bolesnu decu. Ja prvo bila zatecena kad mi je dr dala nekoliko blanko potvrda,a posle sam skontala zbog cega je to tako. Vidite sa lekarima.

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 2099
27.9.2012 17:07:38   
Anoniman
Kod Nevenine dr je pak praksa da ako ovako malo dete samo slinavi i nema nešto ozbiljnije da dođe kad radi sa zdravom decom u svoj zakazan termin tako da nema mnogo dodira sa drugim pacijentima da nekog eventualno ne zarazi a neće u čekaonici za bolesnu decu pokupiti nešto ozbiljnije. kontrolu svakako, ako su se simptomi povukli zakazuje kad radi sa zdravom decom.

Meni je dr u dz napisala u kartonu i udarila pečat da je alergična na plavi patlidžan a sa sestrom sam se dogovorila da joj ne daju kravlje mleko jer ga ona ne pije nego da joj daju čaj ili vodu umesto njega.

(odgovor članu lesica)
  Direktna veza do poruke: 2100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...
Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
Njoj je 15, jednom nogom još u detinjstvu,...
Teško je imati 15 godina. Takođe je prilično sjajno biti 15. 15 je hodajuća kontradiktornost.

image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here