Anoniman -> RE: Idemo u vrtić! (17.9.2012 9:49:20)
|
Imam pitanjce za vas. Znam da je rano, ali, baš mi ne izbija iz glave, pa eto, zanimaju me vaša mišljenja. Dogodine u septembru Luka kreće u školu, a Marko u vrtić. Marka ću upisati u isti vrtić u koji trenutno Luka ide. Mali vrtić, ima tri grupe: - mešovita (3-4 god) - viša: 5god - predškolska: 6god. Sem za vreme "predavanja", kada svako radi ono što je predviđeno za njihov uzrast, ostatak vremena su svi zajedno. Razmišljala sam dal bi možda bilo pametno da Marka dam u avgustu u vrtić, da mesec dana ide zajedno sa Lukom. Tada su sve grupice zajedno jer ih manje, i nemaju poseban program, nego nekako rade stvari koje su za sve: crtanje i sl. Ono što je sigurno je da bi mu period adaptacije bio mnogo lakši, on je sada u fazi da radi sve što i Luka, i da bude stalno sa Lukom, jednostavno, obožava Luku. Pitanje je, kako će podneti posle mesec dana da Luka više ne ide u vrtić (da li će sa 3 god razumeti da je Luka porastao i ide u drugu školu)? Da li bi ga to više pogodilo nego da ga prosto "bacim" u kolektiv na adaptaciju bez Luke? Šta je bolje? Opet, s druge strane, za tih mesec dana će upoznati vaspitačice i prostor, pa će mu biti lakše. Da li će ga svakako poremetiti deca koja će krenuti u sept? Šta biste vi radile? Da li biste dale dete u avgustu da se adaptira na vaspitačice i prostor uz brata koji će posle mesec dana otići u školu? Ili biste prosto to obišle, i ostavile ga da se sam adaptira na vrtić?
|
|
|
|