RE: Idemo u vrtić! (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Zabavište i čuvanje deteta

Poruka

Anoniman -> RE: Idemo u vrtić! (11.9.2012 13:20:45)

Mi danas imamo roditeljski u vrticu [sm=smiley1.gif]
Drugari , nemam bas vremena da citam sve , vidim da se JMPM jos uvek pati sa jelom i mnogo mi je zao [sm=smiley13.gif] stvarno vam zelim da to jednom prestane i drago mi je sto ipak napreduje i sto je zdrav [sm=smiley1.gif]
GG , srecno vam bilo , Samanta ce sve da ih vaspita tamo [sm=bravo.gif]
mina , Luka bezobraznik , a sta da radis , nije ni njemu lako , kad se navikne i Vanja ce odahnuti , zato navijaj za Luku [sm=bravo.gif]
Mod , vidim imate i devojku za vrtic [sm=smiley1.gif]
poljubac svima

Jeca* -> RE: Idemo u vrtić! (11.9.2012 13:21:08)

i mi imamo roditeljski u pola 5 [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anoniman -> RE: Idemo u vrtić! (11.9.2012 13:22:35)

Pitala sam juce vaspitacicu da li da ponesem beleznicu , kaze ne treba , jel ti nosis [sm=smiley36.gif]

Jeca* -> RE: Idemo u vrtić! (11.9.2012 13:28:05)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] neeee..ja sam iskusna mama [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Anoniman -> RE: Idemo u vrtić! (11.9.2012 13:30:39)

[sm=smiley36.gif]

Modessty -> RE: Idemo u vrtić! (11.9.2012 13:30:41)

I kod nas treba da bude taj roditeljski al se još uvek nezna kad će.

Ribizla nije nam to devojka! To je seka od ujaka! Mnog mi je žao što nisu u istoj grupi! Ona bi ga na silu nahranila umesto vaspitačica [sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Idemo u vrtić! (11.9.2012 13:31:24)

ju izvini mod , lepo rekoh nisam sve citala [sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Idemo u vrtić! (11.9.2012 13:33:06)

Nama sedmi dan, i proslo je super, jedino sto dudu nismo odneli, heh kaze vaspitachica bilo je malo povuci potegni, a i to ce proci, pa valjda nece morati dudu da potezu chesto, posto cu je sutra ipak spakovati. Inace videcemo sutra da li ce od cetvrtka ostati na spavanju, meni bi to bilo ok, jer u ponedeljak krecem na posao, pa bi da budem"tu" kad to krene.

Gae srecan vam pocetak, odose deca u svet [sm=smiley36.gif]

nenja22 -> RE: Idemo u vrtić! (11.9.2012 14:22:07)

dani 4. i 5. ja bih rekla sasvim lepo prošli. juče se kad sam ga ostavljala baš kešao za mene i jedva sam ga odvojila, a danas već dosta drugačije, tj. jeste plakao, ali sam ga prilično lako predala teti. i kažu plače 4-5 minuta i to je to, ne zaplače se posle uopšte, malko kenjka, ali se brzo i zaigra opet. ruča za medalju. danas su mu dale i dodatak porcije, pošto je slistio celu svoju [sm=smiley36.gif]

gae, srećno!

a mi od idućeg ponedeljka ostajemo od 9h do 14i45h, što će reći i spavanje, uh, tu mi još alo frka, pa videćemo

MASHKA -> RE: Idemo u vrtić! (11.9.2012 14:49:38)

i mo smo fino prošli, posle doručka svi roditelji napole i Staša se onda malo zaplakala, 2, 5 sata je bila sama unutra i kaže vaspitačica da je bila dobra...klackala se svo vreme, opet se zaplakala kada su mi je izneli[sm=smiley13.gif]
Sutra ih dovodimo do vrata i ostavljamo...biće veselo...

bojanica7 -> RE: Idemo u vrtić! (11.9.2012 16:41:17)

dan dva: kaze vaspitacica da nije nesto plakala, ali se ukakila u gace (sto joj se nikad ne desava) i stala u cosak i blokirala. al kaze posle je popustila, pa je nastavila da kaki na nosi i piskila je, dakle, odlucila je da saradjuje. kaze vaspitacica da je tako odreagovala na prilagodjavanje. a ja sam zadovoljna, vidim da nije natecena od plakanja i kad je pitamo jel hoce sutra u vrtic - daaa :)

a zasto kod nas spavaju tako rano? od 10.30. mesovita jaslena grupa od jedne do tri godine.

Anoniman -> RE: Idemo u vrtić! (11.9.2012 17:09:19)

Kod nas mladja jaslena oko 11:15 :)

Nenja jel to posle nedelje adaptacije vec ostaje na spavanju?

nenja22 -> RE: Idemo u vrtić! (11.9.2012 18:36:52)

ma nema ovde adaptacija tako kao u bgu, na tebi je i prema mogućnostima da vidiš kako i kojim tempom. e sad, nama je plan bio dve nedelje ovako, do spavanja (uključujući ručak, jašta [sm=smiley36.gif]), ali pošto je bio slinav, onda prve nedelje nije išao ponedeljak i utorak, nego od srede. e onda sam ja pitala kostine tete (jer nekako mi logično da su se dece i dece nagledale, pa mogu iskustveno da mi kažu, a i stvarno mi se čine ok) šta misle, koliko je on spreman i kad da krene da ostaje na spavanju, pošto mu to svakako ne gine uskoro, one kažu da je super i da mogu kad hoću, ali eto možda najbolje da počne od ponedeljka, pa ja rešila da to bude sledeći, da pregrmimo i to [sm=smiley1.gif]

inače, njima je doručak između pola 8 i 8h (već sam spominjala, sreća te ne mora na njega, baš je tugaljivo kad vidim, uglavnom vrte paštete, salame, eventualno proju, češće čaj nego mleko ili jogurt [sm=smiley13.gif]) pa je ručak između 11i15 i 15do12h,pa posle spavanje. to se nama u dosadašnji raspored onako uklapa, ali mislim da ćemo se lako tome prilagoditi, samo da ako bude zaista da spavao tamo. videćemo, nadam se najboljem...

e i da, milina je stvarno, i kontam koliko smo srećni kad čitam o broju dece tamo, njih ni jednom do sad nije više od šestoro bilo [sm=smiley1.gif]

jovicaa -> RE: Idemo u vrtić! (11.9.2012 21:16:26)

mi smo danas odlicno prosli. pu pu da ne ureknem.
vrlo malo je plakao kada ga je mm ostavio. vaspitacica kaze da je lepo jeo, spavao i bio dobar. kada je mm otisao po njega, igrao je uz muziku[sm=smiley1.gif] i bio je bez dude... ja sam i vise nego zadovoljna!

Anoniman -> RE: Idemo u vrtić! (11.9.2012 21:29:33)

Moj Milan i dalhe place u zabavistu. On je velika maza,i skontali smo da mu bas ja jako nedostajem. Tri godine smo bili nerazdvojni,i sad je ovo sok za njega. Moram da ga lazem kako idem na posao,a jos uvek sam na porodiljskom. Ne volim da lazem decu,i to nikad ni ne radim,ali kako da mu objasnim zasto on mora u obdaniste? On bi sa mamom kod kuce da bude.
Napredak je sto je prestao da kuka kod kuce, ne place vise celo popodne jer mora ujutro u obdaniste. On je i inace kezav,tako da se vise i ne potresamo toliko.

MASHKA -> RE: Idemo u vrtić! (12.9.2012 9:22:04)

j[sm=smiley35.gif] ti vrtić, posle sedmog dana već pokupila neki virus i temperatura 37,5 [sm=smiley13.gif] tako da ove nedelje nema vrtića a ni pola sledeće jer smo u Bg-u. a taman smo lepo počeli da se privikavamo...

bojanica7 -> RE: Idemo u vrtić! (12.9.2012 12:01:34)

mashka, bas bvze...

nas dan treci protekao super. plakala kad sam je ostavljala, ja iskulirala, mahala joj. kad smo dosli, vaspitacica kaze da je odmah prestala da place i da se sve vreme super igrala kockama. i dobro je jela. trazila je jos jednu porciju kukuruza [sm=smiley1.gif] ja sam prezadovoljna.

Anoniman -> RE: Idemo u vrtić! (12.9.2012 12:22:26)

8 dan, moj Nedi legio na rudu ;) Bila je do 11, super sve, jelo, pilo, kenjalo, puzalo ... sutra na spavanju ostaje! Elem, ovde bogami niti se daju virsle, ni salame, riblja pasteta i eventualno parce sunke (sunkarice) tako da je to super, Tamara kod kuce retko jede virsle, gledsm i kad ih ima da budu kvalitetnije(miiislim?! Pitanje je ) I takoc, evo Nede skace ko.pomanitala, bori se sa prekrivacem, odakle joj snaga, sad ce je osamutim [sm=smiley36.gif]

lesica -> RE: Idemo u vrtić! (12.9.2012 12:28:33)

Drugari super ste!!!
Mi smo od ponedeljka kuci-L je kao bolesna (mislim slini ona po malo i kasljuca) ali sam zato ja katasrtofa. I uglavnom,treba ovoj mojoj vrtic,polude po kuci,ali mislim da ce sacekati do sledece nedelje,ionako joj je 3/4 grupe bolesno sto imaju upale usiju sto stomacne probleme..

Modessty -> RE: Idemo u vrtić! (12.9.2012 13:20:00)

Moje dete juče ujelo drugog klinca za nos! Sinoć mi sam priča da dečak nije bio dobar i on ga ujeo za nos i to nije lepo.
Jutros vaspitačica kaže iz čista mira. Rekoh nema šanse da je iz čista mira jer nikad nikog sem mene nije ujeo! Ali ok. Da ne ispadne da mu odobravam. Došlo mi da joj kažem da nije ni čudo što je sav neurozan kad je mrtav gladan. Nahranite ga gospodje pa će dete i dalje biti fino i zlatno!
Ali dobro. Svesna sam da će tek biti tuča kako se svi opuštaju i upoznaju.
Obećao mi opet da će da jede. Videćemo i to.

Jeca* -> RE: Idemo u vrtić! (12.9.2012 13:23:50)

IZVORNA PORUKA: Modessty

Moje dete juče ujelo drugog klinca za nos! Sinoć mi sam priča da dečak nije bio dobar i on ga ujeo za nos i to nije lepo.
Jutros vaspitačica kaže iz čista mira. Rekoh nema šanse da je iz čista mira jer nikad nikog sem mene nije ujeo! Ali ok. Da ne ispadne da mu odobravam. Došlo mi da joj kažem da nije ni čudo što je sav neurozan kad je mrtav gladan. Nahranite ga gospodje pa će dete i dalje biti fino i zlatno!
Ali dobro. Svesna sam da će tek biti tuča kako se svi opuštaju i upoznaju.
Obećao mi opet da će da jede. Videćemo i to.

Mod, Luka je, na moje zaprepascenje, prosao fazu da je tako grickao decu, udarao i sl. To uglavnom prodju. Vide da to rade druga deca ili je to neki vid otpora, ne znam. Mene je prvi put ziv blam pojeo jer mi je bilo nezamislivo da to moje dete radi!!! Ali sam onda shvatila da je to "normalno" i da ce proci. Samo smo mu sve vreme govorili da to ne sme da radi a vaspitacice sam pustila da ga one kaznjavaju jer ja ne mogu naknadno da ga kaznim za nesto gde cak nisam bila ni prisutna, to je nepravedno. I naravno...proslo je. Da li iz cista mira, ne verujem. Mislim da niko od njih, ukljucujuci i mog sina, nije nevin [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Modessty -> RE: Idemo u vrtić! (12.9.2012 13:27:19)

Ma znam ja da nije to bilo tek tako, iz čista mira. Naročito što je on sam reko vaspitačici da je ujeo Savu za nos i da zato dečko plače. [sm=smiley36.gif]
I naravno da ga neću kažnjavati za nešto što uradi u vrtiću jer smatram da kazna ima efekta samo ako se odmah primeni a ne nekoliko sati kasnije.

Ja bi samo da on tamo jede! E tad bi bila presrećna!

Jeca* -> RE: Idemo u vrtić! (12.9.2012 13:29:06)

Ješće, evo ja ti garantujem, a za nekoliko dana ću ti reći SAM TI LEPO REKLA? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
daj mu vremena da se adaptira

nenja22 -> RE: Idemo u vrtić! (12.9.2012 13:38:07)

i mi ćemo morati da pauziramo, da l' je vrtić, ili šta je, juče popodne i noćas temperatura, od jutros malo prelazi 37, ali svejedno...ostao kod kuće sa babaom, naravno, a šta ću kad mi se ona vrati u bg, ne smem ni da razmišljam...ma tačno sam znala da će mi manji stres biti adaptacia na vrtić, a mnogo veće da li će i kad i od čega da se razboli [sm=smiley13.gif]

anajid -> RE: Idemo u vrtić! (12.9.2012 13:44:05)

Mod kakav ti je Danilo kuci za hranu?Normalno je da deca bojkotuju hranu,spavanje,igranje...kad krenu u vrtic.Opet kazem,zasto mu ne spakujes neku kiflu ili nesto sto ces ubaciti u torbu da on vidi i reci mu da mu to pakujes za vrtic?Ja tako preporucujem roditeljima dece koja nista ne jedu.To uglavnom vrlo brzo prodje ali u svakom slucajune dozvolim da dete ama bas nista ne pojede.Nisu ni vaspitacice svemoguce,jedino ako ne ocekujes da ga na silu nahrane.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  72 73 [74] 75 76   Sledeća stranica >   >>