RE: Idemo u vrtić! (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Zabavište i čuvanje deteta

Poruka

jovicaa -> RE: Idemo u vrtić! (11.9.2012 10:03:46)

pa kontam da bih i ja ako bih bas bila zadovoljna kako brinu o detetu, recimo odnela nesto na kraju godine, neki mali znak paznje ili tako nesto... a za sad mi deluje stvarno ok vasptacica. cool je, opustena, nije neka napirlitana ispijaca kafa, barem ne odaje takav utisak.

Modessty -> RE: Idemo u vrtić! (11.9.2012 10:04:52)

Ni danas nije plakao jer smo do vrtića išli sa Larom pa su njih dvoje trčkali i smejali se. Pošto su u različitim grupama obavezno se poljube kad se rastaju u hodniku. Obećao je da će da jede. Juče je samo popio jogurt i jeo hleb. Zato se kući rasturi od jela. Ali to me i dalje sekira. Ako je jednom tamo jeo supu nadam se da to znači da će početi da jede i sve ostalo.

Modessty -> RE: Idemo u vrtić! (11.9.2012 10:07:09)

jovice stvarno neznam šta da kažem na tu temu v aspitačica. I meni ove deluju ok. Obe su starije a za jednu znam da je pred penzijom i ona mi se ne svidja baš, ali mislim da je dobra sa decom. Uzme ih u ruke kad plaču i tako to. Jedino što Danilo neće kod vaspitačica. Njemu treba dosta vremena da se na nekog toliko navikne pa da dodje da se mazi.

jovicaa -> RE: Idemo u vrtić! (11.9.2012 10:13:28)

mislim da ce poceti mod.. treba mu malo vremena.
meni deluju cool ove dve, a i cula sam da hvale nasu vaspitacicu... nadam se da je ok.

bratzz -> RE: Idemo u vrtić! (11.9.2012 10:15:47)

IZVORNA PORUKA: jovicaa

pa kontam da bih i ja ako bih bas bila zadovoljna kako brinu o detetu, recimo odnela nesto na kraju godine, neki mali znak paznje ili tako nesto... a za sad mi deluje stvarno ok vasptacica. cool je, opustena, nije neka napirlitana ispijaca kafa, barem ne odaje takav utisak.

Meni se takodje cini da Milicine vaspitacice nemaju vremena da piju kafu, ipak su to mala deca koja moraju da budu pod stalnim nadzorom. Posto Milicin teca radi u vrticu lako mogu da sazanam ako vaspitacica pije kafu i ne gleda decu.

Modessty -> RE: Idemo u vrtić! (11.9.2012 10:17:28)

bratzz pa naravno da piju kafu! Aman i one imaju dušu! Ali kod nas to rade dok deca spavaju, pa jedna pazi na njih a druga ide na kafu

purplish -> RE: Idemo u vrtić! (11.9.2012 10:25:05)

Jao, jao, pa je li samo moje dijete nece da spava u vrticu?

Evo, 3. sedmica kako idemo u vrtic, a ona i dalje odbija da spava...znaci sva djeca u njenoj grupi uredno odu spavati kada dodje vrijeme za to, samo moj djavolak iz ciste tvrdoglavosti nece ni da legne nego presjedi dok oni 2 sata spavaju. Kaze teta da se vidi da je umorna, trlja okice- ali dzabe, izgleda da je kraljica inata.

Da ne spominjem da i dalje place kada je odvodim u vrtic, i naravno prestane cim odem. Tete kazu da se lijepo ponasa, ne place, jede solidno, ali eto nikako da prestane praviti drame kada dolazi ujutro.

Stvarno imam jako tvrdoglavo dijete [sm=smiley1.gif]

Olga75 -> RE: Idemo u vrtić! (11.9.2012 10:30:44)

ja ne nosim kafu , nije mi ni palo na pamet [sm=smiley9.gif]
mislim osim kojekakve sitnice kad je prigoda i nemam zamerke na ponasanje prema M .
Purplish , mi smo M rekli da ako ne bude spavala u vrticu onda ce cike da odnesu njen krevetic jer joj ne treba pa je sutradan legla i bogame zadremala

purplish -> RE: Idemo u vrtić! (11.9.2012 10:55:28)

Olga pokusacemo i tu metodu...mozda upali [sm=smiley1.gif]. Iako nisam bas sigurna da ce uspjeti, stvarno smo vec puno stvari pokusali: npr. brze ce vrijeme proci kada spavas pa ce i mama brzo doci, nece ti biti dosadno ako spavas, vracanje u maminu proslost kada je isla u vrtic tj. kako mama isto nije spavala prvih nekoliko dana u vrticu ali kasnije jeste, zatim obrnuta psihologija: ne moras spavati, itd.

New Mom -> RE: Idemo u vrtić! (11.9.2012 11:11:12)

IZVORNA PORUKA: purplish

Za celu prethodnu godinu (doduše ne sa kontinuitetom) KL nije nijedan dan spavala a u poslednje vreme neće ni kući posle vrtića da spava.
Jednostavno odleži i odćuti tih sat i po i to je to.
A problem je što ih teraju na spavanje od 11.30h do 13h, a njoj se spava tek oko 14h.

jovicaa -> RE: Idemo u vrtić! (11.9.2012 11:17:33)

ma naravno da piju kafu, nisam na to mislila..
nego secam se kada sam ja isla u vrtic, mi se peglamo, a one sede u holu i cirkaju kaficu i to sve skupa, iz svih grupa[sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Idemo u vrtić! (11.9.2012 11:18:47)

IZVORNA PORUKA: New Mom

Za celu prethodnu godinu (doduše ne sa kontinuitetom) KL nije nijedan dan spavala a u poslednje vreme neće ni kući posle vrtića da spava.
A problem je što ih teraju na spavanje od 11.30h do 13h, a njoj se spava tek oko 14h.

Ja sam to (usklađivanje dnevnog rasporeda sa novi sistemom rada roditelja) iznela kao zamerku kada sam dete ispisivala iz Radosnog detinjstva. Šalteruša me je pitala šta to znači? Rekoh, Šta šta znači? Pre su roditelji radili od 6, pa su decu dovodili pre, i deca su spavala u 11, a sada roditelji rade od 8, i decu bude u pola 8, te deca ne spavaju u 11h. A druga stvar je da su nekada decu roditelji kupili u 14-15h, a sada, AKO rade, to ne mogu nikako pre 16-17h.

jovicaa -> RE: Idemo u vrtić! (11.9.2012 11:20:57)

aleksandar ide u 7 u vrtic. zato sto mm radi od 7.. ali istina je da dodje tamo prvi.. ne znam kada dovode ostalu decicu. ali zato mm odlazi u 14h po njega, posto tada zavrsava..

Anoniman -> RE: Idemo u vrtić! (11.9.2012 11:21:20)

Mi smo primljenin u Diznilend, u ponedeljak krećemo sa adaptacijom.

minavb -> RE: Idemo u vrtić! (11.9.2012 11:21:41)

Dan sesti.
Otisli smo na dorucak. Odnela sam mu zamenu i otisla kuci. Malopre sam ga pokupila i bio je lepo raspolozen. Nije doruckovao, nije jeo voce. Problem je mali Luka koji je takodje na adaptaciji i neprekidno vristi i trazi mamu. Vanja je uznemiren zbog njega i odbija da jed ei ucestvuje u aktivnostima. Lukina mama ga je ranije odvela kuci, i kaze vaspitacica da se Vanja odmah oraspolozio i uzeo njegov dvopek da gricka.

bratzz -> RE: Idemo u vrtić! (11.9.2012 11:59:02)

IZVORNA PORUKA: Modessty

bratzz pa naravno da piju kafu! Aman i one imaju dušu! Ali kod nas to rade dok deca spavaju, pa jedna pazi na njih a druga ide na kafu

Nisam mislila da ne piju kafu nikako, ali sigurno to ne rade dok deca vrsljaju po sobi, a dok deca spavaju neka piju kafu do mile volje niko im to ne moze zabraniti. Meni je bezveze da teta izadje iz sobe i da kafenise dok decu niko ne pazi, na to sam mislila kad sam komentarisala, samo se nisam precizno izrazila.

Modessty -> RE: Idemo u vrtić! (11.9.2012 12:31:51)

eh Bratzz ovo je Srbija! Ovde je sve moguće [sm=smiley36.gif]

Gae dobro nam došla u ovu temu! Nadam se da ćete bolje proći nego mi što se žalimo na decu koja ne spavaju i ne jedu [sm=smiley36.gif]

Modessty -> RE: Idemo u vrtić! (11.9.2012 12:37:16)

IZVORNA PORUKA: minavb

Dan sesti.
Otisli smo na dorucak. Odnela sam mu zamenu i otisla kuci. Malopre sam ga pokupila i bio je lepo raspolozen. Nije doruckovao, nije jeo voce. Problem je mali Luka koji je takodje na adaptaciji i neprekidno vristi i trazi mamu. Vanja je uznemiren zbog njega i odbija da jed ei ucestvuje u aktivnostima. Lukina mama ga je ranije odvela kuci, i kaze vaspitacica da se Vanja odmah oraspolozio i uzeo njegov dvopek da gricka.

I kod nas se desilo u petak da je jedna devojčica nenormalno vrištala (bio joj je drugi dan) pa su se sva deca uznemirila i mnogi su se rasplakali.
Mnogo reguju jedni na druge

Mene kod nas nervira što većina decu skuplja u 14.30h. Kad bre ti roditelji rade ako uopšte i rade?! Ja ću i ove nedelje da izlazim u 14.20h da bi ga pokupila ali neću moći još dugo tako! On je jadničak juče čim su se otvorila vrata uzeo svoj ranac i plakao što ne vidi svoju mamu. Bolje bi bilo da su vrata zatvorena i da vaspitačica izvodi jedno po jedno dete. A ne da deca koja ostaju (ima ih 3 ili 4) plaču.

purplish -> RE: Idemo u vrtić! (11.9.2012 12:58:22)

IZVORNA PORUKA: New Mom

I kod nas je to djelimicno problem, na spavanje idu u 12:30 a bude ih u 14:30. Kod kuce ide oko 13:30 na spavanje. Ona je u principu oko 13 h vec umorna i tete smatraju da nece da zaspe samo zato sto je tvrdoglava. Mislila sam da ce se poslije sedmicu dana navici na novu rutinu, jer ipak sada i ustaje ranije nego kada nije isla u vrtic. Ali eto, vidim sada da takvo stanje moze potrajati i mnogooooo duze. Blago meni...

Modessty -> RE: Idemo u vrtić! (11.9.2012 13:01:24)

a da ih uspavate uveče ranije nego što inače ležu? Tako će se ujutru probuditi ranije pa će im se prispavati kad treba. Mislim da će bez obzira na tvrdoglavost umor prevladati [sm=smiley1.gif]

bratzz -> RE: Idemo u vrtić! (11.9.2012 13:02:01)

Kod nas roditelji dolaze u 14h a ja prvi put otisla u 14 i 30, kad tamo moja milica sama pa mi palo krivo sto je samo ona morala da ceka, ja inace ne radim, mogu i u 13h po nju i ona ne mora u vrtic ali ja zelim da ide da bi se socijalizovala i da pi naucila da spava na vreme, pa ni meni nije jasno sto roditelji toliko zure kad vrtic radi do 15 i 30[sm=zmeden.gif]

Modessty -> RE: Idemo u vrtić! (11.9.2012 13:03:24)

KOd nas vrtić otključavaju u 14.30h. Pre toga možeš uzeti dete ako si najavio da ćeš doći ranije ili ako ne daj bože dete nešto nije dobro. Ima zvonce pa zvoniš da neko dodje da otključa.

lanajelena -> RE: Idemo u vrtić! (11.9.2012 13:12:49)

IZVORNA PORUKA: Tash

da li treba da se nose pokloni vaspitacicamauser posted image

Ja nikada nisam.

Za 8. mart uvek ima neka mama koja se bavi skupljanjem para za poklon...

Ovako je i kod nas,neko skuplja za te bitnije praznike i za oprostaj od vaspitacica i voz,ma ne treba nikog navikavati,dobijaju oni svoju platu ,sto se tice mesecnih obaveza kod L se nosili ubrusi,maramice i plasticne case(jer su imali onaj aparat za vodu)ali kad se setim odnesem,nekad po tri meseca ne dam nista(zaboravim),sad imaju zalihe ubrusa pa to ne trebakod D isto,nikada me nisu opomenuli za to

purplish -> RE: Idemo u vrtić! (11.9.2012 13:15:25)

Modessty to smo vec uradili, sada ide u krevet u 21h- a prije je isla u 22h. Probudi se ona ujutro najcesce sama i to oko 7, 7:30. Jedino da je pocnemo stavljati u krevet u 20 h, pa da mi ustaje u 5 h [sm=smiley36.gif].

Inace, kod nas roditelji koliko sam primjetila najcesce dolaze po djecu izmedju 15h i 16h. Ja dolazim po svoju malecku oko 14:45, tj odmah poslije "spavanja" posto sam na porodiljskom sada pa primjetim da smo medju prvima koji napuste vrtic.

Modessty -> RE: Idemo u vrtić! (11.9.2012 13:18:40)

Meni je danilo počeo da spava ujutru duže od kad ide u vrtić [sm=smiley36.gif] mm i ja smo presrećni zbog toga jer nas više vikendom ne budi u 6! [sm=smiley36.gif]

Inace, kod nas roditelji koliko sam primjetila najcesce dolaze po djecu izmedju 15h i 16h. Ja dolazim po svoju malecku oko 14:45, tj odmah poslije "spavanja" posto sam na porodiljskom sada pa primjetim da smo medju prvima koji napuste vrtic.

Žao mi je da sedi tamo i plače što nema njegove mame a sva su deca otišla. Vidim da mu je to i dalje najveći strah - da li će mama doći.
Mislim da se ne bih toliko sekirala da tamo jede kako treba. Ovako mi bude baš žao da sedi tamo gladan do 15.30h. Tako da ću se izvlačiti s posla u 14.30 dok god mogu

Stranica: <<   < Prethodna stranica  71 72 [73] 74 75   Sledeća stranica >   >>