|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Idemo u vrtić!
5.9.2011 10:16:20   
Pretty78
mi smo danas bili pola pola............malo je plakao malo se igrao , malo plakao malo se igrao i tako u krug

Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.Ne znam mesto na kom živi ili počiva;Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas!!

(odgovor članu Pretty78)
Direktna veza do poruke: 651
5.9.2011 10:17:13   
zoća
moja trauma datira jos od Katarine tako da....Samo da se on adaptira,mislim da je nama mnogo teze nego njima

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 652
5.9.2011 10:34:28   
*Alexx*
Vrtić - dan treći.
Opet je plakao od kad sam parkirala ispred vrtića, nije hteo da ulazi unutra, samo viče "neku, neku" (neću, neću). Nije pričao "neku" dok nije krenuo u četvrtak u vrtić, majku mu, pa zar to da nauči da priča user posted image
Dadilja je otišla po njega, kaže da je bio dobar, da su ga pohvalile vaspitačice. Sutra ostaje sat i po.

Moram priznati da mi je bilo lakše da ga slušam jutros kako kuka, ono u petak mi je baš bilo teško.

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu zoća)
Direktna veza do poruke: 653
5.9.2011 10:41:47   
JMPM
Alex, a da idete peske do vrtica user posted image ? Mi smo jutros opet krenuli ranije, cim je ustao doneo stvari da ga presvucem da idemo u titic. Juce sam mu pricala kako cemo sutra ici u vrtic i on sav srecan. Daj Boze da tako ostane.

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 654
5.9.2011 10:46:41   
*Alexx*
JMPM, to je FENOMENALNO! Ne znam znaš li koliko si srećna što S. ne pravi probleme. Ma meni u celoj priči uopšte nije jasno to plakanje jer Andrej obožava da se igra sa drugom decom, baš je društven. Valjda to nasilno odvajanje, šta znam.

(odgovor članu JMPM)
Direktna veza do poruke: 655
5.9.2011 10:51:25   
JMPM
Znas kako, to jeste fenomenalno. Samo se bojim sto ne jede, pa ako mu oslabi imunitet nece valjati. Jutros je bilo za dorucak parce hleba sa tunjevinom od gore i solja mleka. On se radovao sto ce da ruckaju zajedno, prvi seo za sto, ja stojim skroz iza i posmatram. Lupa rukicama po stolu i vice 'ucaaa, njam njam, hoceeeee...doneli su im taj dorucak, on je samo rekao ence i sisao sa stolice. Vaspitacica mu donela prazno parce hleba (trazio joj i kremuser posted image ), a on otkinuo komadic i ubacio u solju sa mlekom...probao da pije mleko misleci da je jogurt i ostavio. Krenuo u igru posle toga i sve ok, dok nije dosao kuci i najeo se keksa i jogurta.

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 656
5.9.2011 12:34:26   
tijana86
Prvi dan vrtica !user posted image user posted image   Sve je bilo odlicno ! Ostavila sam Vukija od 7:30  do 11:30  , vaspitacica kaze da je malo plakao , ali ne puno , a ja sam ga zatekla kako place jer se izgoreo na vruc pasulj user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   .Vaspitacica kaze da je za prvi dan bio odlican , malo je plakao ali  nije kao sto deca placu. I sam mi je rekao da hoce opet sutra !user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   Ljubi ga majka

Vukasin i Bogdan moj zivot , moja sreca , moj razlog da se ujutru probudim !

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 657
5.9.2011 12:36:14   
*Alexx*
Tijana, to je super. Ćuti i uživaj. user posted image  

(odgovor članu tijana86)
Direktna veza do poruke: 658
6.9.2011 11:05:20   
*Alexx*
Jutros nije plakao! user posted image

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 659
6.9.2011 11:08:52   
Ana RR
Bravo Andrej user posted image user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 660
6.9.2011 11:10:41   
Lu
IZVORNA PORUKA: *Alexx*

Jutros nije plakao! user posted image

Eto vidiš, moralo je i to da se desiuser posted image
user posted image

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 661
6.9.2011 11:11:54   
New Mom
Dan 1.: bile smo tih sat vremena. Sva deca na središnjem delu se igraju na strunjačama, ova moja uzela igračke, donela do stočića i sela na stolicu tu da se igra. Posle toga svi crtali za solićima, ova moja otišla na strunjaču. Posle 45 minuta počela da lupa na vrata i da me zove da idemo, bilo joj je dosta.

Dan 2.: vodila je baka (jer nisam bila tu). Htela je stalno da redom grli decu, ali ona nisu oduševljena time bila. Igrala se 45 minuta, a onda joj dojadilo.

Dan 3.: opet sa bakom. Htela je da istražuje prostoriju (otvara fioke, uzima igračke), ali joj vaspitačice nisu dale, jer je bilo predviđeno da se igraju samo sa loptama. Pa se umusila i naljutila i nije htela da se igra do kraja.

Dan 4.: danas. Išla sa mnom. Htela da se igra na nekoj klackalici, ali kako i druga deca hoće, sklonili su je posle nekog vremena, na šta je vrištala i plakala sledećih 8 minuta (morala sam da štopujem da vidim kad se gasi). Posle se još malo igrala, ali striktno sa mnom.

Idemo još sutra zajedno, a onda 5 dana ide sama po sat vremena. Mislim da ovo neće biti dobro.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 662
6.9.2011 11:12:12   
*Alexx*
Pupupu, pomerite se s mesta user posted image

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 663
6.9.2011 11:14:25   
lanajelena
I kod nas ne sluti na dobro user posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 664
6.9.2011 11:31:32   
JMPM
Cetvrti dan- opet krecemo ranije jer ne moze da doceka titic. Stizemo tamo, obuvamo patofne i praaaaavac utrcava u sobicu, bez mene. Kaze vaspitacica ostanite vi napolju pa cemo videti kako reaguje. Nikako, igra se sa decom i ne obraca paznju gde sam ja user posted image . Usla sam nakon pola sata kada je poceo dorucak jer nije hteo da jede, probala sam da mu dam, ali ne vredi, samo je popio solju jogurta. Kada sam usla rekao mi je mamaaaa sedi mi tu i namestio stolicu user posted image . Sav zadovoljan. Opet sam ga jedva izvukla da krenemo kuci. Od sutra je skroz sam na sat vremena, na dorucku pa jos malo posle. Dorucak nam je jedini problem...

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 665
6.9.2011 11:37:37   
gagana83
Bravo za Stefu i Andrejauser posted image
JMPM, Una se bas projela od kako ide u vrtic. U pocetku nije htela da jede, bezala je cim bi videla da stize klopa, sad je vec mnogo bolje. Valjda ce i sa Stefom tako biti. U drustvu se sladje jede.

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu JMPM)
Direktna veza do poruke: 666
6.9.2011 11:42:24   
JMPM
To kod njega nije bas parola da se sladje jede u drustvu. On je sav srecan seo za sto da rucka i kada su im doneli nije mu se svidelo i sisao je sa stolice, rekao ence 'uca i hteo da se igra. Ne bih da ga izdvajam od druge dece i da mu nosim ono sto on voli. To nije u redu, tako da ako bas ne bude mogao nikako da se navikne da jede u vrticu vodicu ga posle dorucka. Za to vreme ce jesti kod kuce sta on voli da nije gladan makar do spavanja. A za rucak ne znam sta da kazem...jesce kad dodje kuci opet.

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 667
6.9.2011 11:46:06   
gagana83
A da li bi hteo da jede kuci pre nego sto ga odvedes u vrtic?

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu JMPM)
Direktna veza do poruke: 668
6.9.2011 14:27:03   
pepeljuga
Nama je danas cetvrti dan, sve je ok kad dodjemo, ostavimo kolica (idemo kolicima jer nam je blizu), dam mu ruku da se sam penje uz stepenice, udjemo, obuvamo patofnice, otvara ormarice, smeje se vaspitacicama, drugoj deci koja dolaze....medjutim, cim ga uzme vaspitacica da ga uvede u sobu gde su malci (koji btw urlaju, skoro svi), on pocinje da vristi i trazi mene user posted image Nije mi to nerazumljivo, ipak ima samo 15 meseci, cak i meni ne bi bilo prijatno da ulazim u sobu gde svi vriste, sta on zna, mukica.
Kad sam dosla po njega (danas je bio tri sata, od 8 do 11, rekli su da bude do pola 12, ali ja stvarno vise nisam mogla da izdrzim user posted image ), opet sam ga kroz vrata cula da vristi (vriste svi doduse, ali ja cujem samo mog vristavca) ali stvarno ne cujem vaspitacice da se trude da ih umire niti bilo sta. Da ne pominjem da su mi nekako antipaticne, mozda mnogo trazim ali stvarno mislim da osobe koje rade sa decom moraju malo vise da budu nasmejane. Kad sam pokucala i kad me je video, momentalno me zgrabio i za koji sekund se smirio i kao da nista nije bilo. Vaspitacica je rekla nesto u fazonu: 'folirant mali, place a nigde suza' i kao, bio je ok, povremeno place, povremeno se zaigra...ma, ko ce ga znati. Znam da je sve to normalno, imam dve drugarice u istoj situaciji i kad uporedim svima je slicno, ali moram da olaksam dusu, najlakse mi je medju drugim mamama u istim mukama user posted image

Mnogo mi se vise svidja taj sistem u Novom Sadu, da mame makar prvih par dana budu sa njima, ipak su oni jako mali.

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 669
6.9.2011 14:47:12   
mihi
Moj stariji sin koji sada ima 14 god. u vrtiću za tri godine bez preterivanja (info od vaspitačice) pojeo 10 ručkova i možda malo više užina, doručak nije hteo. Dolazim jednog dana po njega vaspitačica besna kaže znate šta je bilo ja pitam šta? Jutros smo za doručak imali kačamak, stavili na sto, pita Luka šta je to vaspitačica kaže kačamak, od čega je to ona kaže od kukuruza, tek će on ja to ne jedem izvinite kukuruz jedu samo prasići i svinje, većina dece zbog te Lukine izjave nije htelo da doručkujeuser posted image user posted image user posted image user posted image . POsle par dana dolazim i pitam ga šta je bilo za ručak on kaže ono zeleno dugačkouser posted image  Boranija, on nije imao pojma ni šta je za ručak a kamoli da jede. I evo ga mame ne brinite 183cm visok 70 kg težak sad jede sveuser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu pepeljuga)
Direktna veza do poruke: 670
6.9.2011 14:51:11   
pepeljuga
Mihi user posted image

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 671
6.9.2011 14:55:01   
mihi
Stvarno, zato se ne brinite i vaša će dečica velika da porastu ako i preskoče koji obrok to nije strašno. Luka se jako brzo adaptira nije uopšte plakao samo je slabo jeo ali Miloš biće muke snjim zna tačno osećam, zato sam to odložila do proleća.

(odgovor članu pepeljuga)
Direktna veza do poruke: 672
6.9.2011 19:01:18   
Iwana87
Mihi slatko se nasmejahuser posted image
Zeneee pomagajteuser posted image user posted image user posted image
Dan 1.30 minuta,utrcao unutra,igrao se i nije hteo da izadje
Dan 2.45 minuta isto utrcao,radovao se i opet nije hteo da izadje
sledi vikend na zalost
Dan 3.1 i 30 minuta,dosao,svi vriste,i on sa njima(inace prvih dana je bilo polovina dece od ponedeljka su tek svi krenuli)izveli ih napolje i smirio se,doruckovao,sve ok dok ih nisu predavali roditeljima kad je opet plakao
Dan 4 20 minuta,koje je preplakao
Sve vreme ga vodi svekrva u koju ja inace nemam poverenja,a mora tako jer od 9user posted image dolkaze na privikavanje,a ja od 8 moram da budem na posluuser posted image E sad,ima tu i nesto drugo,tek od ponedeljka ce biti dve vaspitacice sa njima njih 14 u grupi,sad ih jedna cuva,i logicki mi je da ih je danas predavala tako rano jer ne moze 14 deteta da smiri.Sto nije po meni ok bas kad oni treba da se navikavaju prvih dana.
Vase misljenje,da idem ja sutra od 7 do 8 sa njim?Prvo ja najbolje poznajem svoje dete i njegove reakcije,drugo on place i kuci kad nesto nije po njegovom.Danas sam se  bas uspanicila kad sam zvala sveki i rekla mi je da je plakao toliko.Sad mislim da nece da bude jos gore ako ja budem tamo pa moram da odem.Nisam pametnauser posted image

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 673
6.9.2011 20:12:50   
tijana86
Zene recite mi kako sutra da reagujem , ako opet krene : necuuuuuuuuuuuuu ! Sta da radim ???

(odgovor članu Iwana87)
Direktna veza do poruke: 674
6.9.2011 20:30:49   
JMPM
Mihi, faca ti je sin user posted image ! Mislim da ce tako i Stefan da radi. Voli drustvo ali slabo jede. Sta sad, bitno da je zdrav.
Gagana, probala sam da mu dam cim otvori oci da jede, ali onda u vrticu nece da sedne uopste za sto a to nije dobro zbog druge dece. Ipak je to kolektiv, treba makar da sedi dok drugi jedu. Bar ja tako mislim user posted image

(odgovor članu tijana86)
Direktna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Nutricionista otkrila koje namirnice ne bi...
Da li ste znali da postoji nekoliko uobičajenih namirnica koje mnogi roditelji treba da zaborave kada je reč o jelovniku...
Njoj je 15, jednom nogom još u detinjstvu,...
Teško je imati 15 godina. Takođe je prilično sjajno biti 15. 15 je hodajuća kontradiktornost.

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here