|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Idemo u vrtić!
6.9.2011 21:29:57   
Anoniman
Iwana, evo kako ja to vidim - prva dva-tri odlaska u vrtić oni shvataju kao igranje sa decom. Već četvrti-peti put shvataju da je to obaveza, i da je to nešto što se mora, a znamo kako deca podnose obaveze.
Znam da će ti zvučati okrutno, ali veruj mi, pola sata plakanja, u toku adaptacije, nije strašno. Ima dece koja 8 sati prevrište, bukvalno. Dece koja se promene prema roditeljima, prema svemu, poremete spavanje i jelo...
Moj savet ti ja da sa što većim oduševljenjem pričaš o vrtiću, da ga hvališ stalno. Da mu stalno ponavljaš da ga voliš i da ga nikada ne bi ostavila, i da ćeš uvek doći po njega. Jako je važno da to ukapiraju iako su mali. Na uštrb skuvanog ručka i oribanog klozeta, prvih desetak dana budi sa njim koliko god možeš, i biće sve ok user posted image

(odgovor članu JMPM)
  Direktna veza do poruke: 676
6.9.2011 21:41:37   
Iwana87
Ebg kad u isto vreme on krenuo u vrtic i ja pocela da radim,to mi je bas krivo.da sam ga ja privikavala mislim da bi sve lakse islo.Mislim samo.Ma cim stignem kuci posvecujem mu se skroz i samo pricam.Kazite da sam luda ali se stvarno plasim da moja draga svekrva nesto iz inata ne radi/prica kako bi ga ona cuvala,a to ni u ludilu,makar vristao dok ne podje u skolu.Hvala Nedjauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 677
6.9.2011 21:57:22   
Nensi*
Nas drugi dan je prosao katastrofa user posted image Toliko je plakao da sam mislila da ce se ispovracati,ja sam sedela sve vreme ispred sobe i slusala sta se unutra desava,plakao je 35 minuta bez prestanka,vaspitacica ga nosila skoro sve vreme dok je plakao,jedino se on cuo user posted image .Posle se malo smirio,pa s vremena na vreme valjda kad se seti da me nema opet u plac. Danas je bio sat i 15 minuta. Kako li ce biti sutra? user posted image

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu Iwana87)
Direktna veza do poruke: 678
6.9.2011 22:07:49   
Anck Su Nmaun
Sad  mi bas pade na pamet...kako u jaslicama hrane toliku decu kad ih ima po 30 u grupi???

Nije valjda da ocekuju da deca od 1 - 1,5 god jedu sama????

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 679
6.9.2011 22:11:35   
Nensi*
Kod Vuka u grupi juce i danas ih je bilo 7,ali niko nista nije jeo jer su svi na privikavanju,nemam pojma kako ih hrane.
Ja Vuku lepo dam dorucak pre nego sto krenemo,pa ako tamo nesto pojede super,ako ne nema veze... Bar za sad dok se ne navikne.

< Poruku je uredio Nensi RR -- 6.9.2011 22:12:26 >

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 680
6.9.2011 22:27:03   
New Mom

IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Sad  mi bas pade na pamet...kako u jaslicama hrane toliku decu kad ih ima po 30 u grupi???

Nije valjda da ocekuju da deca od 1 - 1,5 god jedu sama????

Pojma nemam. Kod KL će biti zvanično 18 u grupi (sad, koliko će i dolaziti, ko zna) i svi roditelji su popunjavali upitnike gde između ostalog ide i da li dete jede samo, koristi li kašiku, čašu itd.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

Direktna veza do poruke: 681
6.9.2011 22:33:25   
tijana86
IZVORNA PORUKA: tijana86

Zene recite mi kako sutra da reagujem , ako opet krene : necuuuuuuuuuuuuu ! Sta da radim ???
Hocete  li mi pomoci ????user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tijana86)
Direktna veza do poruke: 682
6.9.2011 22:39:22   
Iwana87
Jao tijana on je veliki i bar prica,mozes da razgovaras sa njim,da ti kaze zasto nece,sta mu se ne svidja i ti mu objasnis ides u vrtic,i tamo ces da imas puno drugara a mama ce za to vreme da ide da radi da bi posle bila slobodna sa tobom da se igra i druzi.Mislim tako bih ja da je veliki,ovako ne ume da mi kaze nista,samo ja pricam i ocekujem da on to razume.user posted image
Kod nas kod hranjenja imju pomoc iz kujne,valjda kuvarica dodje,Zad sad je jeo krem i hleb,to moze i kuci sam.Ne znam ja sam ga pustala svasta sam da jede,vodu sam pije iz case ali sam uvek tu jer se nekad polije,pa cekam da uzmem casu.E sad kasiku jos ne zna da koristi za tecnu hranu,nesot tipa cokolino bi smazao polako.user posted image

(odgovor članu tijana86)
Direktna veza do poruke: 683
6.9.2011 22:55:20   
pepeljuga
Pustaju ih i da sami jedu, tako su mi rekli. Meni su drugarice to posebno naglasile da bih se pripremila na ucmekanu odecu, posto znaju kakva sam po tom pitanju user posted image
Tijana, polako, sto kaze Iwana, tvoje dete je makar vece pa mozes da mu pricas, ovi nasi malci nista jos ne razumeju user posted image Mene tesi sto je to ocito slucaj sa svima i sto je to neki normalan proces. Kad skontaju da im je tu lepo i da se igraju sa drugom decom a da posle idu kuci, bice im ok. Trudimo se da budemo pozitivne user posted image

< Poruku je uredio pepeljuga -- 6.9.2011 22:56:01 >

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

(odgovor članu Iwana87)
Direktna veza do poruke: 684
6.9.2011 23:18:49   
Anck Su Nmaun
Pa moja T jede dugo i kad je ja hranim ..kad bi jela sama tesko da bi se najela user posted image user posted image

(odgovor članu pepeljuga)
Direktna veza do poruke: 685
6.9.2011 23:22:18   
tijana86
Hvala zenske , javicu vam ujutru kako je bilo

Direktna veza do poruke: 686
6.9.2011 23:23:10   
Anoniman

Zene recite mi kako sutra da reagujem , ako opet krene : necuuuuuuuuuuuuu ! Sta da radim ???
Hocete  li mi pomoci ????user posted image user posted image user posted image

Ništa, draga, stegneš srce, obučeš dete, i odvedeš u vrtić.
Luka i dalje neće (mada je bolje od kad je u privatnom vrtiću; za odlazak u državni je plakao 2 godine svako jutro). Ja samo kažem "Mora se ići, inače te policajac uhapsi. U školu se mora ići.", ali Luka je velik.

(odgovor članu tijana86)
  Direktna veza do poruke: 687
6.9.2011 23:25:45   
JMPM
Anck, u nasoj grupi ima 25 dece. Juce i danas smo bili svi zajedno na dorucku. Stariji znaju  sami da jedu, mislim oni koji su tu od prosle godine ili od proleca. A ove mladje hrane vaspitacice i med. sestra. Oblecu oko njih kao oko pilica dok jedno zvace drugom daju zalogaj. Ne verujem da je to slucaj samo u nasem vrticu. Mnogo su mali svi da bi jeli skroz sami. Napomenuto nam je da treba da zna makar malo da jede sam i da pije iz solje kada krene u jaslice.

Direktna veza do poruke: 688
6.9.2011 23:29:10   
Anck Su Nmaun
Videcemo kad bude primljena ali ipak zelim da se pripremmim.

T je danas pila caj iz  solje i voli sama da pije ali to sto se pri tom okupa.... da ne spominjem user posted image

Verujem da su onda uhodani kad stizu sa 25 -30 dece user posted image

(odgovor članu JMPM)
Direktna veza do poruke: 689
6.9.2011 23:31:42   
JMPM
Sigurno da jesu. Tako im je kako im je, drzavni vrtic je to  user posted image

Direktna veza do poruke: 690
7.9.2011 0:22:28   
AndreaK

IZVORNA PORUKA: JMPM

Mihi, faca ti je sin user posted image ! Mislim da ce tako i Stefan da radi. Voli drustvo ali slabo jede. Sta sad, bitno da je zdrav.
Gagana, probala sam da mu dam cim otvori oci da jede, ali onda u vrticu nece da sedne uopste za sto a to nije dobro zbog druge dece. Ipak je to kolektiv, treba makar da sedi dok drugi jedu. Bar ja tako mislim user posted image

e to se slazem, meni Andrej mozda samo prvi dan nije jeo lepo al sad rastura user posted image ...nema taj da ostane gladan pa makar mu nista ne bilo po volji... za svaki slucaj popije ujutru solju mleka pre nego sto krene...ako mu se bas ne dopadne dorucak...ali jede super, kaze vaspitacica, problem mu je da spava, odradi jedva 1h...

e sad sto se igre tice nekako mislim da oni tamo ni ne mogu da se igraju...vecina dece je malo, Andrej je uvek vise voleo stariju decu, pa prica sa njima, juri se...sa bebama nema toga...njih samo presvlace i hrane, tesko da vaspitacice pored toga stizu da se poigraju sa njima a kamoli da ih nesto nauce. Primera radi, meni dete vec danima kaki u nosu, i trazi se... a juce prvi put posle nedelju dana on kakio u pelenu...u vrticu user posted image

(odgovor članu JMPM)
Direktna veza do poruke: 691
7.9.2011 2:36:54   
gagana83
IZVORNA PORUKA: Nedja RR

Iwana, evo kako ja to vidim - prva dva-tri odlaska u vrtić oni shvataju kao igranje sa decom. Već četvrti-peti put shvataju da je to obaveza, i da je to nešto što se mora, a znamo kako deca podnose obaveze.
Znam da će ti zvučati okrutno, ali veruj mi, pola sata plakanja, u toku adaptacije, nije strašno. Ima dece koja 8 sati prevrište, bukvalno. Dece koja se promene prema roditeljima, prema svemu, poremete spavanje i jelo...
Moj savet ti ja da sa što većim oduševljenjem pričaš o vrtiću, da ga hvališ stalno. Da mu stalno ponavljaš da ga voliš i da ga nikada ne bi ostavila, i da ćeš uvek doći po njega. Jako je važno da to ukapiraju iako su mali. Na uštrb skuvanog ručka i oribanog klozeta, prvih desetak dana budi sa njim koliko god možeš, i biće sve ok user posted image

Slazem se sa svim. Moje dete je pravi primer. Ona je sama trazila da ide u vrtic, prvih par dana je isla sa odusevljenjem, ne bi me ni pogledala kad odlazim. E, kad je posle ukapirala da joj je to obaveza bilo je malo negodovanja i plakanja. Par dana i gotovo.
Sad vec obozava vrtic, bude malo problema nakon duzeg odsustvovanja(recimo nakon letovanja) ali i to brzo dodje na svoje. Kad je kuci spominje vaspitacice. Danas me je pitala" De je teta Tanja? Dodje Uni "user posted image
Mogo zavisi i od vaspitacica, ako dete u startu stekne poverenje u njih sve ide mnogo lakse. Na to vec ne mozemo mnogo da uticemo. Mislim da je moje dete zavolelo vrtic vise zbog dobre vaspitacice nego zbog same dece.

Mi recimo nismo imali problem u vrticu sa odvikavanjem od pelena. Cim sam pocela da je ucim na nosu, vaspitacica mi je rekla da je slobodno posaljem bez pelena u vrtic. I verovali ili ne u vrticu se ni jednom nije upiskila u gacice. Ni ukakila. Mi imamo srecu sto ih je malo u grupi, svega 8.

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 692
7.9.2011 8:03:28   
tijana86
Jao uzasa , kuci je sve bilo u redu . Ali pred vrticem : necuuuuuuuuuuuuuuu ! Tamo kada sam ga preobula nece da krene , nosi me , grli me , vucem ga on se baca , izlazi vaspitacica nece da krene sa njom nailaze druga deca , zovu  ga on nece i na kraju ga je vaspitacica bukvalno odvukla i rekla samo zatvorite vrata! Uzasno se osecam uzasno .user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 693
7.9.2011 9:46:55   
*Alexx*
Tijana, sve je to normalno. Andrej je kukao dva-tri dana, i smirio se. Ni jutros nije suzu pustio, ali insistira da ga nosim od kola do vrtića user posted image Čak smo se i normalno pozdravili, poljubili. Sve će doći na svoje. Od sutra smo na doručku user posted image

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu tijana86)
Direktna veza do poruke: 694
7.9.2011 10:41:12   
Nensi*
Nas treci dan je prosao dobro user posted image Plakao je kad sam ga ostavila,ali se brzo smirio,sedela sam ispred sobe nekih 10 minuta i kad sam se uverila da ne place otisla sam kuci. Danas je bio sat ipo. Jedino sto tamo nece nsta da jede,ali dobro,valjda ce i to vremenom da se promeni.

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 695
7.9.2011 10:45:07   
minna
Mi smo danas bili prvi put, pola sata... plakao je sve vreme, ali se brzo smirio kad sam dosla po njega. Kaze vaspitacica - super je bio, a ja se mislim kako li izgleda kad nije super. Ja sam se pripremila na to da ce plakati pa ce se valjda navici polako

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 696
7.9.2011 11:28:20   
bokicans
Moja Nađa i dalje ne jede i povraca,kada je probudim,nekad i tamo.Danas je crtala i vaspitacica se odusevila kakolepo Nađa crtauser posted image Crtanje je napredakuser posted image

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 697
7.9.2011 11:34:46   
JMPM
Bravo za Nadju! Znaci da se lepo oseca i da se vidi poboljsanje cim je crtala lepo user posted image

(odgovor članu bokicans)
Direktna veza do poruke: 698
7.9.2011 11:41:23   
magde
a Niki bila je super tamo hvala bogu bar jede igra se plus odlicno je bojala bez greske uciteljica zacudila se....kaze mene Magde ova tvoja ZABA hahah mnogo zna da prica

(odgovor članu JMPM)
Direktna veza do poruke: 699
7.9.2011 12:51:06   
tijana86
Od sveg jutros onog histerisanja vaspitacica kaze da je bio sjajan , sam je isao da piski .user posted image   Ali nece da jede cak ni pire koji obozava . Nesto mi je palo na pamet on je prvog dana jeo , ali kada mu je tog dana kako on kaze izgoreo pasulj (vruc) user posted image prst od tada ne jede. Ne znam kako da ga ubedim da tamo jede user posted image . Vaspitacica za spavanje kaze da jos nije spreman , jer cim nece da jede ne sme gladnog da  pokusa da spava.  user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Nutricionista otkrila koje namirnice ne bi...
Da li ste znali da postoji nekoliko uobičajenih namirnica koje mnogi roditelji treba da zaborave kada je reč o jelovniku...
Njoj je 15, jednom nogom još u detinjstvu,...
Teško je imati 15 godina. Takođe je prilično sjajno biti 15. 15 je hodajuća kontradiktornost.

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here