dr boba -> RE: laparaskopija u ginekologiji (8.12.2009 0:03:13)
|
Draga Ponovosvoja, citala sam sta ti se desilo, nemoj se traumirati, glavu gore i poslusaj savete! Ono sto ti ja mogu reci je da znam za trudnice koje su imale u trudnoci operaciju slepog creva i rodile zdrave bebe. Znaci anestezija ne mora biti problem, pogotovo sto je to rana trudnoca, a i laparoskopija ne traje dugo pa ne verujem da su bile u pitanju velike doze. Sto se tice antibiotika, ni tu ne mora da znaci da ima loseg uticaja, sa jedne strane jer je rana trudnoca, a sa druge-meni su posle laparoskopije davali bas jak antibiotik(ne znam ime, neki slovenacki), koji ima siroki spektar dejstva, ali iz grupe cefalosporina, koji ne deluju stetno na plod. Recimo Longaceph se cesto daje trudnicama, mozda su ti bas to dali,mozda u kombinaciji sa orvagilom, to bi mogla da pitas doktorku koja te je operisala. Jednostavno, idi na redovne kontrole, radi double i tripl test, u stvari sve sto dr smatraju da treba da bi se ispratila trudnoca. Zeli m ti iz sveg srca da sve bude u najboljem redu! Samo hrabro![sm=pikapoka1.gif][sm=rozica.gif]
|
|
|
|