dunja RR -> RE: Laparoskopija u ginekologiji (14.7.2011 22:01:18)
|
Evo me drage moje, kao prvo Hvala vam na podršci [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image] Bila sam večeras kod M na pregledu i rekla je sledeće. Masa jeste ogromna, endometrioza je u pitanju, ali su jajnici super, vide se lepo jajne ćelije (sada mi je 14. dan ciklusa), jajnici lepo rade, OBA. Kaže da mi je materica ko bombona i da ona misli da sasvim lepo mogu da iznesem blizance. Rekla je da joj je dosta više da me gleda kako se mučim (sarađujemo poslovno a družimo se i privatno ponekad), i da će mi zakazati operaciju u Frontu, najverovatnije kod dr. Jove (ne znam prezime) ili Duleta Stanojevića. Kod njih iz razloga što kaže da meni ne treba dobar ginekolog jer su meni materica i jajnici super, nego mi treba dobar hirurg koji će otkloniti prokletu endometriozu. VAŽNO: neće me operisati laparaskopski nego mora klasična operacija, da mi sve, BAŠ SVE, lepo očiste (Mima smatra da je celioskopija bezveze a laparo ipak ne može da bude efikasna kao clasik, pogotovu kod slučajeva kao što sam ja). To mi je malo teško palo, ali dobro, sve ću izdržati. To je isti rez kao carski, samo što ću i unutra imati rane pa ipak malo više boli nego porođaj carskim rezom. Posle toga ću primati terapiju 4. meseca a istovremeno se prijaviti preko države, i negde u januaru - februaru na VTO, bez pauze ikakve. Ohrabrila me mnogo. Kaže da kod endometrioze nije čula da nekom nije uspelo iz prve, jer kaže da je VTO i osmišljena za endometriotične slučajeve, i samim tim je uspešnost trebala biti maksimalna ali se kasnije počela raditi i kod drugih oblika steriliteta pa zato ne uspeva svaki put. Kaže da je sigurna da će uspeti iz prve jer je sve ok osim glupače koju ćemo iseckati:) Eto, razveselila me i ulila mi veliku nadu.
|
|
|
|