Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kada beba ne mrda par dana 4.1.2017 8:38:04
|
|
|
|
degu
|
IZVORNA PORUKA: krin 40 Meni su oboje dece bili krupne bebe,preko 4kg a ja sam niska.Prosto nisu imali mesta za pomeranje.Evo sad u ovoj trećoj trudnoći,peti sam mesec,sada treba baš fino da ga osetim on ne mrda po 3-4 dana.Non stop brinem.Šta da se radi Da odes na bolovanje i konacno smanjis tempo Salim se, jos koju nedelju i bolje ces osetiti, lezi, umiri se, stavi ruku na stomak, popij dok, pojedi nesto slatko.
|
|
RE: Kada beba ne mrda par dana 4.1.2017 19:51:29
|
|
|
|
krin 40
|
Radim ja sve to kad dodjem sa posla,samo čim legnem i umirim se ja zaspim
|
|
RE: Kada beba ne mrda par dana 30.1.2017 11:04:57
|
|
|
|
krin 40
|
Evo da zapišem ovde,za sve "nas lujke koje uobražavamo svašta"da samo treba biti strpljiv i sve dodje na svoje.Sada sam 23-ća nedelja i g-din udara kao po satu .Pre podne miruje,oko tri popodne krene u akciju,posle se opet umiri.Malo se javi oko 22h,e u jedan posle ponoći kreće prava žurka do dva
|
|
RE: Kada beba ne mrda par dana 28.4.2017 22:37:56
|
|
|
|
Mucko
|
Zdravo svima.... I mene brinu pokreti... Trudna 23+6 nedelja,uglavnom osecam neko migoljenje ne znam kako to da nazovem,zato sto nisam sigrna da li je to beba,i to osecam izmedju malog i velikog stomaka... Ostim i mozda jednom,dva puta dnevno malo jace iznad pupka kao da se pomeri,jednom sam cak i osetola pod rukom.... Zanima me koliko cesto u toku dana moram da osetim bebu i jel ovo sve sto ja osecam normalno... Da li je joss neko tako osecao svoju bebu? :)
|
|
|
|
RE: Kada beba ne mrda par dana 28.4.2017 23:15:38
|
|
|
|
Bunnyca
|
Pokreti i osecaj zavisi prvo od toga gde ti je posteljica, ako je na prednjem zidu pokrete ces slabije osecati, bas blage, ako je posteljica na zadnjem zidu a beba napred, jace se oseti, zavisi naravno i od jacine stomacnih misica, sala na stomaku, da li je prva trudnoca i mnogo cega Tako da, nemoj da brines ako pokreti, udarci, migoljenje ili sta god nije intenzivno, ali moras ih osetiti nekoliko puta u toku dana. Probaj da pojedes nesto slatko, pa da legnes i stavis ruke na stomak i polako da pratis reakciju,
|
|
|
|
RE: Kada beba ne mrda par dana 28.4.2017 23:20:47
|
|
|
|
Mucko
|
Posteljica mi je na zadnjem zidu,inace imala sam dva spontana,pre ove trudnoce... Pa se iskreno i malo plasim,a ja zamisljam jace udarce i drugacije :) malo sam vise uplasena... Hvala puno na odgovoru... Tek sledeceg petka imam uz pa ne mogu da docekam..
|
|
|
|
RE: Kada beba ne mrda par dana 28.4.2017 23:54:39
|
|
|
|
dunja RR
|
Mucko, ako se dobro sećam i kod mene je ovako bilo. Navijam da sve bude ok, javi nam se posle UZ-a. IZVORNA PORUKA: Mucko Zdravo svima.... I mene brinu pokreti... Trudna 23+6 nedelja,uglavnom osecam neko migoljenje ne znam kako to da nazovem,zato sto nisam sigrna da li je to beba,i to osecam izmedju malog i velikog stomaka... Ostim i mozda jednom,dva puta dnevno malo jace iznad pupka kao da se pomeri,jednom sam cak i osetola pod rukom.... Zanima me koliko cesto u toku dana moram da osetim bebu i jel ovo sve sto ja osecam normalno... Da li je joss neko tako osecao svoju bebu? :)
|
|
RE: Kada beba ne mrda par dana 29.4.2017 0:48:20
|
|
|
|
choopa choops
|
Mucko, normalno je da u pocetu osjecas kao migoljenje, kasnije će to biti pravi udarci, a na kraju će opet biti mirnije zbog manjka mjesta Biće to sve dobro ovoga puta, trudi se da uzivas koliko mozes
|
|
RE: Kada beba ne mrda par dana 29.4.2017 11:30:14
|
|
|
|
Mucko
|
Joooj hvala vam punooooo.... Malo ste me utesile... :) :-*
|
|
|
|
RE: Kada beba ne mrda par dana 5.5.2017 21:42:24
|
|
|
|
Mucko
|
Hej samo da se javim bila sam na UZ sve je okej sa bebicomm.... Jos jednom hvala vam :)
|
|
|
|
RE: Kada beba ne mrda par dana 5.5.2017 23:45:46
|
|
|
|
choopa choops
|
Bravo!!! Sjećam se svoje trudnoće (nakon spontanog) isto sam bila u stalnom strahu zbog tog mrdanja, jedva sam čekala UZVove Inače, meni je pomagalo kad bi se beba umirila da pojedem nešto slatko ili popijem slatki kakao i nedugo zatim bi počela da se mrda. Još u stomaku je pokazivala kako voli slatkiše
|
|
RE: Kada beba ne mrda par dana 8.5.2017 16:11:56
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Drago mi je da je sve u redu. I moja bebica je znala da reaguje na slatkise :)
|
|
RE: Kada beba ne mrda par dana 1.12.2017 1:32:07
|
|
|
|
Srecko47E
|
Moja beba je reagovala na ljuto.
|
|
|
|
RE: Kada beba ne mrda par dana 27.6.2019 0:17:13
|
|
|
|
Jasmina.S
|
Da li je normalno kada je beba aktivna po ceo dan,a vec sledeci dan samo ujutru I uvece ?Iako sam skoro bila na ultrazvuku I sve je bilo uredu.Da li treba da idem kod lekara ?
|
|
|
|
RE: Kada beba ne mrda par dana 21.7.2019 19:13:06
|
|
|
|
MimaKos
|
Normalno je to da beba u toku dana nekad bude bas mirna, ali kada par dana ne bi mrdnula ni malo, ja bih ipak odletela kod lekara.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Zašto ožiljak od carskog reza svrbi ili bo...Ovaj hronični bol ili svrab mogu biti rezultat promena u perifernom i centralnom nervnom sistemu, koje su slične promena...
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?