Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kada beba ne mrda par dana 10.2.2014 7:44:31
|
|
|
|
Anoniman
|
to je definitivno to! posle ce se to nezno pulsiranje pretvoriti u pomalo divlje sutiranje tvojih organa
|
|
|
|
RE: Kada beba ne mrda par dana 10.2.2014 8:09:35
|
|
|
|
doktorkakristal
|
bebine pokrete morate osecati svakodnevno,ako se umiri,prodrmajte stomak,pojedite nesto slatko,najduze sto treba cekati je 12 sati,bolje je da se javite i da ne bude nista,nego da bude svasta,odsustvo pokreta moze da ukaze na fetalnu patnju,ne mracin vec zelim da ukazem na ozbiljnst ovoga,sve zelite najbolje za svoje beba zato morate biti odgovorne
|
|
|
|
RE: Kada beba ne mrda par dana 10.2.2014 8:23:37
|
|
|
|
Anoniman
|
doktorka, Dunja je tek 20a nedelja, tad se jos ne osecaju tako redovno i jako udarci.
|
|
|
|
RE: Kada beba ne mrda par dana 10.2.2014 8:25:26
|
|
|
|
doktorkakristal
|
ma nisam na DUNJU ni mislila,nego na vece trudnoce,cisto savet zenama ,da je bolje da odu na pregled nego da cekaju
|
|
|
|
RE: Kada beba ne mrda par dana 10.2.2014 9:13:03
|
|
|
|
Torbica
|
Dunjice, to je to, 100%!
|
|
RE: Kada beba ne mrda par dana 10.2.2014 20:59:29
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
dr ja nisam Dunju danima osecala da se mrda i uspanicim se jednom i odem kod svoje doktorke i cekam u cekaonici kad moja frajla krenula da orca po stomaku . Posle toga se nisam brinula jer je bas bila mirna u stomaku. Retko kad da mi je pravila dar mar unutra
|
|
|
|
RE: Kada beba ne mrda par dana 11.2.2014 0:45:23
|
|
|
|
degu
|
Aaaa Dunja to je to to je to malo lupkanje, samo je trebalo ženo da legneš. Super što je i tm osetio, mi još uvek pokušavamo da je ulovimo zajedno
|
|
RE: Kada beba ne mrda par dana 11.2.2014 7:45:15
|
|
|
|
doktorkakristal
|
ne kazem ja da je uvek opasno ,desava se da se beba lagano pokrece i da majka ne oseti,ali je bolje da proverite,stvarno ne zelim da ovde pisem neke jako teske i strasne stvari zbog kojih su nama ginekolozi profesori rekli upravo ono sto sam ja vama napisala
|
|
|
|
RE: Kada beba ne mrda par dana 13.2.2014 9:33:37
|
|
|
|
dunja RR
|
Bebac počeo noću da šutira, a ja na sedmom nebu A mm me pita "Jel te boli" , ma kakav bol bre, živim za ovo (videćemo kasnije ).
|
|
RE: Kada beba ne mrda par dana 13.2.2014 9:43:57
|
|
|
|
Didy
|
Dunja Vidiš kako su ove iskusne mame znale da je to to. Ja sam obožavala to lupkanje i šutiranje bebino, baš sam se radovala svakom pokretu! A najveći trip mi je bio oba puta posle porođaja, narednih nekoliko dana sam stalno očekivala pokrete i onda glas razuma - Hej, beba je tu, pored tebe, nije više u stomaku. Toliko sam se bila saživela sa bebinim pokretima da nisam mogla tako brzo da se naviknem da ih nema više. Uživaj!
|
|
RE: Kada beba ne mrda par dana 13.2.2014 9:52:43
|
|
|
|
Didy
|
IZVORNA PORUKA: Olga RR evo tema KAD STE PRVI PUT OSETILI BEBINO POMERANJE Je l to bio pec, pec za Dunju?
|
|
RE: Kada beba ne mrda par dana 13.2.2014 9:56:26
|
|
|
|
Olga75
|
a na sta ti lica ?
|
|
RE: Kada beba ne mrda par dana 13.2.2014 9:59:14
|
|
|
|
dunja RR
|
Divnooo, verujem da se saživiš skroz sa ovakvom divotom IZVORNA PORUKA: Didy A najveći trip mi je bio oba puta posle porođaja, narednih nekoliko dana sam stalno očekivala pokrete i onda glas razuma - Hej, beba je tu, pored tebe, nije više u stomaku. Toliko sam se bila saživela sa bebinim pokretima da nisam mogla tako brzo da se naviknem da ih nema više. Uživaj! A oglasih ovde, da objavim svoju sreću što mrda! Oldžika od sada pišem u drugoj temi, i nadam se tako ostane do kraja trudnoće
|
|
RE: Kada beba ne mrda par dana 13.2.2014 10:05:49
|
|
|
|
Olga75
|
samo uzivaj :*
|
|
RE: Kada beba ne mrda par dana 13.2.2014 10:07:28
|
|
|
|
Didy
|
Dunja mi nekako dođe kao Veliki Brat ovde, Dunja Allmighty, pa se pitam kako iko sme da je pecka. Šalim se malo, sunčano od jutros, pa sam i ja vesela.
|
|
RE: Kada beba ne mrda par dana 3.1.2017 13:31:55
|
|
|
|
vbojana
|
caos svima, treba mi pomoc.. ne osecam bebu kao ranije.. 34 sam nedelja. 2 dana vec, slabije je osecam, a juce skoro nikako, mozda vrlo malo kad sam pomazila stomak.. bas brinem.. da li treba odmah da odem ko dr, onace kontrola mi je za 10 dana
|
|
|
|
RE: Kada beba ne mrda par dana 3.1.2017 13:45:55
|
|
|
|
eca89
|
Vbojana, probaj pojesti čokoladu ili nešto slatko, malo škakiljaj stomačić, možda se uspavala! Ako se ne javi, idi doktoru! Nadam se da je sve ok!
|
|
|
|
RE: Kada beba ne mrda par dana 3.1.2017 14:38:12
|
|
|
|
vbojana
|
a sta je s tim da moram osetiti 10 pokreta u 2 sata? evo jela sam, pa cu sacekati.. brinem, jer je ranije bila bas aktivna...
|
|
|
|
RE: Kada beba ne mrda par dana 3.1.2017 15:13:33
|
|
|
|
branki*
|
ja nisam nikad brojala te pokrete,bitno mi je bilo da mrda.ako i dalje nista ,idi do dr.kako je sad?
|
|
RE: Kada beba ne mrda par dana 4.1.2017 0:59:51
|
|
|
|
choopa choops
|
Jao bre kad se sjetim koje sam stresove doživljavala zbog ovoga Vidi, normalno je da što je beba veća, ima manje mjesta pa i pokreti više nisu tako intenzivni kao prije...Manje se vrte bebe u tom periodu. Pojedi ili popije nešto slatko, tipa kakao i čekaj. Nadam se da će je šećer pokrenuti. Ako ne, pođi kod dr da si mirna, iako vjerujem da je sve u redu, ali što je sigurno sigurno je.
|
|
RE: Kada beba ne mrda par dana 4.1.2017 1:16:04
|
|
|
|
degu
|
Bojana otiđi kod lekara ako će te umiriti to. Meni je u prošloj trudnoći beba znala tako po par dana da se umiri,tek pomalo da je osetim, baš sam se opterećivala s tim, ali nisam brojala. Naidju im dani kad su više uspavani.
|
|
RE: Kada beba ne mrda par dana 4.1.2017 1:47:08
|
|
|
|
vbojana
|
pomerila se :) ne jako, ali jeste.. vise puta. zabrinem se kad ceo dan ne osetim nijedan pokret, a citam 12 sati najvise da treba cekati :/
|
|
|
|
RE: Kada beba ne mrda par dana 4.1.2017 7:51:21
|
|
|
|
krin 40
|
Meni su oboje dece bili krupne bebe,preko 4kg a ja sam niska.Prosto nisu imali mesta za pomeranje.Evo sad u ovoj trećoj trudnoći,peti sam mesec,sada treba baš fino da ga osetim on ne mrda po 3-4 dana.Non stop brinem.Šta da se radi
|
|
RE: Kada beba ne mrda par dana 4.1.2017 8:04:41
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
A da probas nesto bas slatko da pojedes, kazu neke zene da se aktivirsju od slatkog. Na kraju krajeva probaj malko da bocnes bebu , prstom u stomak lagano da je razbudis
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Cvećka: Moja porođajna pričaPrva VTO i to uspešna, doktor na UZ vidi dve mrvice, našoj sreći nema kraja! Naravno, kao kod svake trudnoće, velike bri...
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?