Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: red sonia IZVORNA PORUKA: Tash IZVORNA PORUKA: Mishica 77 Tash jesi li zakazala CR? Kakva anestezija? Jesam, za 6ti, spinal. Evo, dobila sam proliv od straha, već kada sam izgovorila... joj svaka ti cast,ja ne bih smela IZVORNA PORUKA: Mishica 77 Bravo Tash-oooooooooo! Hrabrice moja! Ma kakav proliv, videćeš da će sve biti extra!!!!! IZVORNA PORUKA: nensi27 Tasho,bravo za odluku IZVORNA PORUKA: Jos malo pa mamica Tash-o ,bravo macko !Nisam znala da ces uzeti spinal!Kako to funkcionise?Mislim sta se placa sta se ne placa,oko toga nikako nisam u toku,jer sam se prirodno poradjala. IZVORNA PORUKA: Tash Najgore je, što kada sam se prvi put porodila, u šok mi je došetala drugarica iz OŠ, na koju sam skroz zaboravila, putevi nam se prosto razišli, a bile smo naj u OŠ. Ona radi u Betaniji. Kaže, sređivala je papirologiju, pa videla moje ime. Obilzila me je, donosila novine. Ovaj put kada sam ostala trudna, poslala sam joj sms odmah, ona mi odmah rekla da ne razmišljam o totalu, nego da uzmem spinal, da će biti uz mene u sali... I pre koji dan joj šaljem da je 3eg prijem na GAK, i 6og CR, ona mi kaže "Lažeš? Ja 3og ujutru idem na more!" Mislila sam da ću da se upucam! A nije spinal moja odluka, dr je rekao da o tome nema šta da se priča, da sam kompletan kreten ako odem u total. IZVORNA PORUKA: Tash IZVORNA PORUKA: Jos malo pa mamica Tash-o ,bravo macko !Nisam znala da ces uzeti spinal!Kako to funkcionise?Mislim sta se placa sta se ne placa,oko toga nikako nisam u toku,jer sam se prirodno poradjala. Nemam pojma, to neka rešava neko drugi.Ja idem da se porodim, pa neću valjda još ja i plaćati? IZVORNA PORUKA: Sanjica26 I mene zanima carski sa spinalnom. Tasho kad budes posle porodjaja, slobodna napisi o tome. bas me interesuje IZVORNA PORUKA: Tash IZVORNA PORUKA: red sonia a sta fali totalu Iz mog aspekta ništa! Bila sam u njemu više puta, odlično ga podnosim, samo nadrljaju oni koji su pored mene kad se budim jer se svađam. Kažu da je oporavak posle spinala brži... IZVORNA PORUKA: nensi27 Tasho,nije nista strasno,veruj mi... IZVORNA PORUKA: red sonia ma ja se sledim kad pomislim da me otvaraju i ceprkaju po meni a ja budnaaaaaaaa,kao horor film IZVORNA PORUKA: Tash IZVORNA PORUKA: red sonia ma ja se sledim kad pomislim da me otvaraju i ceprkaju po meni a ja budnaaaaaaaa,kao horor film Da, to je i moj problem... ne bojim se ja da ću da osetim nešto, nego što mozak stvara slike... IZVORNA PORUKA: Jos malo pa mamica Meni bolje zvuci spinal nego total...jednom sam bila u totalu,u spinalu nikad,ali nekako mislim da se stvarno lakse oporaviti...jbt,pa prvo sto ne moras da se budis pa jos sa mucninom IZVORNA PORUKA: Sanjica26 Red ti to i ne vidis. ja kad sam isla na operaciju jajnika trazila sam epidural. Ma, mnogo je bolje, nego kad si u totalnoj. sto kaze tasha brzi je oporavak. I stvarno jeste. Meni je grozan osecaj da spavam dok oni nesto rade. Ali to je stvar ukusa IZVORNA PORUKA: nensi27 IZVORNA PORUKA: red sonia ma ja se sledim kad pomislim da me otvaraju i ceprkaju po meni a ja budnaaaaaaaa,kao horor film To je frka u pocetku,dok ne pocne operacija,a posle razmisljas samo o bebi i jedva cekas da je vidis...Bar je meni tako bilo... IZVORNA PORUKA: Mishica 77 Ja nisam ništa zamišljala..... sad kad razmislim. Samo sam jedva čekala da se završi. A ako je neko trebao da zamišlja onda sam to ja jer sam se kao zdr. radnik nagledala toga. Ne razmišljej previše i uživaj! Jo malo!!! IZVORNA PORUKA: nensi27 IZVORNA PORUKA: Jos malo pa mamica Meni bolje zvuci spinal nego total...jednom sam bila u totalu,u spinalu nikad,ali nekako mislim da se stvarno lakse oporaviti...jbt,pa prvo sto ne moras da se budis pa jos sa mucninom Stvar je u tome sto posle spinala nema oporavka,jer si budna kao i sad,jedino sto ne osecas nista od stomaka na dole... IZVORNA PORUKA: choopa choops IZVORNA PORUKA: nensi27 IZVORNA PORUKA: red sonia ma ja se sledim kad pomislim da me otvaraju i ceprkaju po meni a ja budnaaaaaaaa,kao horor film To je frka u pocetku,dok ne pocne operacija,a posle razmisljas samo o bebi i jedva cekas da je vidis...Bar je meni tako bilo... Ja bi ponjela i cepice za usi IZVORNA PORUKA: Tash IZVORNA PORUKA: Mishica 77 IZVORNA PORUKA: Tash Da, to je i moj problem... ne bojim se ja da ću da osetim nešto, nego što mozak stvara slike... Da ali najlepšu sliku... dolazi na svet tvoja beba!!!! Ah, da... taj momenat nekako nikad ne dođe na red... Uvek je tu skalpel, red kože, pa red ne-znam-čega-pa krv... pa "svemirski brod", u glavi umesto tik-tak-tik-tak... Tiiiiiiiiiiiiiiiiik-taaaaaaaaaaaaaaaak-tiiiiiiiiiiiiiiiiiik-taaaaaaaaaaaaaaaaak... i tako u večnost... Ja već danima kada krenem da razmišljam, samo prekinem sa "Ma, daj, Tamara, toliko svega si preživela, pa i ovo ćeš! Ne razmišljaj!" IZVORNA PORUKA: nensi27 IZVORNA PORUKA: choopa choops IZVORNA PORUKA: nensi27 IZVORNA PORUKA: red sonia ma ja se sledim kad pomislim da me otvaraju i ceprkaju po meni a ja budnaaaaaaaa,kao horor film To je frka u pocetku,dok ne pocne operacija,a posle razmisljas samo o bebi i jedva cekas da je vidis...Bar je meni tako bilo... Ja bi ponjela i cepice za usi Ja uopste nism slusala sta dr prica jer mi je anesteziolog iznad glave lupao neke gluposti i zasmejavao me IZVORNA PORUKA: Didy IZVORNA PORUKA: Tash A nije spinal moja odluka, dr je rekao da o tome nema šta da se priča, da sam kompletan kreten ako odem u total. Slažem se sa tvojim doktorom. I ja bih definitivno uzela spinal da sam u toj situaciji. Savetovala sam poznanice koje su išle na CR da uzmu spinal, a sve me gledale kao da sam pala s Marsa. Dvaput kao mala bila u totalu, jednom kasnije u lokalnoj anesteziji... Ne može da se poredi... Grozim se totala. Mada, kod CR u spinalu me najviše oduševljava što možeš da čuješ prvi bebin plač, da je vidiš odmah, daju ti je... Mnogo je emotivnije... Učestvuješ u svemu na neki način. Baš jedva čekam da čujem tvoje poređenje spinal vs total. IZVORNA PORUKA: nensi27 I najbolje od svega je to sto ako u bilo kom trenutku osetis da ne mozes to da podneses,moze odmah da te uspava... IZVORNA PORUKA: Tash IZVORNA PORUKA: Didy Mada, kod CR u spinalu me najviše oduševljava što možeš da čuješ prvi bebin plač, da je vidiš odmah, daju ti je... Mnogo je emotivnije... Učestvuješ u svemu na neki način. Ja sam mentol koji se ne pali na to, ali definitivno će to da pomogne da šivenje brže prođe. A ovaj deo sečenja i vađenja bebe valjda ne traje duže od 10-15min. IZVORNA PORUKA: red sonia meni je trajalo 16 min...u 8 poceli u 8 i 16 se rodila moja lutkica IZVORNA PORUKA: Tash IZVORNA PORUKA: Didy IZVORNA PORUKA: Tash IZVORNA PORUKA: Didy Mada, kod CR u spinalu me najviše oduševljava što možeš da čuješ prvi bebin plač, da je vidiš odmah, daju ti je... Mnogo je emotivnije... Učestvuješ u svemu na neki način. Ja sam mentol koji se ne pali na to, ali definitivno će to da pomogne da šivenje brže prođe. A ovaj deo sečenja i vađenja bebe valjda ne traje duže od 10-15min. Ima da te zdrma, već vidim. Zdrma? Ko? Šta? IZVORNA PORUKA: nensi27 IZVORNA PORUKA: Tash IZVORNA PORUKA: Didy Mada, kod CR u spinalu me najviše oduševljava što možeš da čuješ prvi bebin plač, da je vidiš odmah, daju ti je... Mnogo je emotivnije... Učestvuješ u svemu na neki način. Ja sam mentol koji se ne pali na to, ali definitivno će to da pomogne da šivenje brže prođe. A ovaj deo sečenja i vađenja bebe valjda ne traje duže od 10-15min. Meni je operacija pocela u 15:30h a Vuk se rodio u 15:42h... A sve ukupno oko sat vremena... IZVORNA PORUKA: Tash Šta su ti radili 50 minuta posle??? Luka se rodio u 7.55, ja sam u 8.30 već bila uveliko budna, i već su mi i bebu pokazali, i mamu i muža prošvercovali u šok... IZVORNA PORUKA: nensi27 Pa nemam pojma... IZVORNA PORUKA: nensi27 Mozda sam i ja nesto pobrkala jer sam tad jos bila pod utiscima,ali mislim da je bilo gotovo u 16:30h... IZVORNA PORUKA: Podrum Š. Evo me, čitam o spinalu ili totalu na CR. Moja kuma se porodila oba puta na CR prvi put total, drugi put spinal. Kaže da je u spinalu mnogo bolje, mada je imala trip sa anesteziologom jer je iz 3. puta pogodio gde treba - ali je sve ispalo ok. Drugo kaže da je spooky to što nemaš kontrolu nad donjim delom tela, tj gledala je kako joj premeštaju noge levo desno . IZVORNA PORUKA: nensi27 IZVORNA PORUKA: Podrum Š. mada je imala trip sa anesteziologom jer je iz 3. puta pogodio gde treba - ali je sve ispalo ok. Drugo kaže da je spooky to što nemaš kontrolu nad donjim delom tela, tj gledala je kako joj premeštaju noge levo desno . I moj anesteziolog je imao problema da ubode gde treba jer sam bila mnoooooooooogo otecena,bockao me nekih 6-7 puta... A i meni su tako pomerali noge,bas je trip...
|