|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Postporodjajna depresija
5.4.2011 15:28:44   
gagilly
IZVORNA PORUKA: magiNS

IZVORNA PORUKA: gagilly

hvala nencyuser posted image

i jos bih nesto htela da dodam - mislim da je od velikog znacaja to kako TATE reaguju na nase stanje posle porodjaja. meni licno bi bilo zilion puta lakse da sve pregrmim da je moj suprug imao razumevanja za moju nervozu. on se samo iscudjavao i ponavljao kako ne moze da me prepozna i da su mu "zenu zamenili u bolnici". pokusavala sam da mu objasnim da mi treba vremena da se priviknem na nov zivot sa bebom ali nista to nije dopiralo do njegovog mozga, zavrsavalo se svadjom i samo postajalo jos gore.

na kraju sam digla ruke i zakljucila da jednostavno nije kadar da razume ali TVRDIM da do moje depresije uopste ne bi ni doslo da sam u njemu nasla podrsku i razumevanje koje mi je u tim danima bilo preko potrebno. zao mi je sto nesto tako vazno za mene i pre svega toliko tesko nisam mogla da podelim sa nekim koga iskreno volim. a nazalost ostavilo je i traga u nasem odnosu, nema ni B od bracnog zivotauser posted image

Sta da ti kazem, moja cenjena mama se meni iscudjivala i ubedjivala me kako sam razmazena i bezobrazna i kad odem u sobu da se isplacem da me niko ne vidi, ona mi donese dete i kaze "pa vidi me mama, kako ti nije zao, vidi kako sam mali"?! toliko o razumevanju....

eee upravo to, cak su mi nabijali osecaj krivice kad je imao grceve da je to zbog mene i da je 'je beba odlicno samo je mama nervozna pa prenosi na njega'user posted image a mislim da su cak hteli i da menaprave glupavom da ne umem detetu ni pelenu da promenim, pa kad ga ja povijem svekrva uvati pa ga prepovija, kao 'mama nisi me lepo umotala, treba ovako da mi se drze kukici'....a sve kako preko bebe ti prebacuju, 'mama nisi ovo dobro uradila, mama nemoj da places bolece me stomak', ma bljaaak.....

jovice, 6 dana sam bila, ne 6 nedelja, ali sam pre toga bila na odrzavanju na patologiji pa mu dodje isto, kad se sve skupi ima i vise od 6 nedelja.

uglavnom, da je lako - ne, nikako nije, do juce devojka i studentkinja a sad odjednom majka i supruga.....

One day, I'm gonna make the onions cry!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 351
5.4.2011 16:12:05   
jovicaa
isto gagilly.. koje si godiste?
drzi se draga!!!! uf kako mrzim takve svekrve... oteraj ti nju u pm!user posted image

(odgovor članu gagilly)
Direktna veza do poruke: 352
5.4.2011 16:14:45   
jovicaa
kao ''''mama nisi me lepo umotala, treba ovako da mi se drze kukici''''....a sve kako preko bebe ti prebacuju, ''''mama nisi ovo dobro uradila, mama nemoj da places bolece me stomak'''', ma bljaaak.....

digne mi se kosa na glavi kad ovo vidim!!!!!!!!!

< Poruku je uredio jovicaa -- 5.4.2011 16:15:45 >

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 353
5.4.2011 16:31:38   
gagilly
ja sam 85-to godiste.

ma svekrva je dobra zena trudi se da mi pomogne samo preteruje u tome a i to radi na pogresan nacin, a ne uspevam da im objasnim ja jednostavno ne podnosim kad mi neko popuje i non stop mi stoji nad glavom i nadgleda me, to samo cini da se osecam glupavo i nesposobno.

najvise me nervira sto mm uvek staje na stranu njegovih, a nikad na moju, tako da ja obrni okreni uvek ispadnem nesposobni debil.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 354
5.4.2011 16:35:21   
jovicaa
ufff... ne znam sta da ti kazem.. vi morate da zivite sa njima?

(odgovor članu gagilly)
Direktna veza do poruke: 355
5.4.2011 17:15:57   
gagilly
nazalost da, to je vec posebna prica....

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 356
6.4.2011 17:30:34   
nencydrew
Mene je iznervirala patronažna sestra kad sam joj rekla da beba malo više plače, nije strašno, eto htela bih da je umirim.A ona meni-ja bebi prenosim nervozu.

Baš joj hvala, otkrila mi je rupu na saksiji sa svojim pametovanje.
Koja žena nije bar malo nervozna, i pre svega umorna, nakon što je provela vreme u bokserskom ringu-ovo su reči dr, ne moje.

Valjda je trebalo da me posavetuje da se opustim, da tražim pomoć od ukućana, tako nešto.
Ali ne.Naš mentalitet, odmah da ti prikače etiketu, i završe posao-notiraju te u njihovim malim beležnicama.
čak sam jednu vozila do doma zdravlja (sa ranom od epiziotomije)
E taj film više neće gledati~!user posted image

(odgovor članu gagilly)
Direktna veza do poruke: 357
6.4.2011 17:57:03   
ivaj
I mene je uvek nerviralo ponavljanje recenice-pazi kako se ponasas,beba sve oseca!

Kao prvo ne verujem da u tome ima TOLIKO istine koliko se potencira,a kao drugo bebe do treceg meseca uglavnom placu zbog grceva a ne zbog moje nervoze.

I kad spominjete svekrve i mame,moram da kazem da se meni moj tata i dan danas cudi kad kazem da mi je tesko,dosadno i sl.I on misli da meni nista vise u zivotu ne treba,dovoljno je sto sam majkauser posted image
I svaki put-sta ce ti ovo imas ti tvoje cere,pa ne, daj najbolje da mi ne treba nista zato sto sam rodila decu! Secam se da dok smo ziveli s mojima,morala sam da skacem na svaki Janin sum,jer bih odmah bila prekorena cinjenicom kakva sam ja to majka!user posted image Odem kod drugarice-katastrofa! Ukljucim komp-isto. E zato sad ovo gajim sama i sve je drugacije.

Hocu da kazem,sve to doprinosi da se osecam jos gore,iako znam da nije pravedno ni logicno.Ali ajde...

(odgovor članu nencydrew)
Direktna veza do poruke: 358
7.4.2011 16:50:00   
nencydrew
Potpisuser posted image

Svaka žena mora i treba da ima nekih 20 posto samo za sebe.Ako i kad nije tako, ona neće biti dobra ni za sebe, a ni za svoju decu.

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 359
7.4.2011 16:53:05   
jelenadunja
IZVORNA PORUKA: gagilly

ja sam 85-to godiste.

ma svekrva je dobra zena trudi se da mi pomogne samo preteruje u tome a i to radi na pogresan nacin, a ne uspevam da im objasnim ja jednostavno ne podnosim kad mi neko popuje i non stop mi stoji nad glavom i nadgleda me, to samo cini da se osecam glupavo i nesposobno.

najvise me nervira sto mm uvek staje na stranu njegovih, a nikad na moju, tako da ja obrni okreni uvek ispadnem nesposobni debil.
Ja sam 81-vo god,i veruj mi da imam slican problem,pogotovo sa svekrvom......user posted image

01.07.2010. 11:15 rodila sam andjela

(odgovor članu gagilly)
Direktna veza do poruke: 360
7.4.2011 16:53:48   
jelenadunja
IZVORNA PORUKA: nencydrew

Potpisuser posted image

Svaka žena mora i treba da ima nekih 20 posto samo za sebe.Ako i kad nije tako, ona neće biti dobra ni za sebe, a ni za svoju decu.

slazem se user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 361
7.4.2011 16:54:35   
Ivanka 75
Ja am 75-to pa ista prica!!!
Ja nesposobna a ona bila sposobnija i pametnija kad je rodila sa 24!

Jedini lek - oguglati na sve!!! Ja polako guglam!user posted image

(odgovor članu jelenadunja)
Direktna veza do poruke: 362
7.4.2011 16:56:02   
nencydrew
Koristi što više Google!user posted image

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 363
7.4.2011 16:57:07   
jelenadunja
IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Ja am 75-to pa ista prica!!!
Ja nesposobna a ona bila sposobnija i pametnija kad je rodila sa 24!

Jedini lek - oguglati na sve!!! Ja polako guglam!user posted image

Svaka tebi cast,ja uspem da precutim,al se u sebi nerviram.MM je nervozan,pa nemam ni njegovu podrsku....imala sam je prvih par nedelja nakon porodjaja,i cvrc...to je sve.Sad sve sama i opet ne valja ...uhhhhhhhhuser posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 364
7.4.2011 16:57:17   
Ivanka 75

yeeesss!user posted image

Direktna veza do poruke: 365
7.4.2011 16:57:50   
jelenadunja
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 366
7.4.2011 16:59:53   
Ivanka 75
IZVORNA PORUKA: jelenadunja

Svaka tebi cast,ja uspem da precutim,al se u sebi nerviram.MM je nervozan,pa nemam ni njegovu podrsku....imala sam je prvih par nedelja nakon porodjaja,i cvrc...to je sve.Sad sve sama i opet ne valja ...uhhhhhhhhuser posted image user posted image

Nervirala sam se za sve pare i jednog dana rekla - ne vise!!! Moje dete moja obaveza, moja odgovornost!!! Cak sam i rekla da ako joj se nesto desi preuzimam svu odgovornost samo da mi se niko ne mesa! Mm je ukapirao da ja radim sta hocu pa i on lego na rudu! Ako hoces zenu, slusaj zenu! Ako hoces dete, opet slusaj zenu!user posted image

Direktna veza do poruke: 367
7.4.2011 17:04:33   
jelenadunja
Znam jedino da ni posle 9 meseci nisam opustena,jer mi uvek neko nesto popuje oko mog deteta.Sve ja postujem da sveki ima 2 odrasla sin,i da je sve to prosla,al majku mu dok sam bila trudna niko me nije ni gledao,a sad kao da sam retardina.Pocela je da pamti kad je D jela,pikila kakila,u koliko sati je legla .......ma strasno...odlepicu majke mi user posted image

Direktna veza do poruke: 368
7.4.2011 17:08:37   
Ivanka 75
IZVORNA PORUKA: jelenadunja

al majku mu dok sam bila trudna niko me nije ni gledao,a sad kao da sam retardina.Pocela je da pamti kad je D jela,pikila kakila,u koliko sati je legla .......ma strasno...odlepicu majke mi user posted image

ha ha ha isto!
Jedino me tesi sto uvek mogu da zakljucam vrata ili dete u kolica pa napolje, daleko od svih.
Ne zelim da me pogresno razumeju, ja obozavam svekra i svekrvu, predivni su ljudi ali naaaapooorniiii.... Lepo vaspitani ali od silne finoce meni se dize kosa na glavi!!! Pustite me malo bre!!!!
Ja samostalna od 20 god, ne trebaju mi staratelji pod stare daneuser posted image

Direktna veza do poruke: 369
7.4.2011 17:10:18   
nencydrew
Kada tako neko krene-ja okrenem na humor, tj sarkazam.U fazonu-"Eto, i ja jedva čekam da imam to iskustvo pa da briljiram kao roditelj

Direktna veza do poruke: 370
7.4.2011 17:11:57   
jelenadunja
Ma u pravu si............user posted image

Direktna veza do poruke: 371
7.4.2011 17:12:45   
Ivanka 75

Kada tako neko krene-ja okrenem na humor, tj sarkazam.U fazonu-"Eto, i ja jedva čekam da imam to iskustvo pa da briljiram kao roditelj

I ja isto, lakse mi je, otkacim ih na finjaka!

Direktna veza do poruke: 372
7.4.2011 17:13:46   
Ivanka 75
A plakala sam i dojila dete prve dve nedelje, Pacifik mi nije bio ni do kolena!user posted image

Direktna veza do poruke: 373
7.4.2011 17:16:14   
jelenadunja
UH ,suza je bilo za medalju.Vala sam se isplakala za ceo zivot

Direktna veza do poruke: 374
7.4.2011 17:18:31   
Olga75
devojke , vidim da se ovde svekrve mnogo pominju evo TEMA pa opletite user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

Direktna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Majke će imati pravo na poseban staž i uve...
Zahtev može da se odštampa sa sajta Fonda www.pio.rs ili da se preuzme u filijali, a u okviru samog obrasca zahteva nala...
Lepa imena za devojčice rođene u decembru ...
Ako očekujete bebu u decembru ili januaru, a još niste odabrali ime za svoje novorođenče, pogledajte našu listu predloga...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here