|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Postporodjajna depresija
17.2.2011 9:39:39   
minavb
IZVORNA PORUKA: magiNS

IZVORNA PORUKA: minavb

Htedoh reci, ne spavam od kako su muke pocele, ludela sam od brige i nemoci, ali ne zalim se. Samo da on poraste normalan, spavacu, bice lakse. Evo npr nocas, bio je budan od 1:30 do 3:30 a onda sam vrebala da mu uvalim mleko dok spava. To nije islo, pa sam mu uvaljivala 10 po 10ml narednih 40 minuta. Jedva popio 60ml. Zasala oko 4 i nesto, ustala u 7. Ovako je svaki drugi dan, a kad je noc dobra, onda sam budna od 2 do 3 zbog uvaljivanja mleka. Ne zalim se, procic e i to.

Joj Mina...user posted image user posted image svaka tebi cast kad si tako prisebna! JA da sam normalna -poludela bih user posted image

Posle kise dodje sunce, to svaki dan sebi govorim i eto, najgore je proslo.user posted image  A bilo je grozno, bila sam nemocna i bas ocajna.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 276
17.2.2011 9:40:25   
ivaj
IZVORNA PORUKA: Panicarka

Imas sve, nemas SLOBODU.
Toga smo do nekle bile svesne kad smo se odlucile za ulogu majke, ali svima treba neki izduvni ventil.
Nije lako promeniti zivot iz korena u par meseci.

Upravo tako!
Desavalo mi se da nosim Janu,ona vristi ima grceve a ja razmisljam kako se sad tamo neka devojka sprema za izlazak i boli je uvo.Ima svo vreme ovoga sveta samo za sebe.
Ali sve to ima svoje...

(odgovor članu Panicarka)
Direktna veza do poruke: 277
17.2.2011 9:44:14   
Panicarka
Bice bolje cim dodje prolece, dete u kolica i u setnju, na kafu!user posted image
Jedva cekam lepo vreme, ubi ova zima i sedenje u kuci kako covek da ne bude depresivan jos vise mimo svih muka koje vec ima???!!!!

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 278
17.2.2011 9:51:41   
ivaj
Tako mogu samo one cija deca hoce u kolicauser posted image

(odgovor članu Panicarka)
Direktna veza do poruke: 279
17.2.2011 9:54:33   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: ivaj

Mene je sramota da se pozalim majci jer ce ona tu pricu odgore (nemoj da se zalis jer nemas razloga) odmah da pokrene...i onda mislim,opet, da li me je ona vaspitala pogresno i od mene napravila egoistu kad nisam kao ona koja stvari vidi drugacije ? user posted image
I da,ta krivica u krug u kug u krug, zavrte mi se u glavi...user posted image

Nije ona nista napravila-rodise se kao egoistauser posted image

Evo mene,zivi primer,ja toliko ludim sto vise nemam vremena za sebe,sto ne mogu posle rucka,onako punog stomaka da se izvrnem na krevet i sto ne mogu po pola dana da 'visim' ovdeuser posted image
I onda su mi deca kriva.Ali sta cu,to je jace od mene.

Pre neki dan sam tako plakala i jos mi moj brat kaze:"Aman,tolike zene su podigle decu ni jednu nisam cuo da se zali,a ti ne prestajes"
user posted image user posted image user posted image
Tako sam se osecala lose,lose,lose,...
Plakala sam celo posle podne.

Ni jedna jedina zena iz mog okruzenja se nikad nije zalila niti mi rekla da se oseca kao ijedna od nas ovde. Da li je to zaista bilo tako ili je sve epp? Sramota me je da svima govorim kako mi je tesko, ali nikome ne govorim kako sam sva blazena i presrecna zato sto sam umorna kao zivotinja

(odgovor članu ivaj)
  Direktna veza do poruke: 280
17.2.2011 9:55:43   
Anoniman
A stos e spavanja u mom krevetu tice - ne pali to kod njega,on je beba koja jednostavno ne voli da spava. Kad mu padne klapna-padne,ali do tad...user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 281
17.2.2011 10:09:24   
Podrum Š.

IZVORNA PORUKA: ivaj

Mene je sramota da se pozalim majci jer ce ona tu pricu odgore (nemoj da se zalis jer nemas razloga) odmah da pokrene...i onda mislim,opet, da li me je ona vaspitala pogresno i od mene napravila egoistu kad nisam kao ona koja stvari vidi drugacije ? user posted image
I da,ta krivica u krug u kug u krug, zavrte mi se u glavi...user posted image

Nije ona nista napravila-rodise se kao egoistauser posted image

Evo mene,zivi primer,ja toliko ludim sto vise nemam vremena za sebe,sto ne mogu posle rucka,onako punog stomaka da se izvrnem na krevet i sto ne mogu po pola dana da 'visim' ovdeuser posted image
I onda su mi deca kriva.Ali sta cu,to je jace od mene.

Pre neki dan sam tako plakala i jos mi moj brat kaze:"Aman,tolike zene su podigle decu ni jednu nisam cuo da se zali,a ti ne prestajes"
user posted image user posted image user posted image
Tako sam se osecala lose,lose,lose,...
Plakala sam celo posle podne.

Ni jedna jedina zena iz mog okruzenja se nikad nije zalila niti mi rekla da se oseca kao ijedna od nas ovde. Da li je to zaista bilo tako ili je sve epp? Sramota me je da svima govorim kako mi je tesko, ali nikome ne govorim kako sam sva blazena i presrecna zato sto sam umorna kao zivotinja
Da  draga, sve je epp...
Svi imamo uspone i padove i ljudski ih je priznati.

...s vrha brda svaka staza vodi nizbrdo...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 282
17.2.2011 10:12:02   
jovicaa
a ja mislila da je meni lose zato sto sam previse mlada..
sada vidim da svakog muci isto..

(odgovor članu Podrum Š.)
Direktna veza do poruke: 283
17.2.2011 10:15:22   
Olga75
beby blue , je normalan ali postporodjajna depresija je ozbiljna stvar i najbolje je potraziti pomoc strucnjaka
rekoh je pametna user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 284
17.2.2011 10:19:27   
minavb
Meni je Vanja izlecio blues tako sto je prestao da jede. Prestala sam da mislim na sebe i pocela da se borim za njega. user posted image

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 285
17.2.2011 10:22:52   
jovicaa
ja sam sada mnogo bolje nego u pocetku, prvih mesec dana sam bukvalno zelela da umrem da me nema, da budem zbrisana sa lica zemlje!!!
sada je mnogo bolje, cak mogu da kazem i da sam srecna i zadovoljna... ponekad me malo uhvati kriza, pa kmezim,  a moj muz se sav istraumirauser posted image
e a zapitajte se malo a sta ste to pa radile tako divno pre dece?
izlazile, kafenisale, izlezavale se... pa i to je moralo jednom da dosadi... meni je vec bilo preku_cilo iskreno... ovako cu moci to da radim samo ponekad(mislim kada beba poraste pa budem mogla ponekad da je ostavim babama, posto smo sada ko dupe i gace- ivaj je to jednom reklauser posted image ) i onda cu jos vise u tome uzivati...

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 286
17.2.2011 10:23:40   
jovicaa

Meni je Vanja izlecio blues tako sto je prestao da jede. Prestala sam da mislim na sebe i pocela da se borim za njega. user posted image

a sta se tacno desilo mina?user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 287
17.2.2011 10:23:52   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: olga75

beby blue , je normalan ali postporodjajna depresija je ozbiljna stvar i najbolje je potraziti pomoc strucnjaka
rekoh je pametna user posted image

Bila ja kod strucnjaka,al terapija mi je spavanje,setanje i gledanje tv-a user posted image evo proslo me je za sad...al kad ujutro ustanem ajoj!user posted image

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 288
17.2.2011 10:26:00   
Snelle

Uf Mina, ovo sad zvuči kao da mi više mislimo na sebe nego na svoju decu user posted image
Poenta je, barem kod mene, da umorna mama nije onda dovoljno dobra mama, raspoložena mama, mama koja ima dovoljno snage i da se igra sa detetom, i da završi još milon drugih stvari. Ja npr. nekad jedem samo jednom preko dana, a dojim još uvek! Nije za pohvalu i ne kažem da je moje dete zbog toga krivo, ali kada sam umorna i apetit mi opada!

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 289
17.2.2011 10:26:13   
minavb
IZVORNA PORUKA: jovicaa

a sta se tacno desilo mina?user posted image

Zbog refluksa i ezofagitisa, potpuno je odbio da pije mleko. Od tad ga pije samo u snu, kad nije ni svestan da ga pije. Sad jede kase, ali ne mlecne i vocne. Pocelo je pre 6 meseci i tek sad mogu da kazem da mi je malo lakse.
Snelle ne izvrci mi reci da te ne bi umlatilauser posted image  Ja sam potpuno zaboravila na sebe, ali potpuno. Nista mi nije bilo vazno, samo da ga nekako nahranim, pa zbog toga nisam ni primecivala koliko spavam, kakva mi je kosa, nokti, sta rade druge devojke, mame...tek sad pocinjem malo da se vracam svemu tome.

< Poruku je uredio minavb -- 17.2.2011 10:28:43 >

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 290
17.2.2011 10:27:54   
Olga75
znaci , proslo je bez lekova user posted image
imam prijateljicu koja ja je inace depresivna i zaljubi se i odseli u Norvesku , depresija poludi , rodi bebu , uzas , jednom je otisla i ostavila bebu od dva meseca samu par sati , uzasavala se da ostane sama sa detetom , bila je ubedjena da je ne voli i da namerno place kad su same . Zavrsila je u bolnici , sad je ok a svi smo ono , fala Bogu pa nista nije uradila ni sebi ni detetu za to vreme user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 291
17.2.2011 10:27:58   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Snelle

Uf Mina, ovo sad zvuči kao da mi više mislimo na sebe nego na svoju decu user posted image
Poenta je, barem kod mene, da umorna mama nije onda dovoljno dobra mama, raspoložena mama, mama koja ima dovoljno snage i da se igra sa detetom, i da završi još milon drugih stvari. Ja npr. nekad jedem samo jednom preko dana, a dojim još uvek! Nije za pohvalu i ne kažem da je moje dete zbog toga krivo, ali kada sam umorna i apetit mi opada!

user posted image
mislim da je mina htela da kaze-nisam imala vremena da mislim na sebeuser posted image

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 292
17.2.2011 10:27:59   
Snelle

izlazile, kafenisale, izlezavale se... pa i to je moralo jednom da dosadi...

Ja uopšte ne patim za ovim, ne patim za slobodnim vremenom, ne, naprotiv, ja sam jako zadovoljna i da ceo dan sedim sama sa detetom. Da ne bude zabune, ja uživam da budem majka, ali sam hronično umorna i neispavana, kao što već rekoh! Da sam samo malko odmornija, ne bih sada pisala ovde!

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 293
17.2.2011 10:34:20   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Snelle

izlazile, kafenisale, izlezavale se... pa i to je moralo jednom da dosadi...

Ja uopšte ne patim za ovim, ne patim za slobodnim vremenom, ne, naprotiv, ja sam jako zadovoljna i da ceo dan sedim sama sa detetom. Da ne bude zabune, ja uživam da budem majka, ali sam hronično umorna i neispavana, kao što već rekoh! Da sam samo malko odmornija, ne bih sada pisala ovde!

E isto to, i mm i ja smo dugo odlagali roditeljstvo, naizlazila sam se i nakafenisala toliko da mi je zaiosta izgubilo smisao,ali sad mi je to valjda prva slika pred ocima na pomen reci - odmor user posted image

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 294
17.2.2011 10:36:37   
Olga75
normalno je kad ne radis i stalno si u kuci sa bebom i samo razmisljas da li je dosta jela , da li je kakila kako treba da se osecas bljak nakon nekog vremena, Ispricah za moju drugaricu , to je bio problem a umor i sve ide u rok sluzbe.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 295
17.2.2011 10:37:08   
Anoniman

znaci , proslo je bez lekova user posted image
imam prijateljicu koja ja je inace depresivna i zaljubi se i odseli u Norvesku , depresija poludi , rodi bebu , uzas , jednom je otisla i ostavila bebu od dva meseca samu par sati , uzasavala se da ostane sama sa detetom , bila je ubedjena da je ne voli i da namerno place kad su same . Zavrsila je u bolnici , sad je ok a svi smo ono , fala Bogu pa nista nije uradila ni sebi ni detetu za to vreme user posted image

E toga sam se i ja plasila,da se ne otkacim i da ne napravim neko zlo. Zato sam i otisla kod dr,a inace sam sam svoj majstor i pristalica devize - dusevni bol,histerija, depresija se lece fizickim radom,al sve da sam kucu okrenula naglavacke,ne bi mi pomoglo.
Sad se jaaaaako radujem sto idem na posao uvece,svaki dan po sat vremena, kao da idem u setnju.
Jos samo da uspem da ne pouser posted image dim i ne psujem kad me probudi nocu i bicu na konju user posted image

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 296
17.2.2011 10:38:19   
Olga75
ja i sad opsujem kad se probudim u zlo doba user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 297
17.2.2011 10:38:22   
jovicaa
isti slucaj snelle.. nije meni nista oko deteta tesko.. niti mi nedostaje neki "stari zivot". samo me plase ispiti koje treba da polazem, predavanja na koja treba da idem... ne znam kako cu postici sve touser posted image
i umor naravno... mada u poslednjih nedelju dana malo vise spavam(malo vise je u najboljem slucaju dva puta po tri sata, mada i to je retkost.. )

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 298
17.2.2011 10:39:05   
Anoniman

ja i sad opsujem kad se probudim u zlo doba user posted image

Al kako se posle toga osecas,ja kao da se lepo latinski izrazim, feces!user posted image

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 299
17.2.2011 10:40:13   
Olga75
vise se ne osecam fekalno , to je reakcija i gotovo , ona se probudi , ja kazem a u p.m. i gotovooo user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Lepa imena za devojčice rođene u decembru ...
Ako očekujete bebu u decembru ili januaru, a još niste odabrali ime za svoje novorođenče, pogledajte našu listu predloga...
Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here