Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Postporodjajna depresija 10.12.2010 22:53:12
|
|
|
|
Maya21
|
IZVORNA PORUKA: Tash Mene je prošla ova depresija. MM promenio neke stavove preko noći , ja uspela da namestim frizuru i da se lepo obučem!
|
|
|
|
RE: Postporodjajna depresija 10.12.2010 22:53:17
|
|
|
|
Anoniman
|
Mani se ćorava posla!
|
|
|
|
RE: Postporodjajna depresija 10.12.2010 22:55:03
|
|
|
|
Podrum Š.
|
Vidimo se. Odoh da uspavam ovo zverče.
|
|
RE: Postporodjajna depresija 17.2.2011 8:58:45
|
|
|
|
Anoniman
|
Evo mene opet ovde...iskreno, osecam se krivom jer bi trebalo da budem srecna sto imam jedno zdravo dete, koliko li je samo majki i ljudi uopste cija je to jedina zelja. Osecam se krivom jer mi fali moj stari zivot,a najgore od svega je sto sam mislila ,ma bila ubedjena, da sam spremna za ulogu majke.
|
|
|
|
RE: Postporodjajna depresija 17.2.2011 9:02:50
|
|
|
|
minavb
|
MAgi, i mene je to isto mucilo. Izgubila sam se totalno, a onda su poceli realno problemi sa detetom i onda sam skontala kakva sam kokos bila sto nisam uzivala dok je sve bilo ok. Samo je zdravlje bitno, nista vise. Uzivaj za nas koji to nismo mogli!
|
|
RE: Postporodjajna depresija 17.2.2011 9:10:50
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: minavb MAgi, i mene je to isto mucilo. Izgubila sam se totalno, a onda su poceli realno problemi sa detetom i onda sam skontala kakva sam kokos bila sto nisam uzivala dok je sve bilo ok. Samo je zdravlje bitno, nista vise. Uzivaj za nas koji to nismo mogli! Mislim da smo predugo cekali i planirali dete,trebalo je odmah da ostanem u drugom stanju pa da ne znam sta me je snaslo,ovako...nije bas kako sam zamisljala Mrs Control Freak
|
|
|
|
RE: Postporodjajna depresija 17.2.2011 9:14:53
|
|
|
|
Snelle
|
Magi, nekako mi je lakše kad pročitam da nisam jedina Ja sam juče ridala, dok me je dete začuđeno gledalo! Strašno sam umorna, neispavana....9 meseci nisam spavala duže od dva sata u kontinuitetu, a ne duže od 5-6 sati tokom noći. Poslednnjih par noći vrištanje i histerisanje, preko dana traži konstantnu pažnju.....onda sam pozvala mamu i plačući joj u slušalicu rekla da mi je potreban odmor od sopstvenog deteta. Došla je, uzela je na dva sata, a mene je užasno grizla savest što sam se tako osećala i što sam rekla da mi treba odmor od deteta. Onda sam je sinoć dugo držala u rukama, grlila, mazila a ona je spavala. I tako se ja svaki Božiji dan borim sa sobom Najgore od svega, tj. najbolje što je ona stvarno milo dete, ne možeš da je ne voliš, pa i da nisi roditelj, kod svakog hoće, jako je pitoma, stalno se smeje, vesela je, velika maza....ali to njeno nespavanje me psihički potpuno dokrajči!
< Poruku je uredio Snelle -- 17.2.2011 9:17:40 >
|
|
RE: Postporodjajna depresija 17.2.2011 9:16:01
|
|
|
|
minavb
|
"Tako ti je to sa bebama, nista ne ispadne kako si planirala.
|
|
RE: Postporodjajna depresija 17.2.2011 9:18:13
|
|
|
|
Panicarka
|
Macko nista nije bas kako zamisljas, koliko sam puta pomislila sta mi je ovo trebalo!!! A onda kad mi se sin nasmeje ili kad ga vidim onako divnog i mirnog dok spava zaboravim sve (uvek ostaje onaj deo zasto sam se udala pa sad moram da perem, peglam, kuvam... ) Ja cesce imam postbracnu nego postporodjajnu depresiju
|
|
|
|
RE: Postporodjajna depresija 17.2.2011 9:19:50
|
|
|
|
ivaj
|
U pravu ste,ali ako stalno potenciramo zdravlje osecacemo se jos gore. Znaci,pored prisutne depresije majka ce jos sebi nabijati osecaj krivice zasto ne ceni to sto ima zdravo dete. Naravno da je najvaznije i hvala Bogu da je sve kako treba,ali to nema veze sa onim kako se zena oseca. Postoji onaj uobicajeni,monotoni zivot u kome ne mozemo svaki dan skakati do plafona zato sto smo zdravi,sto imamo krov na d glavom,sto imamo sta da pojedemo,... Valjalo bi da stvari posmatramo tako ali ne mozemo-bar ne uvek.To je jace od nas. Znam dobro sta znaci osecati se lose Mene bukvalno vredja kad mi neko kaze u fazonu ajde cuti,sta ti fali,imas ovo,imas ono,da imam ali ja se opet osecam tako kako se osecam.
|
|
|
|
RE: Postporodjajna depresija 17.2.2011 9:23:16
|
|
|
|
minavb
|
Ma ja sam na svom primeru shvatila da sam dramila bezveze, zalila samu sebe a dete mi bilo divno. Kad su poceli problemi i prava muka, doslo mi da samu sebe istucem zbog drame koju sam pravila za nista. Znate li vi kakav je osecaj kad ne mozete da nahranite svoje dete nikako??? Uzasan, najuzasniji!!!!
|
|
RE: Postporodjajna depresija 17.2.2011 9:24:09
|
|
|
|
ivaj
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Magi, nekako mi je lakše kad pročitam da nisam jedina Ja sam juče ridala, dok me je dete začuđeno gledalo! Strašno sam umorna, neispavana....9 meseci nisam spavala duže od dva sata u kontinuitetu, a ne duže od 5-6 sati tokom noći. Poslednnjih par noći vrištanje i histerisanje, preko dana traži konstantnu pažnju.....onda sam pozvala mamu i plačući joj u slušalicu rekla da mi je potreban odmor od sopstvenog deteta. Došla je, uzela je na dva sata, a mene je užasno grizla savest što sam se tako osećala i što sam rekla da mi treba odmor od deteta. Onda sam je sinoć dugo držala u rukama, grlila, mazila a ona je spavala. I tako se ja svaki Božiji dan borim sa sobom Najgore od svega, tj. najbolje što je ona stvarno milo dete, ne možeš da je ne voliš, pa i da nisi roditelj, kod svakog hoće, jako je pitoma, stalno se smeje, vesela je, velika maza....ali to njeno nespavanje me psihički potpuno dokrajči! Snelle,pre neki dan sam gledala cd na kome je Jana od rodjenja pa do druge godine.Znaci snimkom zabelezeno sve.I pitala se kako sam samo mogla pored tako slatkog deteta da budem tako nesrecna?! A onda se prisetim svih njenih fazona,faza i fazica i opravdam sebe Nije bilo lako. Nekad,Boze me oprosti,pomislim kako su se moja deca rodila da bi me unistila! Ali sve se nadam bice lakse kad jos samo malo odrastu.
|
|
|
|
RE: Postporodjajna depresija 17.2.2011 9:24:10
|
|
|
|
Snelle
|
IZVORNA PORUKA: ivaj U pravu ste,ali ako stalno potenciramo zdravlje osecacemo se jos gore. Znaci,pored prisutne depresije majka ce jos sebi nabijati osecaj krivice zasto ne ceni to sto ima zdravo dete. Upravo tako! Zato ja upadam u još veći haos, jer se zamislim i kažem sebi: "Ma šta hoćeš, imaš zdravo dete (ako izuzmemo alergiju) koje je jako milo i veselo, šta hoćeš više?!" I onda navala krivice...i tako u krug!
|
|
RE: Postporodjajna depresija 17.2.2011 9:24:32
|
|
|
|
Panicarka
|
IZVORNA PORUKA: ivaj U pravu ste,ali ako stalno potenciramo zdravlje osecacemo se jos gore. Znaci,pored prisutne depresije majka ce jos sebi nabijati osecaj krivice zasto ne ceni to sto ima zdravo dete. Naravno da je najvaznije i hvala Bogu da je sve kako treba,ali to nema veze sa onim kako se zena oseca. Postoji onaj uobicajeni,monotoni zivot u kome ne mozemo svaki dan skakati do plafona zato sto smo zdravi,sto imamo krov na d glavom,sto imamo sta da pojedemo,... Valjalo bi da stvari posmatramo tako ali ne mozemo-bar ne uvek.To je jace od nas. Znam dobro sta znaci osecati se lose Mene bukvalno vredja kad mi neko kaze u fazonu ajde cuti,sta ti fali,imas ovo,imas ono,da imam ali ja se opet osecam tako kako se osecam. Imas sve, nemas SLOBODU. Toga smo do nekle bile svesne kad smo se odlucile za ulogu majke, ali svima treba neki izduvni ventil. Nije lako promeniti zivot iz korena u par meseci.
|
|
|
|
RE: Postporodjajna depresija 17.2.2011 9:25:40
|
|
|
|
Anoniman
|
Snelle,Mina,Panicarka, Ivaj...HVALA VAM!Verujte, da imam dovoljno novca za takve egzibicije,platila bih nekome da bude uz njega nocu.Kad moze Andjelina,sto ne bih i ja ...jednom su mi rekli da je najgore mucenje za coveka ne dati mu da spava,tako i jeste!
|
|
|
|
RE: Postporodjajna depresija 17.2.2011 9:26:07
|
|
|
|
Panicarka
|
IZVORNA PORUKA: minavb Ma ja sam na svom primeru shvatila da sam dramila bezveze, zalila samu sebe a dete mi bilo divno. Kad su poceli problemi i prava muka, doslo mi da samu sebe istucem zbog drame koju sam pravila za nista. Znate li vi kakav je osecaj kad ne mozete da nahranite svoje dete nikako??? Uzasan, najuzasniji!!!! Sta se desilo?
|
|
|
|
RE: Postporodjajna depresija 17.2.2011 9:26:54
|
|
|
|
ivaj
|
IZVORNA PORUKA: minavb Znate li vi kakav je osecaj kad ne mozete da nahranite svoje dete nikako??? Uzasan, najuzasniji!!!! Znas da znam Ali veruj mi,ja se zbog toga osecam jos gore. I ne pomisljam da sam pre dramila bez veze,jer imam tu neku 'ludu srecu' da mi ni jedno dete ne jede kako treba. Jos je Jana dete zvano histerija ziva. Muke! Ali naravno da uvek kazem samo neka su zive i zdrave a ja cu se vec nekako snaci
|
|
|
|
RE: Postporodjajna depresija 17.2.2011 9:29:22
|
|
|
|
ivaj
|
IZVORNA PORUKA: magiNS Snelle,Mina,Panicarka, Ivaj...HVALA VAM!Verujte, da imam dovoljno novca za takve egzibicije,platila bih nekome da bude uz njega nocu.Kad moze Andjelina,sto ne bih i ja ...jednom su mi rekli da je najgore mucenje za coveka ne dati mu da spava,tako i jeste! Ja priznajem-najsrecnija majka bih bila kada bih bila pored svoje dece a da mi ih neko drugi cuva! Pre neki dan slusam Jelenu Karleusu kako kaze da je uloga majke najlepsa na svetu-pa kako njoj nece biti kad ih cuvaju drugi,kuvaju im drugi a ona moze samo da se poigra sa njima i da gleda kako ih drugi nosaju.
|
|
|
|
RE: Postporodjajna depresija 17.2.2011 9:29:51
|
|
|
|
Anoniman
|
Mene je sramota da se pozalim majci jer ce ona tu pricu odgore (nemoj da se zalis jer nemas razloga) odmah da pokrene...i onda mislim,opet, da li me je ona vaspitala pogresno i od mene napravila egoistu kad nisam kao ona koja stvari vidi drugacije ? I da,ta krivica u krug u kug u krug, zavrte mi se u glavi...
|
|
|
|
RE: Postporodjajna depresija 17.2.2011 9:31:29
|
|
|
|
minavb
|
Htedoh reci, ne spavam od kako su muke pocele, ludela sam od brige i nemoci, ali ne zalim se. Samo da on poraste normalan, spavacu, bice lakse. Evo npr nocas, bio je budan od 1:30 do 3:30 a onda sam vrebala da mu uvalim mleko dok spava. To nije islo, pa sam mu uvaljivala 10 po 10ml narednih 40 minuta. Jedva popio 60ml. Zasala oko 4 i nesto, ustala u 7. Ovako je svaki drugi dan, a kad je noc dobra, onda sam budna od 2 do 3 zbog uvaljivanja mleka. Ne zalim se, procic e i to.
|
|
RE: Postporodjajna depresija 17.2.2011 9:32:18
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: ivaj IZVORNA PORUKA: magiNS Snelle,Mina,Panicarka, Ivaj...HVALA VAM!Verujte, da imam dovoljno novca za takve egzibicije,platila bih nekome da bude uz njega nocu.Kad moze Andjelina,sto ne bih i ja ...jednom su mi rekli da je najgore mucenje za coveka ne dati mu da spava,tako i jeste! Ja priznajem-najsrecnija majka bih bila kada bih bila pored svoje dece a da mi ih neko drugi cuva! Pre neki dan slusam Jelenu Karleusu kako kaze da je uloga majke najlepsa na svetu-pa kako njoj nece biti kad ih cuvaju drugi,kuvaju im drugi a ona moze samo da se poigra sa njima i da gleda kako ih drugi nosaju. To kaze i mm.
|
|
|
|
RE: Postporodjajna depresija 17.2.2011 9:33:45
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: minavb Htedoh reci, ne spavam od kako su muke pocele, ludela sam od brige i nemoci, ali ne zalim se. Samo da on poraste normalan, spavacu, bice lakse. Evo npr nocas, bio je budan od 1:30 do 3:30 a onda sam vrebala da mu uvalim mleko dok spava. To nije islo, pa sam mu uvaljivala 10 po 10ml narednih 40 minuta. Jedva popio 60ml. Zasala oko 4 i nesto, ustala u 7. Ovako je svaki drugi dan, a kad je noc dobra, onda sam budna od 2 do 3 zbog uvaljivanja mleka. Ne zalim se, procic e i to. Joj Mina... svaka tebi cast kad si tako prisebna! JA da sam normalna -poludela bih
|
|
|
|
RE: Postporodjajna depresija 17.2.2011 9:35:30
|
|
|
|
Panicarka
|
Jeste li probale da stavite decu pored vas u krevet, bar na jedno vece? Samo da se lepo naspavate. Dusan spava izmedju mene i mm od kad se rodio i bas retko imamo problema sa spavanjem. Zaspi u 9, probudi se u 5, popije malo mleka i nastavi jos sat ipo dva.
|
|
|
|
RE: Postporodjajna depresija 17.2.2011 9:37:09
|
|
|
|
ivaj
|
IZVORNA PORUKA: magiNS Mene je sramota da se pozalim majci jer ce ona tu pricu odgore (nemoj da se zalis jer nemas razloga) odmah da pokrene...i onda mislim,opet, da li me je ona vaspitala pogresno i od mene napravila egoistu kad nisam kao ona koja stvari vidi drugacije ? I da,ta krivica u krug u kug u krug, zavrte mi se u glavi... Nije ona nista napravila-rodise se kao egoista Evo mene,zivi primer,ja toliko ludim sto vise nemam vremena za sebe,sto ne mogu posle rucka,onako punog stomaka da se izvrnem na krevet i sto ne mogu po pola dana da 'visim' ovde I onda su mi deca kriva.Ali sta cu,to je jace od mene. Pre neki dan sam tako plakala i jos mi moj brat kaze:"Aman,tolike zene su podigle decu ni jednu nisam cuo da se zali,a ti ne prestajes" Tako sam se osecala lose,lose,lose,... Plakala sam celo posle podne.
|
|
|
|
RE: Postporodjajna depresija 17.2.2011 9:38:44
|
|
|
|
Snelle
|
IZVORNA PORUKA: Panicarka Jeste li probale da stavite decu pored vas u krevet, bar na jedno vece? Kod nas ovo ne deluje! Tada pobesni još više, jer je konformista, pa ne može lepo da se raširi
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Majke će imati pravo na poseban staž i uve...Zahtev može da se odštampa sa sajta Fonda www.pio.rs ili da se preuzme u filijali, a u okviru samog obrasca zahteva nala...
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?