|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Postporodjajna depresija
9.12.2010 0:34:50   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Iwana87

user posted image user posted image user posted image mama genije,ova moja kulira ,moraces sve malo da istrpis,malouser posted image

I meni je to rekla kad sam rodila prvo... user posted image

(odgovor članu Iwana87)
  Direktna veza do poruke: 226
9.12.2010 0:37:36   
Podrum Š.
Meni da nije mame - prsla bih totalno.
user posted image

...s vrha brda svaka staza vodi nizbrdo...

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 227
9.12.2010 10:15:00   
Anoniman
Drage moje user posted image Tash zelim ti da se zaposlis sto pre,Podrum nisam znala da je Darko bolestan user posted image Lesice nema bezanja !user posted image Ivana,Snele drzite se zene .
Meni je bolje,setam,pocela sam da vozim makar po ravnom u ovoj divljini gde sam sad,i lakse mi je.A posto ionako ne spavam duugo,onda tokom noci kad je mm tu i zeleo bi da odmori svoju `napacenu radnicku dusu` onda ga slucajno probudim da zabavlja bebu dok se ja kupam,sredjujem nokte i feniram ..Nije to stvar mogunosti vec uzasne volje  da ne padnem jos vise ..Bilo mi je mnogo strasno prva dva meseca i nekako sam se na silu promenilauser posted image To svim srcem zelim i vama user posted image

(odgovor članu Podrum Š.)
  Direktna veza do poruke: 228
10.12.2010 12:13:50   
Anoniman
Evo da se pridruzim...zamisljam kako se selim negde daleko kao u pesmi EKVa...ne znam sta mi je sve ovo trebalo...verovatno sam mislila da ce dete dati smisao zivotu,al njega izgleda nema ili ja ne mogu da ga nadjem :( MM je fantastican,ali ha vise nemam ni jednu jediunu emociju ni za koga. I krvarim nonstop..l.stavrno mi je dosta...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 229
10.12.2010 13:26:57   
ivaj
Tash,neverovatno je kako si opisala celu situaciju.Ne da te razumem nego prozivljavam isto.

Da muz radi normalno,kao svi drugi ljudi,po jednu smenu,verovatno bi sve bilo lakse.Ovako kad ode ujutru rano i vrati se u devet uvece slobodno mogu da kazem da je isto kao da ga nemam.
Najkriticnije mi je jutro i vece,dan vec nekako preguram.Ujutru moram da nalozim vatru,obucem,ocesljam i sredim Janu pa joj spremim dorucak,a pri tom Jelena kmezi sve vreme i ne mogu ni na trenutak da je spustim.Onda su tu sudovi od prethodne veceri i po jedna masina vesa koju treba prosiriti. I koliko god ubedjivala sebe da me boli uvo sto je lom i kako treba beba da mi je najvaznija,ne mogu,pucam! Tako mi dan krene stresno.
Onda uvece opet ludilo,Jana posasavi,skace,zapitkuje,ludira se i ne ume da zacuti dok ne uspavam Jelenu,onda se derem kao manijak pa par puta ostavim ovu malu da place u krevecu,pa se onda vratim i osecam se kao ludakuser posted image  A za sve to vreme u meni raste tenzija da mislim da cu explodirati.O pitanjima tipa sta mi je sve ovo trebalo da ne govorim.

< Poruku je uredio ivaj -- 10.12.2010 13:30:00 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 230
10.12.2010 13:30:24   
viking
MagiNS, dobro nam došla!
Nemam šta da ti kažem, osim - drži se! Vidiš da ovde imaš mnogo žena koje prolaze kroz isto.
Koliko ti je dete? Kad si se porodila?

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 231
10.12.2010 13:34:26   
ivaj
Pisacu u delovima jer me izlude sto nece da mi objavi kilometarski postuser posted image

Onda,desava mi se isto kao sa prvim detetom a to je neki strah sto ostajem sama sa njom.Ne od samog deteta i sl.nego se plasim svoje nemoci.Da ce doci trenutak da necu moci vise,a ona ce biti kmezava,bolece me kicma kao sto me obicno boli i izgubicu zivce a nikog nece biti tu da me odmeni makar na pet minuta.I zbog tog straha,nikad nisam i necu moci da uzivam u svom detetu.Zvuci ludo ali tako je.Pa sve molim Boga da muz nema posla da bi bio sto vise sa mnom kuci,a opet kad nema posla nema ni para,ali ja kao nenormalna ipak biram da ga nema.
I sto je najbolja fora,sve mislim da se to desava samo meni,da sam samo ja takva i da je samo moje dete kmezavouser posted image

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 232
17.10.2010 19:49:55   
ivaj
Tu je jos i zacarani krug u kome se vrtim-ludim u kuci a izlazak napolje mi uglavnom izgleda kao nemoguca misija.Moram da spremim jednu,pa drugu,da spakujem mleko,vodu,maramice,novcanik,da spustim kolica pa potom bebu,i da,pre toga da ubacim koje drvo da mi se ne ugasi vatra,a onda po povratku da ocistim kolica.I desi se da to ne uspem po pola dana i tako stoje mi na terasi prljava a unutra mi trebaju kao hleb.
Bice mozda da preuvelicavam,da je drugima sve to lako,meni nije,uvek mi je sve komplikovano ili bar ja to tako dozivljavam i znam da mi zivot nije isti,da mi ono vece u mojoj kuci vise nije isto nego je nekako drugacije.Sve to bude i prodje ali dok ne prodje meni svaki put dobro stradaju zivci.

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 233
10.12.2010 13:43:37   
Anoniman
Ivaj user posted image nase user posted image
Nema nekog efekta ako ti kazem da nisi jedina i da ce sve proci a da neces ni primetiti,kao i da ces tada zaboraviti da se ikada idesio taj period.Savet je da uzivas u svom detetu i da nikako ne propustas sve sto se desava iz dana udan,jednom ce nam sve to nedostajati user posted image Nista u tvom ponasanju nije nenormalno,kao i taj strah sto osecas i on nije nenormalan pa svi se necega bojimo kad su nase bebe a kasnije i deca u pitanju ,vremenom se taj strah samo maskira bar u mom slucaju user posted image
Nisi sama u svemu tome ,bar ovde ima zena/devojaka koje prozivljavaju iste stvari na razlicite nacine user posted image Divna si

(odgovor članu ivaj)
  Direktna veza do poruke: 234
10.12.2010 13:46:02   
Anoniman
Hvala :) dete mi je malo, dva meseca,a porodila sam se fantasticno lako posle uzasno teske trudnoce, zbog koje vise nikad ne zelim da budem u drugom stanju i da proveravam da li ce i sledeci put biti isto.
Mm je fantastican i otvoreno razgovaramo o svemu. Iskreno, uopste mi ne bi smetalo da ima zenu pod B, potpuno sam ravnodusna u tom smislu, posmatram ga kao najbojeg prijatelja sto i jeste,a onaj segment ljubav/sex mi je potpuno ugasen.
Bila sam i kod psihijatra, tad mi je receno da nisam toliko duboko u depresiji i da ,kad me uhvate crne misli, gledam tv, odnosno nesto sto ce mi privuci paznju. To je vrlo tesko izvodljivo jer:
1. nemam pomoc jer mi idu na zivce i mama i svekrva
2. on non stop njace i trazi da se nosi
Da sada opet odem, verovatno bi mi propisala terapiju lekovima ,a ta terapija goji...circulus viciosis UZAS!!!
ps .ne znam da li je iko ikad bio spreman na ulogu roditelja? Ja sigurno nisam, a trudnoca je vise nego planiranai zeljena.

(odgovor članu viking)
  Direktna veza do poruke: 235
10.12.2010 13:54:13   
Anoniman
MagiNS user posted image Svakoj majci je potrebno vreme sa svojim bebama ,nemoj misliti da smisao nece doci,mozda nece biti onakav kakvog si ga zamisljala ali ce biti jednako vazan i jak user posted image
Niko nam doduse i ne kaze da je roditeljstvo jedna ozbiljna i vrlo teska uloga,ali isto nam i ne kazu da je ona privilegija koju na zalost mnoge nemaju a zude za njom.Mnogi roditeljstvo shvataju olako ili preozbiljno,ali SVE majke vremenom uzivaju u njojuser posted image Savet tebi je da teras crne misli od sebe i naravno sve ce proci kada jedno jutro ustanes a tvoj smisao zivota ti se nasmeje user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 236
10.12.2010 13:55:09   
Anoniman
I da , dobrodosla u nasu  sjajnu  druzinu user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 237
10.12.2010 14:05:53   
Anoniman
Ne znam dali je postporodjajna depresija, ali se osjecam tuzno, umorno! Problem je sto svo svoje vrijeme provodim sama s bebom, mm radi, ode u 6h vrati se u 18h ponekad i kasnije. Umoran i nema volje za moje musice, a za razgovor, hmm kako da kazem, govori da nisam ista!
a se okupiram oko kuce, vecere i naravno racuna, jer je tako bilo i prije trudnoce! Nedostaje mi uredjivanje, sminkanje i odlazak na posao, jeste da sam ga htjela mjenjati ali iz ove situacije dobar je!

Citajuci vase postove, lakse mi jeuser posted image , iako sam svjesna da mi treba pola dana sedmicno za sebe!!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 238
10.12.2010 14:19:26   
Anoniman
Ja sam preduzela korake - pitala nekoliko devojaka koje poznajem a koje obozavaju decu i umeju s njima da dolaze na po par sati nedeljno, da ga zabavljaju. Meni ne fale izlasci isminkanje,samo mi fali tisina i potpuna sloboda.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 239
10.12.2010 14:21:18   
ivaj
magiNS,veruj mi,smisao roditeljstva naci ces jednog dana kad to svoje detence uhvatis za ruku i povedes u setnju.Bice ti lepo itekako! Nece vise biti opterecenja koje sad imas.Moci ces konacno da uzivas.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 240
10.12.2010 14:32:46   
Mivica
Već vidim da ću jedino ovu temu posećivati kad se porodim jer već sada ludim od ŠBBKBB, a tek kad me sve to i snađe...
Srećom, imam vas...user posted image

"Zeko, zeko, zeko...
tape meke...gude usi...lep...
zeko, zeko, lep!" :)

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 241
10.12.2010 14:33:53   
Anoniman
Hvalalalala user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 242
10.12.2010 14:34:35   
Anoniman
Uzgred,jel zna neko koja je cena babysittinga? Nekad je bila 200din po satu.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 243
10.12.2010 17:12:23   
zoća
posle prvog deteta sam mislila da mi niko ne može pomoći što se tiče psihe ,kada sam rodila drugo dete u jeku bombardovanja 4. aprila 1999. tada sam morala da potražim savet stučnjaka zato što mi se desi postratni sindrom živim kilometar vazdušnom linijom od Straževice smirili se hormoni smirila se ja e sa trećim sam rešila da uživamuser posted image user posted image

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 244
10.12.2010 17:43:43   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: magiNS

Uzgred,jel zna neko koja je cena babysittinga? Nekad je bila 200din po satu.

Na sat je i dalje toliko, a ako uzmeš za ceo mesec na 8 sati dnevno, onda je manje. Imaš temu Cena dadilje.

I potraži temu Kako se ubaci Ticker, pa kopiraj Tickere iz potpisa gde već treba. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 245
10.12.2010 20:01:58   
Anoniman
E tako i treba! Ja sam zivnula istog momenta kad sam se diogovorila s dadiljom :) jeeeej dva sata nedeljno samo za mene, za spremanje,kuvanje i setanje :)

(odgovor članu zoća)
  Direktna veza do poruke: 246
10.12.2010 22:32:12   
Anoniman
Mene je prošla ova depresija.

MM promenio neke stavove preko noći user posted image , ja uspela da namestim frizuru i da se lepo obučem!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 247
10.12.2010 22:49:30   
Podrum Š.
user posted image user posted image user posted image
user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 248
10.12.2010 22:50:50   
Anoniman
Svejedno pijemo kafu! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Podrum Š.)
  Direktna veza do poruke: 249
10.12.2010 22:51:52   
Podrum Š.
Na kraju ćeš ti mene da vadiš iz depre user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here