|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  90 91 [92] 93 94   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Produvavanje jajovoda (HSG)
14.7.2012 11:43:39   
_Maki_
Hvala devojke. Možda bi ponekad trebalo i da poslušam doktore, umesto da sve što kažu proveravam na internetuuser posted image

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 2276
14.7.2012 12:02:35   
madamme
e, maki, da znas.
ja cu postati hiponondar, sve simptome imam koje spominju na internetu...

(odgovor članu _Maki_)
Direktna veza do poruke: 2277
14.7.2012 15:45:22   
m@j@25
TAKO JE, SVAKO JE PRICA ZA SEBE

(odgovor članu _Maki_)
Direktna veza do poruke: 2278
15.7.2012 22:18:52   
Anoniman
Ja sam temu o hsg-u procitala jos pre nekih godinu ipo. Onda me je pocela hvatati panika, sta ako ovo bude ovako, pa ono onako... pa krenes da cunjas po internetu i da prikupljas sto vise informacija koje te jos vise slude... O vto, iui,necu ni da pricam. Sve to krene jedno za drugim, pa pronadjes problem i tamo gde ga nema... Onda sam samu sebe htela malcice da izmlatim, jer tako dalje ne moze. Komjuter i internet su mi postali samo sredstvo za ubijanje dosade, za po neki dobar recept i neku hitno-vaznu stvar. Ovo ostalo vise ne citam, jer je stvarno preterano opterecenje.

Sto se tice hsg, bez anestezije, imas razna iskustva i sve je individualno. Nekog boli a jajovodi mu zapuseni, drugog boli a nisu, pa onda neko uopste ne oseca bol a takodje mu budu zapuseni, tj. sasvim prohodni. Nema pravila uopste, Poslednjih meseci nisam htela nista da znam i citam o hsg-u i pustila da sve ide ide svojim tokom, pa, kako bude...
user posted image user posted image za sve veliki zagrljaj i ne opterecujte se puno informacijama, osim da je to rutinska stvar koja se zavrsava za najvise 15 minuta, da vam se ubacuje preko sonde kontrast u jajovode i da dobijate odmah informaciju da li je sve uredu.

< Poruku je uredio Pcelica Lena -- 15.7.2012 22:20:58 >

(odgovor članu m@j@25)
  Direktna veza do poruke: 2279
15.7.2012 22:24:37   
17 joka
user posted image pcelka je rekla sve sto je trebalo!

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2280
16.7.2012 10:21:17   
nata11
I podjednako bitno nikako ali NIKAKO nemojte gledati na youtub-u ispovesti amerikanki o traumama toko HSG. (a ima ih milion) One zene preteruju sa opisima bolauser posted image

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 2281
16.7.2012 10:29:50   
17 joka
user posted image nato

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 2282
26.7.2012 17:14:53   
nevenam82
Devojke moze li neko da mi kaze kako se zna da su jajovodi zapuseni?Da li se to vidi na pregledu i na osnovu cega doktor salje na otpusavanje?Ja vec tri god ne mogu da zatrudnim,a doktorka mi nijednom to nije pomenula?

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 2283
26.7.2012 17:58:27   
Štetica
Nevena na UZ se to nevidi,tek kada se radi HSG mogu sa sigurnoscu da utvrde da li su prohodni ili ne. Jesi li radila sta od dijagnostike? Pitaj dr za misljenje da odradite Hsg,jer mi je cudno da posle toliko vreme nije te sama uputila na tu opciju.

(odgovor članu nevenam82)
Direktna veza do poruke: 2284
26.7.2012 21:17:48   
nevenam82
Radila sam samo krvnu sliku,hormone,briseve,papa i uz i obican pregled.Trenutno mi leci ranicu,pa joj je to prioritet.Nista drugo nisam radila i jako se nerviram,Samo me razvlace.Ono to po mom misljenju moze da se uradi za nekoliko dana,ja radim po par meseci.Moze li to da se radi kod privatnika?Totalno sam neupucena,kao debil,jako je stura na recima,nista mi detaljno ne objasnjava.Sta se sve radi uopste,moze li neko da mi kaze?

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 2285
26.7.2012 22:56:00   
Štetica
Nevena za Hsg ti trebaju brisevi,vaginalni,cervikalni,mikoplazma,ureaplazma i hlamidija,da budu sterilni. E sad,dok imas tu ranicu neverujem da ce ijeden dr hteti da ti radi dok to nesaniras. Moze da se odradi privatno,zavisi od mesta do mesta ali cene se krecu od 8000 do 20000,zavasi od ordinacije. Ako vec nisi zadovoljna tom dr promeni je,ili idi u svetovaliste za sterilitet(dz ili bolnica,zavisi gde imas a da ti pokriva socijalno). Ja sam za godinu dana promenila 4dr. A za tri godine mislim da ti je trebala mnogo vise dijagnostike uraditi,jer to sto si nabrojala je jako malo.
Pridruzi nam se i na ostalim temama,da brze prodje vreme.

Direktna veza do poruke: 2286
27.7.2012 10:08:27   
nevenam82
Hvala draga user posted image Pa mozda ceka zaista da mi sanira ranicu.Prosli put kazem ja njoj sta cemo da radimo povodom trudnoce,ona meni odgovara,bukvalno ovim recima AAAAAAA TO CEMO POSLE STRPI SE OD OVOGA MOZE DA SE UMRE! Sreca sto znam da je tako malo neotesana inace bih upala u paranoju.Sacekacu jos malo ,kad sam vec ovoliko se baktala sa njom,pa cu onda zaista promeniti,ako i dalje me bude vozala.To mi je kod privatnika preskupo.Kod nas u bolnici ima odlican lekar koji pomaze parovima bez dece,jako je strucan,ali se kod njega mnogo dugo ceka.Jurim vezu da ne cekam bas toliko(ceka se i vise od 3 meseca,nekada i po pola god user posted image ),a do tada cu biti kod ove.

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 2287
28.7.2012 22:05:57   
cicibanns
jel imala neka od vas zenica povisenu temperaturu posle hsg-a? inace, radila sam ga pre nekih skoro 20 dana i zaista me sam pregled nsta nije boleo, bez anestezije i bez lekova za bolove. kao sto je vecina i napisala vise je neprijatno!!!

Direktna veza do poruke: 2288
31.7.2012 9:34:41   
nata11
Ciciban ipak je proslodosta od hsg-a, da te nije uhvatio neki virus.

(odgovor članu cicibanns)
Direktna veza do poruke: 2289
31.7.2012 14:47:29   
cicibanns
i ja mislim da je proslo bas dosta vremena... nije mi nesto puno povisena, od 37,1-37,4 bude. sumnjam da je neka viroza jer nemam drugih ama bas nikakvih simptoma, bojim se da nije mozda dole neka infekcija jer me bas i ziga donji deo stomaka zadnjih pa sigurno 11/12 dana! juce mi je kao stiglauser posted image , kazem kao jer je toliko obilna da bih mogla ceo dan samo jedan dnevni da koristim i cim prodje odoh kod dr da me pregleda!

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 2290
2.8.2012 21:57:58   
Snekile7
Ni meni nije bas najjasnije u vezi HSG. Imala sam operaciju, krenuli laparoskopiju, pa onda obicnu, miome sam operisala, i dr. je rekao da su jajovodi ok, ali kad smo posle pricali o inseminaciji, on meni kaze da cu svakako trebati na hsg, da se proveri, jer posle operacije da se vidi kako se sve to dole smestilo, materica i sta vec, nemam pojma. Pa mi sad nije jasno. Znaci ispade da je kod mene ok, sto se tice jajovoda, ali posle operacije, moza da se promeni stanje.
Nije mi jasno i to u vezi HSG, kada se radi, neki kazu boli, neki ne, koliko traje, jel oni samo vide putem HSG, da li je prohodno, pa ako nije onda se radi neka druga metoda, laparoskopija ili sta vec da se to produva? Definitivno taj hsg mi nije najjasniji. U visegradskoj rade bez anestezije, a valjda u Frontu sa, kako to?

Direktna veza do poruke: 2291
2.8.2012 23:55:10   
cicibanns
svi mi imamo drugaciji prag tolerancije na bol pa samim tim nekog vise boli nekog manje... cula sam da dosta zavisi i od toga da li su prohodni jajovodi. jedna sestrica mi je rekla da je dobro raditi bez anestezije jer tako prate reakciju zene i stanu ako bas ne ide. samo ubrizgavanje kontrasta traje vrlo kratko i onda sledi slikanje, sve ukupno sa pripremom mozda 10 min. kao sto sam vec napisala vise je neprijatno nego bolno, meni bar bilo. samo kad je kontrast stigao do kraja me je zignulo, dr je stala sa ubrizgavanjem i to je to...

(odgovor članu Snekile7)
Direktna veza do poruke: 2292
3.8.2012 10:08:03   
ivannna
vec sam ranije pisala svoje iskustvo sa HSG -om ali ajde ukratko
radila sam na vma,trajalo 10 min,sve prohodno i nije bolelo,samo kao da mi je neko stavio ruku na donji stomak,e sad,ja nisam radila u totalnoj anesteziji ali sam dobila neku inekciju u guzu pre toga,mozda je to protiv bolova,nisam sigurna ali meni je iskustvo sa hsg-on na vma bas ostalo ok i preporucujem da ga radite tamo! imala sam uput iz doma zdravlja i za 5 dana se dogovorila sa dr oko termina i gotovo! srecno svima!

Direktna veza do poruke: 2293
5.8.2012 16:04:16   
Snekile7
A ukoliko se utvrdi na hsg da jajovodi nisu prohodni, znaci li da se treba ici na laparoskopiju, da se regulise prohodnost ili ... ????
Kakve su pripreme za hsg ,analize, ostaje li se u bolnici? Zanima me za Visegradsku i VMA?

(odgovor članu ivannna)
Direktna veza do poruke: 2294
5.8.2012 18:35:36   
Štetica
Ukoliko postoji neprohodnost oba jajovoda onnda se radi intervencija. Meni je dr rekao da uradim; vaginalni i cervikalni bris,mikoplazmu,ureaplazmu,hlamidiju i papa test,jer mi je nalaz stariji od 6meseci. U Visgradskoj se ostaje ukupno 3dana u bolnici a za VMA nemam informaciju.

(odgovor članu Snekile7)
Direktna veza do poruke: 2295
5.8.2012 19:04:28   
Alexis79
IZVORNA PORUKA: Snekile7

Nije mi jasno i to u vezi HSG, kada se radi, neki kazu boli, neki ne, koliko traje, jel oni samo vide putem HSG, da li je prohodno, pa ako nije onda se radi neka druga metoda, laparoskopija ili sta vec da se to produva? Definitivno taj hsg mi nije najjasniji. U visegradskoj rade bez anestezije, a valjda u Frontu sa, kako to?

E sad polako ,pisale smo mnogo puta na ovoj temi .
Nekog boli ,nekog ne ,neko radi u anesteziji dok druge ne.
Ja sam radila bez anestezije jer u Kg-u druge opcije nije ni bilo.Iskreno bolelo je kao sam djavo (a imam visok prag bola) ,jer su oba bila zapusena.Taj bol je ustvari bio to "produvavanje".Meni su uspeli da prociste oba jajovoda pa nije bilo potrebe za laparaskopijom ,ali to zavisi od rezultata i to ce ti dr. reci posle Hsg-a.
Bol kao bol traje veoma kratko i slican je jakom bolu pri menstruaciji.Devojke koje imaju bolne mens. kao sto sam ih imala ja dobro znaju.Nije to nista strasno jer traje kratko.
Razlika je sto kad radis  bez anesteziji ti trebaju svi brisevi ,krvna slika i sedimentacija i odmah posle intervencije ides kuci.
Kad se radi sa anestezijom lista rezultata je malo veca (objasnice ti devojke koje su to radile) i ostaje se 3 dana u bolnici.

25.09.2012 Ognjen,Emilija i Aleksa

Postali smo tata i mama !

Always look on the bright side of life....

(odgovor članu Snekile7)
Direktna veza do poruke: 2296
5.8.2012 19:53:58   
ivannna
ja sam imala celokupni pregled,ranije sam odradila briseve a dobila sam nesto da pijem kao pripremu,ne secam se tacno sta,lezala sam mozda sat vremena i pustili su me kuci,dobila sam i posle hsg-a nesto da pijem da ne bi doslo do infekcije,ali sve ti to da dr,ne moras da brines sama o tome

(odgovor članu Alexis79)
Direktna veza do poruke: 2297
6.8.2012 12:02:22   
nata11
Ja sam radila sa anastezijom i posle HSG odmah isla kuci. Zavisi od klinike do klinike. Po meni je to ostajanje 3 dana sasvim nepotrebno.

(odgovor članu ivannna)
Direktna veza do poruke: 2298
6.8.2012 12:22:21   
daca77
Nato, nas nisu uvodili u opstu anesteziju, vec blagu analgeziju i zato smo odmah otisle kuci.

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 2299
7.8.2012 8:49:14   
nata11
A jel tako user posted image onda se ispravljam, ali ipak 3 dana da sedis u bolnici je glupo Daco moras da priznas. Pa ne idem na porodjaj nego na test.

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 2300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  90 91 [92] 93 94   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  90 91 [92] 93 94   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako se ponašati nakon embriotransfera?
Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...
Mesečni ciklus žene
Saznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here