Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 7.8.2012 8:54:12
|
|
|
|
daca77
|
Nato, slazem se sa tobom...ali, 1.dan je prijem u bolnicu i ono klistiranje hiljadu puta, 2.dan je samo snimanje, a 3.dan tek uzimas otpusnu listu. A znamo kako to kod nas funkcionise na drzavnim klinikama...obicno kucaju otp.liste tek od 12h pa nadalje i zato to dodje ukupno 3 dana.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 7.8.2012 14:17:30
|
|
|
|
janabons
|
Ja sam radila hsg u frontu, dan pre intervencije,popila sam lekove za praznjenje creva i uvece stavila mikroklizmu,sutra u 8 sati prijem,odradjen mi je hsg u totalnoj anesteziji koja je trajala nekih 10-15 min,malo sam se teze probudila iz anestezije,ali je bilo sve ok.vratili su me u sobu,za sat vremena je dosao dr i rekao nam rezultate,meni je hvala bogu bilo sve ok.Dr mi je rrekao da mogu i tog dana kuci(super sam se osecala,omah sam ustala,samo me je malo boleo stomak narednih 2 sata i to je to), ali da mi on savetuje da ostanem do sutra ujutru.Sutra ujutru otpust , sa svim papirima i snimcima u savetovaliste kod svog dr , dogovaranje sta dalje i kuci.Bila sam kao nova Tako da u sustini,ja sam provela 24h u bolnici i to je to Nadam se da ce nekom ovo pomoci Sto se tice osoblja i sestre i lekar sui izuzetno ljubazni,da sam ostala u cudu,jer sam se naslusala svega i svacega
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 7.8.2012 14:19:57
|
|
|
|
janabons
|
A,daco,sto se tice otpusne liste i konsultacija sa dr,stvarno sam sve brzo zavrsila.NAs tri,koje smo prethodnog dana radile hsg,cim smo sisle u savetovaliste odmah su nas lekari primili i bolnicu sam napustila u 9h.Ali valjda svako ima razlicita iskustva
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 8.8.2012 18:13:55
|
|
|
|
_Maki_
|
Devojke, Planiram da uradim HSG početkom septembra, a sledeći korak treba da bude inseminacija. Pročitala sam na ringeraji da je ginekolog na postavljeno pitanje članice odgovorio da je to zastarela metoda i da je dijagnostička laparoskopija mnogo efikasnija. Sad sam u nedoumici šta da radim? Mislila sam da radim HSG u ordinaciji Papić. da li neko ima iskustva sa njima? Da li imate neku drugu preporuku, i koja je cena otrprilike? Da li dijagnostička laparoskopija može da se uradi privatno i koja je cena? Puno pitanja - hvala unapred na odgovorima
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 8.8.2012 18:42:33
|
|
|
|
Maslacak15
|
Maki Dijagnosticka laparoskopija je operacija, HSG je intervencija od 10 minuta- razlika je ocita. Laparoskopija ima svojih prednosti, jer ako se uoce problemi mogu odmah da se uklone ali HSG pruza dovoljno informaciija u najvecem broju slucajeva. Ja licno ne bih radila laparoskopiju dok HSG ne pokaze da ima ista sumnjivo. Ipak je to "ici pod noz".....
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 9.8.2012 13:19:13
|
|
|
|
nata11
|
Maki ja se potpuno slazem sa maslackom, to su dva razlicita pojma i licno smatram da je HSG pregled dok je lapar. ipak intervencija. Narvno sama ces odluciti.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 9.8.2012 13:43:19
|
|
|
|
Štetica
|
Maki,mislim da je RR doktor to meni odgovorio. Slazem se sa devojkama da ipak treba raditi HSG jer mislim da je suludo ici pod noz ako je sve ok. E sad polemika je medju doktorima da li je hsg zastarela metoda ili ne,jer ko voli da operise reci ce da jeste i odmah operacija. Ja 17.08 nosim mom dr briseve i da zakazem HSG i Histero.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 9.8.2012 19:31:00
|
|
|
|
_Maki_
|
Hvala puno devojke, nemam više dilemu, biće HSG. Neka preporuka gde može privatno da se odradi? Ima li neko iskustva sa ordinacijom Papić?
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 9.8.2012 20:11:47
|
|
|
|
Štetica
|
Maki,moje misljenje je da sve te dijagnosticke intervencije bi trebalo raditi u bolnici. Jer ipak se ostaje par sati,da isprate kako ces da reagujes(bolovi,temperatura...). Ali ipak ce se javiti neka od devojaka koja je radila to privatno,pa ce reci kako je prosla.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 9.8.2012 21:32:36
|
|
|
|
_Maki_
|
Štetice, u pravu si, ali ja nisam bila godinama kod državnog ginekologa, a cela ta procedura sa uputima oduzima previše vremena, koje ja zbog posla nemam. Ne mogu puno da odsustvujem jer nemam adekvatnu zamenu, a za četiri godine nisam uzela ni dan bolovanja. Sve analize radim privatno. Zato bi mi značila preporuka. Kad planiraš da radiš HSG?
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 9.8.2012 21:50:17
|
|
|
|
Štetica
|
Maki nadam se da ce mi u sledecem ciklusu raditi HSG i Histeroskopiju,zavisi od briseva. Danas sam ih radila,u ponedeljak rezultati a konsultacije sa dr u petak. Ja stvarno neznam privatnike u Bg,ali mogu da se raspitam ko radi privatno a da radi i u Visegradskoj,pa da privatno sve analize odradis a u bolnici Hsg. U stvari jedino imam br od dr Petronijevica,cula sam za njega da je dobar strucnjak po pitanju steriliteta.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 10.8.2012 21:11:04
|
|
|
|
nata11
|
Neznam koliko Maki odgovara HSG u drzavnom ukoliko je u BG jer koliko sam shvatila tamo se ostaje 2-3 dana u bolnici. Ukoliko si vec u skripcu sa vremenom a novac ti nije problem bolja ti je solucija privatna klinika pa da lepo odes odmah na poso sa HSG :) Za kliniku ce morati ipak da pitas crtice koje su iz BG.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 11.8.2012 8:14:08
|
|
|
|
_Maki_
|
Hvala na trudu devojke, možda se javi neko sa iskustvom sa privatne klinike iz Beograda.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 22.8.2012 11:14:59
|
|
|
|
Štetica
|
Evo i mene sa izvestajem sa Hsg-a; kontrast ispunjava matericnu supljinu u celosti,koja je pravilnog oblika,jasnih ivica endometrijuma. Kontrast bez otpora jednovremeno prolazi oba jajovoda u abdominalnu duplju praveci semilunarne senke. Nalaz uredan. Cela intervencija je radjena bez anestezije,malo je bolno,ali izdrzljivo. Traje nekih 5-6minuta,mada sam ja imala osecaj da traje pola sata,jer je neprirodan polozaj nogu. Juce ujutru sam primljena u bolnicu oko 8h,uradjena intervencija i jutros sam otpustena kuci.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 22.8.2012 11:40:02
|
|
|
|
Jole84
|
Štetice ne razumem tačno nalaz ali bitno da je sve u redu,da si dobro prošla i da se prebrinula to.Sad u akciju,držim palčeve da prohodni jajovodi ovaj mesec vas razvesele,zaslužili ste
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 22.8.2012 11:58:40
|
|
|
|
Štetica
|
Jole nerazumem ni ja ali nije ni bitno,dr je rekao da su prohodni i napisao da je nalaz uredan,to mi je bitno. Od danas krece akcija.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 22.8.2012 13:47:08
|
|
|
|
17 joka
|
štetice sad muckanje pa da nas obradujes sa lepim vestima
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 22.8.2012 14:39:11
|
|
|
|
Štetica
|
Joko ma ima da budem prava vrednica. Resila sam da opustim mozak,sad znam da je sve ok i da mozemo da smuckamo,samo je pitanje vremena kada ce se desiti. Ja sam sebi dala fore do marta-aprila,pa ako se nedesi ici cu na IUI. Prestajem da pratim sve simptome O,pa sta mi Bog da.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 23.8.2012 8:41:33
|
|
|
|
nata11
|
Stetice super za rezultat
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 31.8.2012 15:06:31
|
|
|
|
plašljiva
|
Drage moje, prolazim kroz teško razdoblje kao i vi. Naime imam sindrom PCOS i hiperinsulinemiju. Na terapiji sam gluformin 2X500mg i primolut nor a mm ima loš spermogram svega 18% progresivno pokretnik i znatno manji broj od samo 8,5%. Prošle nedelje sam išla kod načelnika steriliteta u frontu dr Mladenka Vasiljevića koji mi je pogledavši sve naše analize rekao da treba da uradim HSG zatim 3 insemencije za koje mm treba da ima bar 20% progresivno pokretnih ako i to neuspe idemo na VTO. Razlog zbog kojem Vam se obraćam je sledeći. Pripremam sve analize za HSG koji nije malo, ali me interesuje da li će me možda odbiti s HSG-a zbog lošeg spermograma mm. Negde sam to ovde pročitala pa me to plaši jer džaba sve moje analize ako mi neodobre. Hvala svima unapred. Drzim vam svima fige d zatrudnite što pre. Veliki pozdrav....
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 2.9.2012 0:24:39
|
|
|
|
ANDJEELA
|
Devojke potreban mi je savet hitno od vas!pratila sam forum-od veceras i novi clan.. Pre dva meseca sam bila u betaniji ns,doktorka predlozila hsg,ja spremila sve potrebne analize,sve ok,u ponedeljak zakazano,ali je meni 13 dan menst,citala sam da se radi od 8-10 dana,medic sestra rece da moze da se uradi i 20 dana,sokirana od te informacije i da bi juce pozvala sestru i ona mi kaze da je besplatno bez anastezije,sa anestezijom 17 hiljada,ja pristanem i vrhunac je kada mi je rece da zapisem ulicu gde da dodjem,ja kazem da znam gde je betanija-a ona meni daje informaciju da nemaju rengen u betaniji vec da dodjem na bulevar u kliniku stari grad,docice i anesteziolog i sestra iz betanije. Naravno da se necu pojaviti tamo,da li je neko imao slicno iskustvo,molim vas javite se ako ste radile hsg u betaniji i koje su procedure. Hvala unapred
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 2.9.2012 0:34:32
|
|
|
|
degu
|
Andjela ako pročitaš unazad par stranica videćeš da sam prošla identično kao i ti. Ja sam na kraju otišla i uradila taj hsg za 17000 al sam se osećala strašno prevareno. U stvari te šalju u dijagnostički centar privatno. Ti možeš da zakažeš hsg u Betaniji, da radiš bez anestezije al tamo za nekih 3-4 meseca. Ja nisam htela toliko da čekam, al su mi isto tako dan pred intervenciju saopštili da trebam da platim ako hoću da radim odmah i sa anestezijom. Ako ti je ciklus duži, možeš slobodno i 13.dc da radiš.
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 2.9.2012 1:09:31
|
|
|
|
ANDJEELA
|
degu hvala puno na odgovoru,ali stvarno neznam sta da radim.. Od nalaza imam kks,test nahlamiju,vaginalni i cerv bris,internistu niko spomenuo,a neznam da li treba i to. Ja sam kod dr Trninic-Pjevic. Da li i ona dolazi bas me zanima,u svakom slucaju ja bi da odradim od 8-10 dana,jer mi je ginekolog rekao tada i sve klinike privatno sto sam pozvala isto su naglasile da se radi u tom terminu.Novac nije problem,samo sam jako iznervirana zasto mi nije to ranije sve saopstila.. Veliki pozdrav
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 2.9.2012 1:18:10
|
|
|
|
degu
|
Kod iste smo doktorke ali ni to ništa ne znači, moja drugarica je kod DR-a Bjelice isto tako prošla i razumem što si iznervirana i ja sam bila, al sam računala da će oni meni opet trebati i da nemam baš nekog drugog izbora. Njima su u suštini potrebni sterilni brisevi, to je ono što je najvažnije jer je intervencija u jako kratkoj IV anesteziji, potpuno će ti proći bez traume. Doćiće i DR-ka Trninić, to je sad u suštini više praksa da tako rade nego izuzetak. Ostale klinike obično ne rade posle nekog 11. dc zbog ovulacije da se ne ozrači jajna ćelija. Ne znam kad ti je inače ovulacija, možda ćeš je samo propustiti ovaj ciklus, tj da je ne ciljate ako će baš sutradan da bude. Mada je to zračenje sada baš slabo i mnogi dr-i savetuju da se i u tom ciklusu mućka. Ja mislim da sam ja radila negde 15.dc i sve je super prošlo. Inače sam i za inseminaciju tako prošla, ovulacija mi je pala u nedelju i radila mi je opet privatno i opet 20 i nešto hiljada, eto koliko nam je lečenje navodno besplatno. Ili se prosto s njima dogovori za sledeći ciklus, brisevi će ti i dalje važiti, a njima veruj mi nije problem nikakav.
< Poruku je uredio degu -- 2.9.2012 1:21:48 >
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 2.9.2012 2:08:37
|
|
|
|
ANDJEELA
|
degu oprosti tek sada sam procitala tvoju poruku,listam tvoje ranije poruke i potpuno isti slucaj kod nas dve,a iskreno bas se i ne snalazim na forumu,jer mi je ovo prvi put da sam clan. Mene je sada iskreno vise sramota sto cu otkazati u ponedeljak zbog termina,javicu sestri iz betanije da imam stomacne tegobe i naravno zelim sledeci mesec da odradim kod njih. Naravno da sam svesna da oni meni trebaju iz betanije, nadam da mi nece zameriti sto otkazujem. Tvoji saveti su MELEM za moju dusu,jer nemogu da ti opiosem koliko mi tvoje reci znace. Suprug i ja smo tek poceli sa analizama u julu,a vec haos neznam sta da radim,a neznam tacno ni kada mi je ovulacija. Dr sumnja na priraslice od operacije zapetljaja creva,ali videcemo sledeci mesec. Ja sam tek pocela sa analizama,pa sam u haosu kako li je tek tebi? Hvala ti puno
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Ringerajina tabela za praćenje plodnih danaŽelite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?