Olga75
|
IZVORNA PORUKA: Didy Kod nas je potrošni 2400 za celu godinu, ništa posle toga dodatno ne nosimo, osim stvari tipa: orasi, šišarke, dugmad, komadi krpica ili vunica i slično, ali i to bude retko. Higijena im je 200 dinara mesečno, a u jaslama 400 i osim toga se ništa više ne nosi dodatno. Na dobrovoljnoj bazi je keksić ili neki slaniš, slatkiš povremeno i sredom im je voćni dan kad roditelji donose voćku-dve. I to je na dobrovoljnoj bazi, ali s obzirom na to da oni NIKAD nemaju voće u jelovniku, osim te srede kad roditelji donesu, ja rado odnesem i 3-4 voćke, pa imaju i za četvrtak za užinu. Već sam pisala o tome, ali meni je i dalje strašno da oni nemaju voće nijedan dan u jelovniku... I jednom sam pokrenula tu temu na roditeljskom, na šta su vaspitačice rekle da one ne mogu tu ništa i da vidimo sa savetom roditelja, a ostali roditelji su me gledali kao budalu, u fazonu - Daj, šta praviš problem, daj im voće kod kuće. Naravno da im dam kod kuće, ali mi je suludo da deca nijednu voćku nemaju u jelovniku. Kakvu im poruku šalju o kompletnoj i zdravoj ishrani? IZVORNA PORUKA: jovicaa uf didy bas da nema voca, bzv... IZVORNA PORUKA: Torbica Iju, da nema voca.... Kod nas je ove nedelje tri puta voce, ja svoju kuhinju i organizujem spram jelovnika tamo a na sajtu sve lepo stoji, kao i na okacenoj tabli pri ulasku u vrtic.. http://www.predskolska.rs/index.php/jelovnici IZVORNA PORUKA: bea83 Kod nas se sve dobija, niko ne nosi nikakav potrošni materijal, deca imaju sve tamo. A jelovnik im je stvarno ok. Voće svaki dan, puno mesa, riba dva tri puta nedeljno, domaći kolač svaki dan. IZVORNA PORUKA: Didy I ja gledam jelovnik na ulazu, a na sajtu nemaju i to mi je baš bezveze jer taj na ulazu nekad ne promene do utorka, nisu baš ažurni. I onda se desi da Stefan kaže - To smo imali i u vrtiću za ručak. IZVORNA PORUKA: bea83 Jao Torbice meni se uopšte ne dopada ovaj jelovnik Kod nas imaju dve užine, jedna voćna, druga slatka/slana tipa kolača,pogačica,griza,pudinga i uvek uz tu drugu ide sok ili čaj Nema pašteta,viršli itd. IZVORNA PORUKA: Didy Kod nas isto bude pašteta ili viršla jednom nedeljno za doručak i to mi se uopšte ne dopada, moji su paštetu prvi put probali u vrtiću i naravno, ludi su za njom i stalno mi traže kod kuće i ja svaki put kažem - Jao, zaboravila sam kupiti! Viršle im mm napravi za doručak jednom u mesec dana jer ih on voli. A najgore od svega mi je kad vidim da su imali eurokrem za doručak namazan na hleb. Ili kad mi Stefan oduševljeno saopšti sa sjajem u očima i kaže kako je to njegov omiljeni doručak. Ručak im je stvarno dobar, ne mogu da se žalim. I raznovrsno i hranljivo, a vaspitačice kažu i da je vrlo ukusno. Doručak im je u 8h, ručak u 11h i onda spavanje. Kad ustanu, između 13:45 i 14h ima je druga užina i tu bude neki domaći kolač, bakin kolač, kiflica ili nešto slično. IZVORNA PORUKA: New Mom IZVORNA PORUKA: bea83 Sad kad čitam vaše postove onda mi je ipak jasnije zašto je tolika razlika u ceni izmedju beogradskih vrtića i ostalih. Stalno čitam te polemike kako naš jelovnik ne valja i sl. Nama jeste cena za nas roditelje manja nego kod vas u BG-u, ali mi plaćamo samo 20% cene boravka, ostalo plaća grad, tako da i naša cena vrtića ustvari nije uopšte manja nego kod vas. Jelovnik sastavljaju profesori sa higijene, nutricionisti, i uopšte nije toliko loš! IZVORNA PORUKA: jovicaa didy mislim da je i kod nas takav raspored obroka. IZVORNA PORUKA: bea83 IZVORNA PORUKA: New Mom IZVORNA PORUKA: bea83 Sad kad čitam vaše postove onda mi je ipak jasnije zašto je tolika razlika u ceni izmedju beogradskih vrtića i ostalih. Stalno čitam te polemike kako naš jelovnik ne valja i sl. Nama jeste cena za nas roditelje manja nego kod vas u BG-u, ali mi plaćamo samo 20% cene boravka, ostalo plaća grad, tako da i naša cena vrtića ustvari nije uopšte manja nego kod vas. Jelovnik sastavljaju profesori sa higijene, nutricionisti, i uopšte nije toliko loš! NM, vidim da si se iznervirala, samo ne znam što Nisam ni mislila da jelovnik sastavljaju automehaničari. Nije loš ako zanemarimo margarin,paštete i viršle, ali ja sam najviše mislila na raspored obroka. Zamišljam da moje dete koje nažalost mora da ostaje skoro 9 sati tamo za to vreme pojede jedno parče hleba sa namazom, popije sok (verovatno sa 2% voća) i tanjir pasulja. Po meni je to nedovoljno i sasvim sigurno ne pruža dovoljno ni vitamina niti ima dovoljno energetske vrednosti da zadovolji dete za skoro ceo dan. IZVORNA PORUKA: jovicaa bea a ti cim dodjete kuci daj mu neko voce... ili mu napravi neki vocni obrok, iscedi sok. ja mojima pravim voce, pahuljice i jogurt, i to je bas njami. IZVORNA PORUKA: New Mom Doručak je u 8h, užina u 11h, ručak u 13.30h. Po decu se dolazi između 14h i 16.30h. Ne vidim da gladuju, iskreno. I mogu da traže repete ako žele još da pojedu. IZVORNA PORUKA: bea83 Oni imaju svaki dan voće, nije to problem (samo još kad bi on jeo ) ali vidim da u NS nemaju. Stvar je u tome da mi dodjemo kući oko 5, a to i nije baš idealno vreme za voće, zar ne? Dam mu nekad voće,nekad ruča, nekad pojede čorbu od povrća, sve je to ok. Ali mi se generalno ne dopada jelovnik u kome se deca nalivaju veštačkim sokovima i to im je jedina užina od 7 do 5 popodne IZVORNA PORUKA: New Mom IZVORNA PORUKA: Didy IZVORNA PORUKA: New Mom I mogu da traže repete ako žele još da pojedu. Stefan se meni uvek žali da je hteo još, a da nije bilo. Ne znam, i Kaća i njene drugarice imaju istu priču da im daju ako traže još.