Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 18.9.2013 19:45:23
|
|
|
|
17 joka
|
svako osecanje koje imaš je skroz uredu uvek smo tu jedni za druge
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 18.9.2013 21:09:01
|
|
|
|
Ninnochka
|
Mi smo danas bili na drugostepenoj komisiju u Frontu, prosli smo bez problema i dobili resenje, sad ostaje da cekamo. Sto se tice TSH-a, moj je u granicama ref. vrednosti (3,18), ali mi je doktor rekao da bi idealno bilo da ga spustimo na 2,20, jer se tako postizu najbolji rezultati kod vto postupka i da ne bi bilo lose da se posavetujem sa endokrinologom dok cekamo.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 18.9.2013 21:24:16
|
|
|
|
dunja RR
|
E pa mi to mi ostalo u glavi za Front, znam da je neko još pisao ranije. Srećno Ninočka
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 18.9.2013 21:31:34
|
|
|
|
zece
|
Moite rezultati od transfuziologija se super I krvnata slika mi e odlicna sega treba samo toksoplazmoZa da ispitam I tolku da cekam da mi se sredat hormonite I pak da odam na vto
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 18.9.2013 21:32:45
|
|
|
|
dunja RR
|
Zece, srećno
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 18.9.2013 21:45:10
|
|
|
|
degu
|
IZVORNA PORUKA: Štetica Degu drzim fige za danas,javi kako si prosla. Sestra u NF mi je dva puta ponovila da svi rezultati moraju biti u roku da me nebi vratili zbog sitnice. Prošli smo drugostepenu u Betaniji je to čista formalnost, samo mi je pogledala hormone i upisala, tako i spermogram. Ostalo me usmeno pitala, za hsg, laparo, iui... nije gledala rok papira uopšte, kod nas na prvostepenoj strogo i detaljno gledaju rezultate. Rekla je da očekujem pozivno pismo za mesec i po, pa videćemo. Daco samo napred a da li postoji mogućnost da ti uklone jajovode, jel bi tad situacija bila bolja?
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 19.9.2013 12:41:27
|
|
|
|
17 joka
|
Ninocka,Zece,Vevertko jako da bude sto pre Dunjice kad kreces?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 19.9.2013 12:59:08
|
|
|
|
Jole84
|
Veverkić bravoo Proći će brzo i tih mesec dana,bitno da si prošla komisije Dunjči beše danas ide na UZ?
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 19.9.2013 13:12:41
|
|
|
|
17 joka
|
pa da i ja mislim da rece danas jako
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 19.9.2013 14:11:58
|
|
|
|
NoraBo
|
ovde se ništa ne zna... prošla sam prvostepenu 9.9. i navodno su moji podaci trebali da budu prosleđeni uVišegradsku, zovem cele nedelje oni nemaju podatke posle 6.9. Zovem nemanjinu oni se tamo zgrožavaju što još uvek nije stigao famozni email sa podacima u Višegradsku i uputiše ma u direkciju fonda u ulici jovana marinkovica (kaže mi teta u nemanjinoj ‚‚zovite našu direkciju, nemam broj ali su vam oni tamo kod zgrade pinka‚‚??????) zovem njih daju mi broj doktora koji se time bavi i naravno NIKO SE NE JAVLJA................. KATASTROFA, sve bi ja njih na biro za azapošljabvanje, pa kod privatnika da rade. toliko je sve ovo stresno da ću do kraja da šiznem skroz........ ako ovoliko čekam samo drugostepenu, čemu da se nadam za vto? sledeća godina u ovo vreme..........
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 19.9.2013 15:21:22
|
|
|
|
mishulin
|
Samo da javim da smo prošli danas drugostepenu komisiju u Betaniji. Ako nekog zanima, procedura je sledeća (barem bila za nas): 1. U 9h smo odneli uzorak za spermogram (zato što smo imali nalaz iz privatne laboratorije, pa su tražili i kod njih da se uradi). To je trajalo 5 min, i rekli su da dođemo opet u 10.30h. 2. Došli smo ponovo u 10.30h, malo duže čekali jer je bila gužva (neke devojke idu na terapiju, neke na aspiraciju, neke na transfer, neko na komisiju, itd.). Kada su ma prozvali, sela sam kod dr Bjelajca. Zapisao je rezultate hormona, spermogram i rekao da dođemo u 13.30h po odluku komisije. 3. I treća sreća :) Kada smo ponovo došli u traženo vreme, dobili smo potvrdu (to nismo dugo čekali). Sestrica je rekla da bi treblao pozivno pismo da stigne za najranije mesec dana (a možda će biti i duže) i posle toga se javljamo u Betaniju (u 9h, toga dana koji će biti napisam u pismu) sa overenim sledećim dokumentima: - izjavu (koju smo dobili na prvostepenoj komisiji u soc. - potvrdom iz betanije - pozivnim pismo - i UPUTOM po koji treba da odem kod dvog ginekologa. Ta četiri dokumneta se overavaju u socijalom, gde se dobija taj OLK-12 obrazac. pozdrav svima
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 19.9.2013 17:00:23
|
|
|
|
imperial
|
Ee drage moje,meni je danas prekinut postupak,posle cetiri dana davanja krvi i svakodnevnih ultrazvukova,nasli su nam problem,i to izgleda onaj koji nas je mucio sve ove godine,velika debljina endometrijuma i materica koja je puna neke mase,tako dasam danas bila na razgovoru kod nacelnice,rekla mi je da nisu dobri uslovi za postupak,da se spremim sutra da radimo ciscenje materice,to se radi u anesteziji,da pocnem opet da pijem ciklu,pa sledeci mesec ako sve bude ok,da radimo vantelesnu,....;i ja sad gledam neke moje UZ od pre par godina i svuda mi je endometrijum debeo,i to mi je svo vreme bio problem....Svaka cast za Front,stucni su i prestrucni
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 19.9.2013 17:17:19
|
|
|
|
nata11
|
Daco sad iscitah i meni pade na pamet kao i Nini a jel postoji mogucnost da odradis jos jednu hist. Jel bi to nesto poboljsalo? Navijam za ponedeljak draga Imperial jel to znaci da su nasli razlog koji ste trazili svo vreme, to je divna vest
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 19.9.2013 19:58:14
|
|
|
|
Chipsy
|
Daco draga . Zao mi je, mila, ali ne gubi nadu.Imperial, zao mi je sto su ti prekinuli, ali mozda je i bolje, pa da lepo materica bude spremna sledeceg meseca za Isidora, ja sam rodila bebicu,ali ona ima genetsku mutaciju, i izmedju ostalog ima i mozdane anomalije, za koje za sada ne znamo kako ce da joj uticu na inteligenciju. Jbt da li je moguce da je do toga doslo zbog TSH? Nigde, bas nogde to nismo procitali, sve moguce slucajeve smo iscitali, cak smo bili i kod geneticara Stojkovica u Leskovcu, i niko nije pomenuo tsh. Sad ce da me grize to Ni u Jevremovoj, ni na komisiji moj tsh od 3,55 niko nije ni pomenuo...
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 19.9.2013 20:07:43
|
|
|
|
Chipsy
|
Degu draga, verujem ti Samo da vam kazem sta mi je sad rekla dobra drugarica koja se 8 godina leci kod Ivanovica, nisu hteli na vto, i evo konacno je prirodno trudna sa blizancima: Fsh i lh treba da budu 2:1 ili cak i 3:1, kaze da je isla i kod Jelene i ide kod neke Sumarac, stalno je nesto posecivala te endokrinologe. A ja isto nasla na netu da treba da bude 1:1. I sta sad? Lepo cu ja da zakzem, pa da vidim sta cu...
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 19.9.2013 20:11:37
|
|
|
|
pari
|
drage, dobila sam neke rezultate danas: U analiziranom uzorku NISU nađene mutacije u genima za koagulacioni faktor V (Leiden V), koagulacioni faktor II (protrombin II, G20210A) i metilentetrahidrofolat reduktazu (MTHFR, C677T). U analiziranom uzorku nađen je 4G/4G genotip koji utiče na povećanu ekspresiju PAI gena odnosno povećava nivoe plazminogen aktivator inhibitora-1.Ovaj genotip dovodi do povećanog rizika za nastanak trombofilija. da li neko ima sličnu dijagnozu ili zna šta znači ovaj genotip 4G/4G?
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 19.9.2013 20:15:51
|
|
|
|
degu
|
Chipsi pitaj Maslačak u temi, to 3:1 je već ozbiljan problem, ne verujem da je ona to dobro shvatila. Ja se bakćem sa tim hormonima već godinama tako da sam već više sve živo iščitala. Žao mi je zbog tvoje bebice. Kako je sad, kakvi su izgledi? Nemoj da se opterećuješ i da misliš da se to desilo zbog tsh, 3.55 nije nešto naročito visok tsh, trebala bi da bude ozbiljna hipotireoza da bi to uticalo na mentalni razvoj bebe. A uostalom ja verujem da se sve dešava s razlogom, i da ti je bio idealan tsh možda bi se opet to desilo. Tvoja bebica je tu da te nauči nečemu u to sam sigurna. Mishulin, bravo draga, verovatno ćemo zajedno u proces
< Poruku je uredio degu -- 19.9.2013 20:17:28 >
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 19.9.2013 20:28:47
|
|
|
|
*Maki*
|
IZVORNA PORUKA: pari U analiziranom uzorku nađen je 4G/4G genotip koji utiče na povećanu ekspresiju PAI gena odnosno povećava nivoe plazminogen aktivator inhibitora-1.Ovaj genotip dovodi do povećanog rizika za nastanak trombofilija. da li neko ima sličnu dijagnozu ili zna šta znači ovaj genotip 4G/4G? Ja imam mutaciju pai I gena ali 4g/5g mislim da oba ukazuju na sklonost ka dubokim venskim trombozama, ne znaci da ce se sigurno desiti,vec imamo tu sklonost. Meni je Dr jelena zbog toga kao i zbog povecanog lupusa htela da uvede terapiju pronison+heparin+aspirin, medjutim kada mi je radjena druga vto rekli su mi da pijem samo kardiopirin,pila sam ga kroz ceo postupak sve do 6 meseca trudnoce. Ako su ti draga trombofilije ok,ovo ne utice na zatrudnjavanje,nemoj da brines,bitno je da su ostale mutacije ok, tj, da rezultat nije potvrdio da ih imas. jesi li radila d-dimer,lupus i ostale trombofilije?
< Poruku je uredio *Maki* -- 19.9.2013 20:30:40 >
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 19.9.2013 20:33:06
|
|
|
|
Chipsy
|
Pitacu draga, a i kod endokrinologa cu. Verovatno si u pravu, a niko nam to nije ni pomenuo, to nije ispitano dovolno. Ne znamo nista za izglede, posto je njena bolest mnogo retka, 1 u 100000 beba, niko nema pojma , mi sami lutamo od lekara do lekara, a usput moramo da se bavimo i drugom bebom, mislim da bi nas ona sve podigla. Pari, ja ti o tome nista ne znam
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 19.9.2013 20:37:49
|
|
|
|
17 joka
|
Imperijal za pronalazak problema brzo ce se sve to resiti i u sledecem ciklusu biti VTO
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 19.9.2013 20:51:04
|
|
|
|
degu
|
Chipsy vi ste borci i biće bebac Sad strogo iskontroliši tsh i prolaktin, iako opet kažem ne verujem da se to moglo desiti zbog tsh. Vi imate vašu posebnu bebu samo neka ona bude dobro.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 19.9.2013 20:59:47
|
|
|
|
17 joka
|
Chipsy, ma ja sam sigurna da cete uspeti uskoro Bog je veliki borci i hrabriše kao ti moraju uspeti ljubim ja vas obe
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 20.9.2013 6:31:17
|
|
|
|
pari
|
hvala maki! radila sam lupus, on je ok... D-dimer nisam... I na šta još misliš?
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 20.9.2013 7:38:45
|
|
|
|
daca77
|
PAri i ja imam tu mutaciju, 4G/4G na PAI-1 i Miljic je rekao da to kao samostalna mutacija nije nista ozbiljno, ali udruzeno sa antitelima stitne, moze praviti probleme. Ja sam od terapije dobila da 4 dana pre embriotransfera krenem sa Injek.Fragmina.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici PITAJTE DOKTORA NA RINGERAJIDr Jelena Todorović, stručnjak u oblasti interne medicine, izaćiće u susret svim Ringerajinim korisnicima koji imaju nek...
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda.
Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka.
Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug.
Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije.
Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?