|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vantelesna oplodnja XI deo
7.10.2013 16:24:50   
ivanicasale
Daco slazem se sa tobom.Devojka je radela vto u Jevremovoj lezala je samo 5 dana i to lezanje nije bilo ceo dan nego malo lezi,malo seta po stanu i tako .Njoj je vracen jedan embrion i uspela je vto beta joj je bila 800i nesto,pa i sada kada su joj rekli da mora da miruje to ne postuje.Meni vracena tri lezala sam bukvalno po ceo dan samo do wc i nazad,cak sam jela u krevet i nista.Tako da to nema veze odmaraj ti ali se ponasaj onako kako se osecas,naravno nemoj da se savijas,nosis tesko,trcis...Ali lagane setnjice dok je jos toplo vreme mislim da ne moze da skodi.Drzim ti palceve da imas debelu betu i user posted image Samo napred user posted image

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 501
7.10.2013 16:39:31   
Anoniman
Daco,ja sam prvo vadila krv pa se bockala,sretnouser posted image

(odgovor članu ivanicasale)
  Direktna veza do poruke: 502
7.10.2013 17:55:08   
17 joka
Dacika dušice moja, verovala sam ja u tvog malog borcauser posted image user posted image i znam da cemo se radovati uskoro i miruj ne preterano ali miruj prosetaj malo po kuci pa opet u krevet svu srecu ti zelim

Dunjice draga znas šta zelimuser posted image od srca

Nini, budi spremna na sve a mi svom snagom navijamo za uspeh

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 503
7.10.2013 17:58:23   
Bebana17
Daco, moje lično mišljenje je da je to ležanje totalna glupost, osim ako nije u pitanju hiperstimulacija, što kod tebe nije slučaj. Ja sam se mumificirala, noge nisam osećala od hladnoće, tri embriona vraćena i ćorak! Ja sam za to da naravno bude ležanja, ali ne po celi dan, embrion ispasti neće, a bolje je da krv struji kroz telo (pa i kroz matericu). Naravno, ima žena koje se kunu u to ležanje, dok je moj stav da treba raditi ono što ti prija. Meisje je sve normalno radila, vozila bicikli, išla u prodavnicu, pa joj je uspelo. Uvek ima priča i za i protiv ležanja, ali sam ja (posle jedne neuspešne vto) više za kretanje.
A svi beskrajno navijamo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 504
7.10.2013 19:05:28   
hanka
Daco user posted image user posted image uzivaj

(odgovor članu Bebana17)
Direktna veza do poruke: 505
7.10.2013 19:08:49   
nata11
Dobro biciklu nemoras bas da vozis Daco user posted image samo kuliraj. Uz tebe smo user posted image

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 506
7.10.2013 21:30:03   
Powerpuff Girl
Tandem D & D (Daca & Dunja) moraju da uspeju, jer mi sve navijamo za njih od user posted image !

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 507
7.10.2013 21:31:17   
wivern
Daco meni je dr rekao da lezim prva tri dana, posle toga da malo prosetam...ja sam imala ritual, svaki dan me neko izvede u setnju do kafica ispred zgrade ...posedim sat vremena, istracarim se i popijem kafu...i uspela mi je vto...i u sledecem pokusaju necu nista menjati, drzacu se oprobanog rituala :)

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 508
7.10.2013 21:48:35   
dunja RR
user posted image
IZVORNA PORUKA: Powerpuff Girl

Tandem D & D (Daca & Dunja) moraju da uspeju, jer mi sve navijamo za njih od user posted image !

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Powerpuff Girl)
Direktna veza do poruke: 509
7.10.2013 21:54:20   
17 joka
PG, svim srcem za ovaj tandem user posted image

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 510
7.10.2013 21:55:06   
dunja RR
Što se mirovanja (kao iz svega ostalog vezano za VTO) tiče, svaka od nas je individua i pacijent različit od drugih. Neko će ležati manje, neko više, neko jesti ovo, neko ono, neko piti ovu terapiju, neko drugu itd... Skapirala sam da ne trebamo uopšte da se poredimo, već da radimo kako nam je rečeno.. Meni je rečeno da šetam, i šetala sam od prvog dana, i uspelo je. Doduše, šetala sam i u prvoj VTO, ali ne od prvog dana, i tada je bila biohemijska. Sada mi je takođe rečeno nikako da se uležim, šetnja, šetnja, ja sam MTHRF i tako mora kažu, a prethodna trudnoća pokazuje da je recept ispravan kažu doktori. Šetnja i zbog toga što imam (sada mali) višak kg. itd, sve se gleda. Znači svi smo različiti, i to što je nekom uspelo a šetao je, ne treba da znači da će drugom uspeti, i obrnuto.

user posted image

< Poruku je uredio dunja RR -- 7.10.2013 21:56:15 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 511
7.10.2013 21:59:25   
17 joka
Dunja , baš tako user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 512
7.10.2013 22:18:53   
viking
Vidim da je moj post pokrenuo lavinu, nije mi to bila namera, napisala sam to što jesam baš zbog ovog što sam podebljala (doktor joj je rekao mirovanje u postelji) a ne zato što sam ja mirovala. Meni je pisalo mirovanje prva dva dana, posle toga umerene aktivnosti. Ja sam tri nedelje posle transfera išla na produženi vikend u CG avionom, pa se ništa nije desilo, ali mi na pamet ne bi palo da ne nekom drugom kažem "nemoj da ležiš, šta zna doktor, slušaj mene, ja sam išla i nije mi ništa". Treba slušati doktora jer, i u slučaju da ne uspe, zar vam treba da se do kraja života pitate šta bi bilo da ste radili kako vam je rečeno?
I zaista mi nisu baš jasni saveti tipa "ja sam ležala pa mi nije uspelo". Kakve to veze ima?
Sve smo različite, zbog različitih razloga smo završile na VTO, materice su nam različito postavljene, embrioni su prilikom ET na različitim mestima, imamo različit broj embriona, krv nam je drugačija, cirkulacija nam je drugačija, i zato mislim da treba slušati doktora. AKo neko misli da može da visi s trapeza posle VTO, samo napred. Stvarno nisam imala nameru da pametujem, već samo da joj pružim podršku.

IZVORNA PORUKA: viking RR

Ajmo Daco, samo napred!
I još da kažem, ako ti je napisano da ležiš, onda lezi, nije sad vreme da se junačiš, zna doktor zašto ti je tako napisao. Nije lako ali imaš važan cilj pred sobom, izdrži! Navijamo i šaljemo pozitivnu energiju user posted image

IZVORNA PORUKA: daca77

Drage, saljem vam veliki user posted image
Konacno sam u Nisuuser posted image
Danas je sve proteklo super, nista nije bolelo i trajalo je pola min. Kada mi je dr rekla da sidjem sa stola, nisam znala sta dalje-bila ubedjena da tek treba da mi vrati moju user posted image .
Sada ostaje cekanje narednih dana...
Odusevio me moj embrioncic koji je preziveo lab.uslove, jer vidim da su zenama uginuli i da su sve imale iz stimulisanog ciklusa samo jedan.
Ostaje mi i da se organizujem oko fiz.aktivnosti...napisano mi je mirovanje u postelji, ali to mi zvuci kao da sam bolesna...ipak sam pristalica umerenosti u svemu...
Dunja, ti si nam sledecauser posted image

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 513
7.10.2013 23:45:45   
Chipsy
Drage moje, samo da vas sve pozdravimuser posted image Ja sam u guzvi pa ne stizem ni da citam ni da pisem. Sutra ujutru u bg kod endokrinologa za onaj moj tsh, pa cu vam pisati.
Daco, navijam dragauser posted image
Dunja, jos samo par dana user posted image
Joko, kad si ti na redu?user posted image

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 514
8.10.2013 0:15:17   
viking
Chipsy, srećno! Kod kog doktora ideš? Je l ti na kraju odgovorio neko iz Kaali klinike? Pisala si im, ako se ne varam?

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu Chipsy)
Direktna veza do poruke: 515
8.10.2013 8:57:46   
daca77
Hvala sto mislite na mene, ali mene od nocas bas bole krsta i stomak, kao da ce user posted image svakog casa stici. user posted image

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 516
8.10.2013 9:06:25   
Powerpuff Girl
Joko, cekamo da ti krenes na put, pa krece navijanje i za tebe!

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 517
8.10.2013 9:14:10   
daca77
Naravno, navijam za Dunju i jokuuser posted image

Direktna veza do poruke: 518
8.10.2013 9:14:56   
Powerpuff Girl
Daco, sve smo osecale razne simptome posle transfera koji nekad jesu upucivali na vesticu, nekad na ugnjezdavanje embriona, a nekad bila lazna uzbuna. Tako da pokusaj da se ne opterecujes, nadji neku dobri seriju da ti skrene misli, jer dugi su dani u cekanju bete...

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 519
8.10.2013 9:21:08   
daca77
Pow, u pravu si...user posted image

Direktna veza do poruke: 520
8.10.2013 9:59:13   
babby
daco i dunja konacno su male mrvice kod vas mazite ih i neopterecujte se raznim simptomima samo pozitivno user posted image

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 521
8.10.2013 10:05:13   
tillia
Da li znate,jel tačna informacija da se ICSI metoda ne radi u državnoj?

(odgovor članu babby)
Direktna veza do poruke: 522
8.10.2013 10:09:00   
Maslacak15
Daco bolovi stvarno mogu biti dobar znak. Nema garancije naravno, ali nemas razloga da to negativno tumacis. Ja sam u prvoj trudnoci imala vrlo intenzivne implantacione grceve bolove i iskreno do 6. nedelje sam se osecala kao da cu svakog sekunda prokrvariti. A sve je bilo u savrsenom redu, cak ni progesteron nisam uzimala. Leskari odmaraj i probaj da se opustis. Znam da je verovatno nemoguce ali bar probajuser posted image . Puno te pozdravljam.

(odgovor članu tillia)
Direktna veza do poruke: 523
8.10.2013 10:11:22   
daca77
Hvala, Maslacakuser posted image
Ostaje mi da strpljivo cekam...

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 524
8.10.2013 10:28:02   
Štetica

IZVORNA PORUKA: tillia

Da li znate,jel tačna informacija da se ICSI metoda ne radi u državnoj?

Ta informacija nije tacna. Ja sam radila u drzavnoj(Valjevo) i radjen je ISCI. A da li ce biti IVF ili ISCI metoda zavisi od broja spermatozoida koji prezive obradu.Mi smo imali "samo"2miliona i nije bilo za IVF jer tu treba minimum 5miliona,tako je meni embriolog objasnila.

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu tillia)
Direktna veza do poruke: 525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - promene na grliću mat...
Kako određivati plodne dane pomoću praćenja promena na grliću materice?
Kako se ponašati nakon embriotransfera?
Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here