New Mom -> RE: T O R C H: infekcije u trudnoći (21.10.2011 22:40:54)
|
IZVORNA PORUKA: bea83 New Mom, gde si radila analize? Zar se amniocentezom ne može videti šta je sa plodom?koridio se radi još kasnije, čini mi se ili grešim? Institut za javno zdravlje iliti higijenski. Amnio tu ne pomaže, treba uzorak bebine krvi da se vidi da li ima IgG-a. A kordio se radi negde 21.-23. nedelja. IZVORNA PORUKA: Pai Mei Bilo bi poželjo da pozoveš brojeve telfona koje je Nataš ostavila par postova gore i uradiš analize kod njih, jer oni rade i IgA i dešavalo se da po privatnim laboratorijama nalazi budu takvi, krajnje zbunjujući ali oni na kraju utvrde da su negatvni! Hvala, videla sam to, ali meni već vodi ekspertizu za ovo jedna od naših najboljih mikrobiologa, tako da sam bar tu mirna. Nalaze radim sada uporedo i državno (tu nije valjao) i privatno (ali to nema značaja jer nisu iste tehnike, pa svejedno moram u četvrtak ponovo da vadim). I kod mene su izrazili čuđenje da sam baš ubodena u prve 2-3 nedelj infekcije, gotovo naučna fantastika. IZVORNA PORUKA: Pai Mei Ono što mene zanima je da li ginekolog treba da se razume u ove nalaze? Ja kada sam odnela svojoj ginekogologici svoje nalaze samo me je gledala zbunjeno, pa sam, joj ja objasnila šta se dešava sa IgG i IgM, šta sam saznala itd i tražila da mi da uput da radim ponovo državno. Ona mi je samo dala uput i to je to, nikavu reakciju nije imala, pa me zanima da li gin. treba da bude taj koji se razume u ovo ili je potrebno ići kod nekog specijaliste? Moj dr je znao šta sve to znači i šta može da znači, ali on je sporedan. Morala sam da uputim i genetičara u rezultate (jer već imam planiranu amniocentezu), ali slučaj vodi specijalista mikrobiologije.
|
|
|
|