Jele -> RE: T O R C H: infekcije u trudnoći (11.8.2010 8:50:01)
|
IZVORNA PORUKA: morena Danas kad sam boila na pregledu donijela sam dr.nalaze koje je ona pogledala i rekla: daj to svojoj dr. i moraš ponovo radit te nalaze, ali nije ništa strašno. Sad čitam po netu, i sva sam se usrala. Nalaz mi je sljedeći: sve je negativno, osim: CMV IgM ..... ekvivokalan CNV IgG ..... 1:9808 CMV ELFA ...... AVIDITET 0,91 VISOKI Šta to znači? Baš tražim moj stari post u vezi sa TORCH-om i rezultatima, ali ne mogu da nađem. Uglavnom, što se tiče tog aviditeta na CMV, ja sam ga radila jer im je bilo sumnjivo nešto, tj. videli su da sam preležala citomegalo virus, jer je IgG bio visok, ali su za svaki slučaj hteli da provere da li je infekcija stara ili novija, tj. da li je nastala pre trudnoće ili u trudnoći (tada sam čini mi se bila 7. mesec). Upravo taj avidity test valjda i pokazuje koliko je stara infekcija. Moj rezultat je bio izražen u procentima, oko 90% i dr. mi je objasnila da što je procenat veći to je infekcija starija, tj. bitno je da je veći od 60% jer to onda znači da infekcija nije nastupila u poslednjih 6 meseci već ranije. Ovaj tvoj rezultat 0,91 visoki, me asocirao na tih mojih 90 %, ali ne znam da li je to to, možda tu rezultate tako iskazuju. Najbolje je da nazoveš laboratoriju, tražiš nekog stručnog da ti objasni.
|
|
|
|