Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 27.12.2017 15:15:22
|
|
|
|
MamaNecaVo
|
I ja sam kupus A uvela sa 11,negde na pola meseca s tim sto ga je peihvatio tek nedavno.Bilo je fuj.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 4.3.2018 13:46:13
|
|
|
|
Dora89
|
Sve više se prilagođavamo ishrani odraslih. Kombinacije skuvanog mesa i kuvanih povrćkica (prženo baš ne preporučujem), ili mesa i pirinča, ili pirinča i povrćkica, sa uljem, maslacem ili margarinom, da obrok dobije na kaloričnosti. Jela kao za odrasle, ali u okviru dozvoljenih namirnica, npr. riba, čorbica od pasulja (bez semenki), voćne pite, gibanica bez belanaca, malo izmenjena projara (recept sam napisala na temi "Recepti za najmlađe". Sve i dalje bez soli, bez puno začina, sa minimalnom količinom ulja (uglavnom maslinovog), kuvano ili pečeno. Mleko samo ujutro i uveče, bez noćnog hranjenja. Samo se sračunajte koje namirnice smeju, pa od toga smislite nešto, kao što biste smislili obrok za odrasle od onoga što imate u frižideru.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 4.3.2018 13:52:22
|
|
|
|
Sarav
|
Riba, belanac, paradajz, jagode, svinjetina, kravlje mleko, med, citrusi, kikiriki - ne. Možda sam propustila nešto. Ostalo kuvano ili pečeno, nikako prženo. Svakoga dana zastupljene žitarice, meso, voće, povrće, mlečni proizvodi.
< Poruku je uredio Sarav -- 4.3.2018 13:53:11 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 18.3.2018 10:40:52
|
|
|
|
Sarav
|
Danas je treći dan kako joj dajem belanac da proba, prethodna dva dana nije bilo reakcija. Od sutra kreće na adaptaciju a ja računam da je belanac uveden u ishranu. Inače poslednjih dana uspevam da joj dam tečnost na flašicu i to je za nas veliki uspeh!
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 18.3.2018 10:42:48
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
A sto joj ne dajes iz čaše ?
< Poruku je uredio IvanaSK RR -- 18.3.2018 10:43:27 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 18.3.2018 11:04:05
|
|
|
|
Sarav
|
Iz čaše pije jogurt, a vodu i mleko forsiram na flašicu zbog vrtića. Iz čaše uzima i pljuje
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 22.3.2018 8:57:16
|
|
|
|
Bunnyca
|
Kada moze kakao da se uvede?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 31.1.2019 18:34:56
|
|
|
|
Rosita
|
Da dignemo temu, za nas vece
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 31.1.2019 18:51:48
|
|
|
|
Rosita
|
Ja sam danas pokušala za ručak da dam kao neku pastu sa brokolijem, tikvicom o piletinom, koju stariji sin obožava. Doduše, on sa pavlakom, bebac ne sme. Bebcu sam za testeninu dala rezanac za supu. Ali nije baš rado jeo, neće na kašiku :/
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 31.1.2019 19:31:42
|
|
|
|
Maraj
|
Rosi a sto rezanac? Jel nije hteo makarone sam da uzme rukom? Samo ih skratis nozem
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 31.1.2019 19:36:05
|
|
|
|
Maraj
|
Jao rosi ja tek sad vidim u kijoj si temi pisala. Pogledam tvoj ticker.... zar N vec ima 10 meseci!! Jao sto vreme leti
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 31.1.2019 19:43:30
|
|
|
|
Rosita
|
Danas napunio
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 2.2.2019 13:49:15
|
|
|
|
Rosita
|
Do kad se treba pridržavati smene žumanca i mesa? Pitam, jer N pojede nekad ta doručak žumanve sa kiflom i malo slaninice , maslinovog ulja. A ruča danima loše i ne uzme nešto posebno mesa. On ima 10 meseci i zaljubio se u mandarinu. Koliko smem da mu dam? Dam mu celu i stanem. Tražio je još.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 2.2.2019 14:18:24
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Rosi i moj P danas dobio prvi put takav dorucak. Odusevljen ali nije pojeo iskreno mnogo . za rucak je dobio curetinu. Tako da nisam nesto obracala paznju jaja- meso. I dadoh P da glodje kozuru od slanine. Uzivao je bar pola sats. Taman za zube najbolja glodalica. Mandarine nemam pojma. Mi imamo ovde drugaricu par dana stariju. Ona sve jede i mandarine odavno
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 2.2.2019 15:54:37
|
|
|
|
Maraj
|
Rosi kako mu dajes mandarine? Jel on posisa samo sok ili pojede i onu opnu od mandarine?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 2.2.2019 18:35:39
|
|
|
|
Rosita
|
On zagrize, ja stisnem. Najviše sok, ali odgrize i ovako.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 2.2.2019 18:39:05
|
|
|
|
Rosita
|
Ljišo, mislila sam ipak citrus je, da nije to puno za zeludac. Doduse, ne bi to sad ni bilo nešto previše u vidu npr.soka. Ali eto, pomislih jedna je ok.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 2.2.2019 18:44:53
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Rosi ako mu se zacrveni guza od citrusa smanjis dozu 😉 mislim da ti je szolica tu merilo. Ako mu je sa jednom ok stolica a ti mu sledeci put daj kolko hoce. Pa ako nije smanjis
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 2.2.2019 22:57:41
|
|
|
|
Rosita
|
I to što kažeš. Pratim stolicu, gasove i tako to.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 1.3.2019 15:50:31
|
|
|
|
pari
|
Ja krenula danas sa zumancetom. Tacno na 9 meseci...
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 1.3.2019 17:33:39
|
|
|
|
Rosita
|
A mi uveli belance 👌
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 1.3.2019 17:37:12
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Rosi super ste. Ja sam i dalje pogubljena. I dalje kuvam posebno njemu. Sad tek radimo na teksturi. Hoce da zvace. Smeta mu bilo kakav vid testa. Sto je iok testo je tesko i ajd nije ni zdravo. U svakom slucajui dalje smo spori
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 1.3.2019 17:56:37
|
|
|
|
Rosita
|
Da! Kaže D komšinici, sav srećan, uveli smo mu belance a znate koji je to alergen 😂 N voli testo. Slatkiše. Evo jeo je pasulj danas kao i mi. Čak sa malo vegete prvi put.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 1.3.2019 18:00:55
|
|
|
|
Duškić
|
Polako, Ljiso ,. Super, Rosi.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo 1.3.2019 18:13:25
|
|
|
|
vonavoj
|
M jede celo zumance,uglavnom u kombinaciji sa blitvom ili spanacem.Uveli smo i grasak. Vise nemam ideju sta treba..Jedina novost je sto je juce pojeo plazmicu,dok smo bili u set_nji..iako nema zube,izborio se.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
Јаслице или дадиља
пеперутка16
Да ли бисте радије уписали своје дете у вртић или унајмили дадиљу?