milicicak -> RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo (25.3.2015 5:00:58)
|
Dunja, moze proso sa mlecnim proizvodima. Sto se kolicine tice kis mleka i pavlake tice, stavis toliko da bude ukusno :) Blitva i spanac obavezno sa mlecnim proizvodima, moja i dan danas ima redju stolicu ako pojede blitvu. Hleb uopste ne moras da mu das :) al mozes i domaci i kupovni, ja bih licno izbegavala integralne zbog sojinog brasna. Kod dece sa urednom krvnom slikom, bez anemije, meso i mlecni proizvodi mogu da se kombinuju. I sad jedan savet od nekog ko je bezbroj puta detetu dao nesto sto mu je skodilo: moras da se opustis :) Iz mog iskustva nikad ne znas kako ce beba reagovati na namirnicu koju joj das, bez obzira koliko je ona zdrava i dobra. Moje dete je povracalo i imalo proliv od banane, bundeve, kruske, blitve, spanaca i jos kojecega do goodinu dana a sve su to super zdrave namirnice sa kojima se malte ne pocinje uvodjenje hrane. S lepo napreduje i lepo rucka, samo ga prati, nigde ne kasnis :) ima ceo zivot da isprobava namirnice, ukuse i kombinacije, ti ga samo prati i usadjuj mu zdrave navike u ishrani i naravno forsiraj ono sto mu se svidja :) I jos nesto, ja zaista mislim da na bebecem meniju meso mora da se nalazi svaki dan. Super su i voce i povrce i zitarice, ali bebcima trebaju proteini :) i masti :) Klarita, cikita, daj coveku plazmu :) ili neki keks da gricka... Ja sam pasirala do 14-15 meseci pa je nekako spontano krenula na seckano... I jos nesto, ne uskracujte deci slatkise, naucite ih da je to normalno i lepo ponekad pojesti (naravno, ne kao zamena za obrok ili voce). Stanglica cokolade, par napolitanki ili keks nece skoditi a mislim da ce im pomoci da od malena naviknu da ne preteruju sa slatkisima i grickalicama. Kao i u svemu, poenta je u umerenosti :)
|
|
|
|