|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Epiduralna DA ili NE
9.12.2011 10:48:14   
Azra_
Jao Kseno kako to lepo zvuci, nestane i truncica straha koju imam u vezi mogucih komplikacija epiduralne cim cujem kako je bezbolno. Nadam se da cu uspeti da se docepam iste kad za to dodje vreme.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1051
9.12.2011 12:20:00   
vision
Azra, ne plasi se komplikacija. To je danas toliko usavrseno, da su komplikacije gotovo nemoguce. Pogotovo ako se budes poradjala u bolnici Dragisa Misovic, koja ima najbolje anesteziologe na Balkanu.

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 1052
9.12.2011 14:57:21   
Anoniman
Azra, veruj mi i mm koji je bio u fazonu kako treba da pokusam prirodno, shvatio je vrednost epidurala (bio je uz mene) kad je video koliko razlicito reagujem sa i bez.

(odgovor članu vision)
  Direktna veza do poruke: 1053
9.12.2011 15:23:55   
ivas
Ja sam definitivno ZA. Uzimam sigurno. Ne znam samo zasto kod nas odugovlace sa davanjem toliko, mora da si otvorena 4 prsta a do tad mozes da crknes od bolova. Na zapadu nije tako. Mislim, generalno me i to doziranje brine, neki roknu pa ne osecas nista,a neki iskljuce na kraju da kao osetis napone...Plus smo sve razlicite, mene anestezija kod zubara drzi i po 16 sati. Kseno jesu li tebi smanjili dozu pred kraj, jesi li osetila napone?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1054
9.12.2011 15:51:33   
Anoniman
nisu mi smanjivali, ali ona sama gubi vremenom na jacini pa onda daju drugu dozu. mislim da sam bila srecna sto mi je taman nekako doslo to doziranje. kad su mi dali tu prvu dozu ne znam da li sam bila dva prsta otvorena, ali sam vec 6 sati bila tamo na krevetu. a mislim da je ubrzo nakon trece doze pocelo naglo otvaranje i za sat vremena se beba spustila do kraja, a ja otvorila od 5 prstiju do kraja i taj bol sam osetila bez obzira na epidural. cim sam rekla dr da me boli, ona je odmah pretpostavila da je u pitanju naglo otvaranje.

(odgovor članu ivas)
  Direktna veza do poruke: 1055
9.12.2011 21:43:22   
Azra_
Kseno, ja sam resila da hocu. Pa i vadjenje zuba je rizik, voznja kolima takodje...pa opet ne bezimo ni od zubara ni udobne voznje kolima. Samo ne zelim da se bas mnogo opustim i spremim na to, jer je ovde cista lutrija. Mozes dobiti epidural ako je anesteziolog tu i ako je slobodan. Postoji varijanta da se sve to ugovori, ali ako te beba iznenadi pre ugovorenog termina, nikom nista...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1056
17.12.2011 22:03:33   
bibi80
Evo šta sam ja našla o epiduralu..

http://kutak.forumotion.com/t184-epiduralna-anestezija

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 1057
17.12.2011 23:53:36   
Hristinica
oo bas ima dosta o tome user posted image , moracu iz vise puta da procitamuser posted image samo sam videla da pise da nije preporucljivo gojaznim zenamauser posted image a ja sam onako popunjenauser posted image

(odgovor članu bibi80)
Direktna veza do poruke: 1058
18.12.2011 10:41:56   
Anoniman
Hristinice, ne znam sta podrazumevaju pod gojaznim. Gde si videla mrsavu trudnicu? user posted image

(odgovor članu Hristinica)
  Direktna veza do poruke: 1059
18.12.2011 10:44:29   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Hristinica

oo bas ima dosta o tome user posted image , moracu iz vise puta da procitamuser posted image samo sam videla da pise da nije preporucljivo gojaznim zenamauser posted image a ja sam onako popunjenauser posted image

Ja sam gojazna (imam i slike i svedoke) i to baš gojazna i primila sam epidural najnormalnije.

Direktna veza do poruke: 1060
18.12.2011 10:46:01   
mejvis
Ja to nisam čula a svega sam se naslušala oko epidurala. A i trudnice su uglavnom gojazne, a zamislite tek na zapadu gde je mnogo više gojaznih žena a sve primaju epidural! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1061
18.12.2011 19:40:38   
Hristinica

IZVORNA PORUKA: gae_gr

Ja sam gojazna (imam i slike i svedoke) i to baš gojazna i primila sam epidural najnormalnije.

Stvarno? pa jel su ti napomenuli da postoji neki rizik? kako si zadovoljna epiduralom?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1062
18.12.2011 19:43:56   
Hristinica
Joj, ja sam se bas nestoo bila sinoc uspanicila, i resila da se porodim prirodnouser posted image user posted image i trpim bolove.... pa ne znam da li je mozda zbog toga jer od sala teze nalaze mestuser posted image to za epidural

Direktna veza do poruke: 1063
18.12.2011 22:48:24   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: gae_gr

Stvarno? pa jel su ti napomenuli da postoji neki rizik? kako si zadovoljna epiduralom?

Jok, a veruj mi da bi mi rekli da je postojao bilo kakav rizik.

Direktna veza do poruke: 1064
18.12.2011 22:57:23   
mama kukunka
Hristinice, nisam cula za negativne posledice epidurala..potpuno je komforno i opusteno mozes da docekas svoju bebu..Veruj, ako se odlucis da je ne uzmes, zazalices u toku porodjaja milion puta..
Pamtim kineskinju koja se poradjala sa mnomm u boxu, izmedju dva kukanja je samo pokazivala na mene i vikala ‚‚ocu to‚‚
Ja sam takodje podebela..najneprijatniji deo porodjaja je to ubadanje , tj polozaj koji moras da zauzmes da bi dr namestio iglu ( sam ubod ne osecas),ali kad ti prostruji ona hladna tecnost -momentalno ne osetis bolove, zaboravis na sve..

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1065
19.12.2011 13:58:13   
Hristinica
Joj, ja svakog danna menjam misljenja o epiduraluuser posted image a koji je to polozaj kad ti daju? jel si osecala noge? meni je to najgora stvaruser posted image da ne osecam noge..ja bih da im kazem da mi daju manju dozu, samo da mi ne utrnu nogeuser posted image

(odgovor članu mama kukunka)
Direktna veza do poruke: 1066
19.12.2011 15:03:45   
Anoniman
hristinice, mene su postavili u sedeci polozaj sa malo savijenom glavom kad su mi postavljali epidural. prva doza mi je bila jaka i nisam osecala noge dok nije pocelo da prolazi dejstvo, pa su mi sledeca dva puta dali po pola doze i to je bilo super. osecas sve, a ne boli te.

Direktna veza do poruke: 1067
19.12.2011 18:02:46   
vukosava

Joj, ja svakog danna menjam misljenja o epiduraluuser posted image a koji je to polozaj kad ti daju? jel si osecala noge? meni je to najgora stvaruser posted image da ne osecam noge..ja bih da im kazem da mi daju manju dozu, samo da mi ne utrnu nogeuser posted image

Kad krene da boli nemas blage veze da li osecas ili ne osecas noge... Meni nakon sto su dali epidural mogla sam cak i da odspavam, nemam pojma sta mi je trnulo... A pre toga sam se poradjala prirodno jedno popodne i jednu noc...

Direktna veza do poruke: 1068
19.12.2011 18:14:55   
bea83
Kad krene da boli ne moram ni da osećam nogeuser posted image Šta će mi noge,ko da ću moći tad negde da šetam, samo nek ne boliuser posted image

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 1069
19.12.2011 19:24:22   
Verus
user posted image e nasmeja me. Puno toga zaista zavisi u kakvom je covek ''state of mind''. Ja bih volela opet bez, ali ovaj put sam premorena od rada i malog deteta kod kuce, i nadam se da cu imati snagu tela i uma...a ako ne bude, onda cu da odustanem i uzmem epi...Iako ga se bojim. Pa, nek smo oboje zivi i zdravi, to je na kraju krajeva jedino bitno.

< Poruku je uredio Verus RR -- 19.12.2011 19:25:12 >

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 1070
19.12.2011 19:52:16   
bea83
Verus, ti si ženo zaslužila duplu dozu odmahuser posted image šta se razmišljaš pitaj da te anesteziraju i dva dana posle, da se odmoriš ko čovek jer ti kakva si ima odmah posle porodjaja da skočiš i da radiš neštouser posted image

Šalu na stranu, u pravu si što se tiče"stanja uma" al moj um je toliko izmučen svakakvim glupostima da mi ne bi služio ničemu, bolje ja da platim epi pa onda mogu mozak na ispašuuser posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1071
19.12.2011 19:59:34   
Verus
Jesi ludauser posted image , mada, iako sam iskrvarila skoro 2L, i pala u nesvest u wc=malkice sam odmorila, jela, i onda ustala da kamerom snimam kako kupaju helenuuser posted image Pa ko ce to da propusti. Ozbiljno, ovaj put cu malo vise da mislim na sebe i brinem o sebi. Bez kuvanja, ciscenja i sl gluposti. Nakuvacu pre, zamrznuti, i bitno mi je da helena ima sveze skuvano, za nas matore manje viseuser posted image

Ako odustanem i uzmem epi: pisacu svoja iskustva. Mada se nadam da ce se stvari brzo odvijati-jer je 2 put, i da mi nece trebati, videcemo. Imam srecu sto eto, ne moram da zakazujem, nego ga zatrazim u toku procesa...to je veliiiiki plus.

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 1072
19.12.2011 20:53:10   
jovicaa
da, a kod nas je sve komplikovano... ali ti i ako zakazes mozes da odustanes zar ne?
uf ja se bas plasim porodjaja, to mi je jedna od vecih kocnica.

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1073
19.12.2011 21:07:45   
Hristinica
jooj zene, ja se divim vama kojih nije strah od porodjaja, ja se mnooogo plasim kao i Jovicaa[ ma ja sam utripovala da , ako mi utrnu noge,da nece da mi odtrnuuser posted image i vrate u normalu...

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1074
19.12.2011 21:56:20   
jovicaa
pazi to je takav bol da neces znati za svoje noge, kod vecine zena. osim ako ekstremno nisi spremna za porodjaj psihicki kao i fizicki, uzmi epidural.
ja prvi put apsolutno nisam bila spremna i kajem se sto nisam uzela, posto sam sad istraumirana, iskreno.
i ovaj put( ako bude jos jedan kruguser posted image ) cu se mnogo vise pripremati posebno fizicki, joga, vezbe... preporucujem i tebiuser posted image

don't shit where you eat :))

Direktna veza do poruke: 1075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Zna li beba u stomaku šta mama jede?
Tečnost u kojoj bebe plutaju pravi je koktel različitih ukusa i dok čekaju vreme kad će izaći u svet, one možda tako uče...

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here