Rosita
|
IZVORNA PORUKA: mama krava Mene malo nerviraju, babe i dede, koji forsiraju mleko, a i hleb!!! O, gospode ko da je 45-ta! Ja sam u fazonu da mi jede voce i povrce sto vise, a hleb je ne nutkam, vec kad hoce trazi, a inace, ni to ne obozava. Cak i pasulj jede bez hleba, sto je meni nezamislivo! Ja pojedem pola 'leba uz rucak kad imamo pasulj! 20 Slazem se, D jede hleb za dorucak i eventualno veceru, a i taj dorucak sam dosta forsirala u tom obliku jer se tako jede u vrticu pa da mu bude lakse. Mm ponekad misli da preterujem i opterecujem se suvise sta ce jesti, sta ce uneti i td. pa i ovo sa vrticem sto smo opet u nekim redogovaranjima mm podrzava sa stanovista da se ne sme dozvoliti da D bude uskracen u onom sto sme da jede i td. ali smatra da se ja previse opterecujem i pobogu sta smo mi jeli i kako smo odrastali- njegov , ne tako los argument. Zaista, ako me secanje sluzi, jesu se trudili da jedem sve, bilo je tu i dosta kvalitetnog, domaceg, ali sam koliko se secam jela i virsle i pastete sto ne opravdavam, poenta- nasim roditeljima bilo je bitno da budemo siti i okvirno jedemo raznovrsno, a ne sad u tanka crevca kao sto, cini mi se mi radimo. Ne osudjujem nas, samo zapazam. Ja taj stav kod sebe ne bih menjala, ali bih menjala situaciju- da mi to ne bude glavna preokupacija i da me ne opterecuje toliko, mada kapiram kad uskoro pocnem da radim da ni nece, sad smo u privikavanju na vrtic i uklapanju, tako da je valjda to normalno. E probali smo vieco shitake i pojeli jutros nas dvoje. Ok je, nego sve mi se cini da nije bog zna koliko velika razlika u ukusu brokoli, spanac, shitake, jeste ali ne sad ono iz aviona, sto me navodi na zakljucak da tu na zalost nema bas puno ovog glavnog sastojka :( Ipak, u poredjenju sa obicnom pastetom, ova je zmaj. Meni se cini da je avokado, umucen, sa malo soli i limuna, idealna zamena za pavlaku! Mi smo to jeli sa suvim vratom najnormalnije. Doduse, da li se ja i secam ukusa pavlake, pitanje je . Ja mislim da treba da konkurisem za Ginisa u kategoriji- trajanje bezmlecne ishrane majke dojene bebe