|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama...
8.10.2014 13:40:06   
milicicak
Pomorandzu sam uvela sa 11,5 meseci pa posle mandarinu, limun, nar i kivi (od njega joj je iskocila neka pikna pa nisam insistirala jer ga ni mi nesto ne volimo), ananas sam joj dala sa 1,5 godinu.
Svaki dan pije cedjenu pomorandzu :)

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 601
11.10.2014 19:49:29   
milicicak
Mi danas probali Oreo keks :) mini buba odusevljena a i mama obzirom da nema reakcije :)

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 602
12.10.2014 12:31:15   
mama krava
mmmmmm... Oreo.... sad mi treba emotikon u liku Homera Simpsona...

Blagoooo vamaaaa! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ja sam bas danas htela da mu ponovo ubacim zumance, ali necu jer je sav izmasakriran sinoc i preksinoc od komaraca! I samo provalim neki novi ujed, pa cu verovatno sutra, ukoliko veceras izbegnemo najezdu. A realno, mi zao da ih drzim u kuci kad je ovako lepo vreme! Mi budemo napolju do 8!

Direktna veza do poruke: 603
12.10.2014 12:49:01   
little_one
Mi pomalo krecemo sa uvodjenjem kasica, zasad je sve ok, nema problema, fino prihvata mada jos ne insistiram na kolicini. Pa da se prijavim u temu ovdje.

Direktna veza do poruke: 604
13.10.2014 8:21:57   
Peace*
MK, ne koristiš Autan? Ja špricam sebi na ruke, i bukvalno samo prevučem po rukicama i nogicama. Na lice nikada nisam stavljala.

I Marka su juče napali komarci, ali sam nosila Fenistil sa sobom, i kako vidim ujed, tako namažem, onda ne natekne.

Zvala sam dečiju bolnicu, odabrala sam novu dr, pa da zakažem. Zakazali su me za pregled upoznavanja za 26.12. user posted image user posted image
Onda sam iskopala da dr radi i privatno, tako da ću da zovem oko 9h da zakažem to upoznavanje ranije. Ne mogu da čekam inhalatorni PRICK do nove godine, kada od toga zavisi terapija koju smo do sada uvodili 1. sept (već kasnimo). A i naša dr je planirala konrolni nutritivni PRICK za novembar. Platim pa se klatim, daleko mi je 26.decembar.

Vodila sam ih subotu kod pedijatra, obojica kašlju i slinave već dve nedelje. Ajde mali iskašljava, ali veliki kao da umire. user posted image
Elem velikog pregledao dr, i prilazi mu mali:
- Čiko, i ja sam kašljao noćas kad sam spavao.
Dr mislio da mali hoće da se pregleda zbog čokoladice, jer svi klinci kod tog dr dobiju čokoladicu nakon pregleda.
Poslušao ga, pregledao uši i kaže:
- Zini jako, daću ti čokoladicu.
- Ja ne smem čokoladicu!
Dr u mene, onaj pogled "Jel moguće da zna!?" Kaže:
- Daću ti bateriju!
- Važi.
Pogledali grlo, daje mu dr bateriju. Marko gleda u čudu:
- Šta ću sa ovim?
- Stavi u neki autić pa da možeš da ga voziš!
- Jao super! Imam jedan takav! Hvala!
user posted image

Juće keva donela Luki neki sir šo voli, i Marko mi prilazi, kaže "Jel smem ja taj sir?"
Bože kako sam umorna od tog pitanja. Sve mi je teže da se kontrolišem... Ne smeš sine.
Dobjo... i odlazi. Viče moja mama za njim "Čekaj, tebi sam donela nešto drugo!" - vraća se oduševljeno - "Štaaa???" i keva mu daje album Nindža kornjača - kad u nesvest nije pao od sreće. Buba malena.

Bio je u petak na prvom izletu sa vrtićem. user posted image
Spakovala sam mu kiflu za doručak, čips za užinu (tražili su da bude grickalica), šnicle u paradajz sosu sa testom za ručak, i bundevaru za posle ručka.
Sve je bilo ok. Vaspitačica je nosila Aerius za svaki slučaj.
Moje čedo veliko! user posted image

LO, dobro došla na temu, želim vam da sve teče glatko!

Sorry drugari na dužini posta. user posted image

< Poruku je uredio Peace* -- 13.10.2014 8:22:45 >

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 605
13.10.2014 8:31:01   
little_one
Tash, djeca ti rastu velika i odgovorna...i oni su naucili mnogo iz ove alergije sve mi se cini! Bravo za veliku djecicu!

Hvala, nadam se i ja da ce sve da tece glatko....vec sad se pribojavam desetog mjeseca i jogurta al otom potom...idemo sad sa onim sto se moze...

dakle na programu su vec jabuka, riza, amarant, palenta pa nam je na redu breskva...3 dana svaka stim da se jabuka provukla kroz sve zitarice...zasad dobro ide stim da ne mijenjamo jos obrok....

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 606
13.10.2014 8:37:27   
Peace*

IZVORNA PORUKA: little_one

Tash, djeca ti rastu velika i odgovorna...i oni su naucili mnogo iz ove alergije sve mi se cini! Bravo za veliku djecicu!

Pre neki dan sam se baš rastužila. Mali je zaspao, a veliki mi je rekao da bi on voleo da ima drugog brata, da uopšte nema ovog bezveznog alergičnog brata. Bude mi krivo što po nekada moram starijem da uskratim neki sladoled, npr. Letos, oni su obojica bili kompletno u Angry birds-u. Pojavio se naravno i sladoled. Da ne bi bilo drame sa mlađim, nisam dala ni starijem to da kupi. Žao mi je. Bio je jako tužan. Ali jedan od njih mora biti tužan. Balansiram, nekad je tužan jedan, nekad drugi. Imam utisak da je stariji mnogo emotivno nezreliji od mlađeg.

Tasha

Direktna veza do poruke: 607
13.10.2014 8:47:16   
little_one
Proci ce, i ja razmisljam da cu mozda i ja biti u situaciji da uskratim tako nesto zbog Aleks, ali oni su braca a ove moje sestre, i one su najblize i uvijek ce tu biti jedna za drugu tako da i to je na neki nacin zivotna lekcija...rastu isuvise brzo, kako mi je nekad bilo smijesno kad to neko kaze a sada sve vise prozivljavam tu izjavu...

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 608
13.10.2014 8:50:14   
Peace*
Jako, jako, jako brzo rastu. Dok trepneš!

Tasha

Direktna veza do poruke: 609
13.10.2014 9:29:14   
milicicak
Ja mini bubi prskam Mapez a leti nosi i one LMX narukvice na nozi pa nas komarci zaobilaze user posted image

Tash, divno je kako se Marko a i vi svi sa njim nosite sa alergijom user posted image i bravo za malu pametnicu sto tako zrelo razmislja i prihvata situaciju...
a da brzo rastu, rastu, dok se okrenes bebce postane dete koje ti odgovara i zapanjuje te svojim razmisljanjem user posted image

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 610
13.10.2014 13:43:49   
mama krava
Ja stvarno ne znam koji Autan vi imate, ali svi koje sam ja probala "ne rade" na ove nase komarce! Ma nista!!! Mi isbuseni ko sito! A jos sto pece kad ujedu...mamicu im....user posted image

Joj, Peace, kapiram te skroz i verujem da cu i ja uskoro imati iste muke, ali zlatna su nam deca pa sve znaju ko matori! Sve ce to proci i uskoro ce i tvoj malisa da jede i Angrz birds sladoled sigurna sam! MOzda vec sledece leto! user posted image

Samo da prijavim d asmo opet jeli zumance i sve ok! Nema nicega nigde! user posted image

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 611
13.10.2014 14:00:23   
Peace*
Zvala sam privatnu ordinaciju, sestra kaže - javiću Vam se, samo da se čujem sa dr.

Zove me, kaže "Aergološko testiranje zakazano za sredu.

Fiiiino, ali ja nisam tražila testiranje. user posted image

Elem, ostavila je termin kao za testiranje, a dr će da odluči šta će sa nama.

Nisam sigurna kad sam mu dala Aerius, mislim da je bilo 3eg, ali možda i kasnije. Radija sam da zakažemo naknadno testiranje, da ja budem sigurna da nije uzimao Aerius 10 dana.

Tasha

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 612
13.10.2014 21:04:31   
Rosita
Bravo za Marka, odusevljava :)

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 613
14.10.2014 23:47:03   
milicicak
MK, bravo za zumance user posted image
I Oreo keks nema ni trunke mleka a od derivata soje ima samo lecitin. Sasvim slucajno sam ga kupila... na akciji je u Maxiju pa sam htela da ga kupim nama i prijatno se iznenadila kad sam procitala sastav. A onda sam pocela da razmisljam o tome koliko nas potrosace ambalaza zavarava i moze da da laznu sliku o proizvodu.

< Poruku je uredio milicicak -- 14.10.2014 23:50:13 >

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 614
15.10.2014 11:06:29   
Peace*
Šta se do kraja dogodilo?
Ja sam zakazala privatno za danas za 17h, a mama mi je sredila test za danas u 12.30h.
Tako da, u 12.30h idem u bolnicu sa klincem na testiranje, ne znam ni šta ćemo testirati. Logičnije mi je da danas testiramo nutritivne, kad već idem kod nje popodne, pa da odmah dogovaramo kako i šta dalje, a da sledeće nedelje testiramo inhalaorne, pošto sa tim svakako idem kod pulmologa. Videćemo. A ni uput nemam jer je sve na prepad ispalo! user posted image

Držite fige! user posted image

Tasha

Direktna veza do poruke: 615
15.10.2014 11:23:35   
little_one
Sretno vam! Cekamo dobre vijesti! user posted image

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 616
15.10.2014 13:47:31   
Peace*
Bili.
Moja mama je ušla kao koleginica i kao neko ko je preko druge koleginice to organizovao, i ova je odj*bala, kao evo drugarski termini su krajem oktobra i početkom novembra. Što je ok, da mi nisi rekla da danas vučem dete sa sobom u bolnicu, vadim ga iz vrtića i sl. user posted image
Onda sam se iznervirala, i otišla na Odeljenje i potražila mladu dr koja je uvek bila uz našu staru dr, znala sam da će nas se set__iti. Odmah nas je primila, kaže seća se kroz maglu, pa da je malo podset__im, ja ispričah jako ukratko, i ona reče ovako: Inhalatorne ćemo ponoviti, hoćete odmah? A nutritivne nećemo još pola godine, nema smisla, on sa takvom reakcijom u Martu to nije mogao prerasti do sad!

Pošto nisam želela da se vraćam tamo gde se testira zbog one druge dr, dogovorile smo se da to bude sutra.

Zadovoljna sam.

U letu je pitah šta ćemo sa kalcijumom pošto neće dalje piti Allernovu (moja mama je opterećena time user posted image ), ona je rekla da sa kalcijumom nema problema, da će on to primati kroz hranu ali da mu uvedemo u zimskim mesecima Vigantol (D vitamin).

ps. Otkazala sam i privatan pregled za popodne zakazan. user posted image

< Poruku je uredio Peace* -- 15.10.2014 13:53:31 >

Tasha

Direktna veza do poruke: 617
15.10.2014 14:17:01   
milicicak

IZVORNA PORUKA

U letu je pitah šta ćemo sa kalcijumom pošto neće dalje piti Allernovu (moja mama je opterećena time user posted image ), ona je rekla da sa kalcijumom nema problema, da će on to primati kroz hranu ali da mu uvedemo u zimskim mesecima Vigantol (D vitamin).

ps. Otkazala sam i privatan pregled za popodne zakazan. user posted image

Tvoja mama kao ja user posted image meni je unos kalcijima preokupacija :)
Super za mladu dr, drzimo palceve sutra i cekamo vesti

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 618
15.10.2014 21:57:27   
Rosita
Eee, mogla bih i ja da pitam je l treba D vitamin. Super ste prosli ipak :)

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 619
16.10.2014 7:56:18   
little_one
Na kraju se sve super poslozilo! user posted image Javi kako su prosle inhalatorne.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 620
16.10.2014 12:52:03   
Peace*
EvE nas. user posted image

Pozitivan test na korove i kućnu prašinu.
Na kućnu prašinu je jako blago, kaže, uopšte nije značajno, ali korovi su pozitivni, odatle i gušenje nakon laringitisa krajem sept, kad je primio injekciju kortiko.

user posted image

Takođe, napisala nam je uput za vađenje krvi u Dečijoj bolnici da se uradi UniCap spec IgE na mleko. Kaže da će time odrediti klasu alergije na mleko. Čudno joj je da Spec IgE koji smo radili kad je beba pokazuje najnižu klasu alergije a PRICK anafilaksu, i da tu nešto baš i nije ok. Jedan od navedenih testova lagi. Tj, postoje osobe kojima kožni test zauvek ostane pozitivan a da ustvari mogu piti mleko - da pojednostavim.

Eto.

Ja ZADOVOLJNA! Mislićete da sam luda, ali ja ovaj momenat čekam već 4 godine. Već 4 godine čekam da krenu inhalatorne alergije, jer lekari kažu da 99% dece prerastu nutritivne alergene kada im se pojave inhalatorne alergije.

Apropo ove alergije na korove kaže:
Nasonex spray 1x2 u obe nosnice od početka avgusta do kraja septembra (ujutru), a ako curenje nosa probija kroz terapiju, uključiti Aerius sirup 5ml (uveče).

Pitah je za sveža jaja, ona kaže da bi ona uvodila. Npr jaje na oko, ja kad ga spremam žumance ostaje skoro pa skroz presno.
Isto kaže za morsku ribu.
Ono što ne bi uvodila jer ima mnogo reakcija su sardine i tuna iz limenke, kao ni riblje štapiće.

Tasha

Direktna veza do poruke: 621
16.10.2014 12:58:50   
milicicak
Tash, jupiii :)

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 622
16.10.2014 13:04:26   
little_one
Nek ste i to skinuli sa dnevnog reda...e sad na kucnu prasinu mislim da nema ko nije osjetljiv, barem u nekoj mjeri a za korove, da li generalno na sve korove ili neke, to ne mozete da ustanovite...terapija u to doba me podsjeca na ambroziju, tad je ona aktuelna...

I kako to mislis da inhalatorne nasledjuju nutritivne alergije? Da li je to po pravilu tako ili ne mora biti?

I da li je laringitis kao i astma i bronhitis najcesce vezan za alergije, posto mi Andrea ima non stop dijagnoze laringitisa posebno krajem ljeta?

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 623
16.10.2014 13:15:42   
mama krava
user posted image user posted image user posted image

Ja se radujem, kao da se ovo meni desava! Ja sebe prepoznajem u tebi, jer mi se toliko toga slaze.... I pirinac i temenjaca ilaringirisi...

Ma samo polako i sve ce doci na svoje mesto. ja sad kad citam sve o kravljem mleku, pitam se da li smo mi mozda rodili neku superdecu ciji organizam sam prepoznaje sta je dobro da jedu, a sta ni netreba da im dajemo?

Poljupci za nese male junake!

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 624
16.10.2014 13:18:31   
mama krava
i malo i ja da se pohvalim...

uveli smo pomorandzu user posted image

Prvi dan sve bilo ok, ali mi je juce imao neki veliki pecat iznad usne posle konzumacije, pa sam se bila zabrinula... ali danas pojeo pola pomorandze i sve ok proteklo, bez problema...

Direktna veza do poruke: 625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Lepa imena za devojčice rođene u decembru ...
Ako očekujete bebu u decembru ili januaru, a još niste odabrali ime za svoje novorođenče, pogledajte našu listu predloga...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here