Peace* -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (6.10.2014 9:04:36)
|
IZVORNA PORUKA: mama krava Drage iskusne mame, kako vasa deca reaguju na hranu gde pise da moze sadrzati mleko u tragovima_ Konkretno, kupila sam ZLATNI PEK, ali mi frka da mu dam! Ja sam se dopisivala sa nekim iz Bambija, i kopiram vam deo mail-a. "Koncern Bambi-Banat je poznat po visokom kvalitetu svojih proizvoda i primeni međunarodnih ISO standarda i HACCP principa. Odlučni smo da nastavimo da budemo lideri u tome i da težimo stalnom unapređenju. Kao odgovoran proizvođač, poštujemo sve zakone i pravilnike koji važe za naše tržište i za tržišta na koja izvozimo hranu. Budite sigurni da ako na pakovanju nekog Bambi proizvoda stoji oznaka “posno”, taj proizvod to zaista i jeste, odnosno podrazumeva da u njegovom sastavu nema namirnica životinjskog porekla. Svi naši posni proizvodi se rade na istoj liniji na kojoj se proizvode drugi Bambi proizvodi koji sadrže mleko i shodno tome postoji veoma mala, gotovo samo teorijska, mogućnost kontakta sa tragovima mleka, koji je izvor alergena. Iako se prilikom prelaska proizvodnje sa jednog proizvoda na drugi vrši celokupno čišćenje opreme, prema evropskim standardima o alergenima dužni smo da na ambalaži istaknemo čak i teorijsku mogućnost, što smo, kao odgovorna kompanija, učinili na svim posnim proizvodima uvodeći ALERGEN INFO, ukoliko se Vaše pitanje na to odnosilo." Tako da, moj sin jede posnu plazmu, zlatni pek, zlatni pek sa kakaom, Wellness sa crnom čokoladom. ALI, moj sin je imao 2-2,5 god kada sam se usudila da mu sve to dam. E, sad, malo ja... Pošto smo načeli poslednju limenku Allernove (staro pakovanje koje hoće da pije), moram naći alternativu. Juče sam kupila bademovo mleko, Alpro. Dala sam mu čisto da proba - nije bio oduševljen. Onda sam mu smućkala mlevenu plazmu sa njim, to je bilo oko 17h, i bez problema je pojeo. Za večeru (oko 19.30h) sam mu ga pomešala sa Allernovom (60ml Allernove i 30ml bademovog), popio je bez problema (što nije bio slučaj kada sam mu mešala sa ovsenim, nije hteo). Znate da sam ja inače mnogo oprezna, i da inače dajem da se nova namirnica (sada je to badem) samo lizne za prvi dan, no, sada sam malo posrnula logikom "ako mu od kikirikija nije ništa, valjda neće biti ni od badema...". Nešto kasnije sam videla da se piknica na levom obrazu pojačala, i pojavila se jedna na levom delu brade. Ali samo tačkica. Obrazi crveni, vrući. Ali, upalila sam uljani radijator nakon kupanja, možda mu je i samo bilo vruće. A možda je i od vetra, ceo dan smo bili napolju. Noć - nemirna. Celu noć se vrteo, pre je tako spavao kad ga muči stomak, i pomagalo je da ga malo dignem vertikalno i vratim u krevet, izbacio bi gasove, što se noćas nije desilo, ali je jutro počelo baš uz gasove. [sm=smiley36.gif] Šta li je u pitanju? Da li ga je mučilo to mleko? Ili se samo pretrpao hranom (juče je bio kao kanta za đubre)? Videćemo, držite fige.
|
|
|
|