RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

mama krava -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (5.10.2014 12:14:26)

[img]http://www4.slikomat.com/13/1005/5yi-kolaci.jpg[/img]

Olga75 -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (5.10.2014 12:32:39)

pricali ste o pudingu , nasla sam recept za domaci puding od vanile , sigurno moze da se pravi sa vodom ili nekim drugim , biljnim mlekom a umesto putera mozda moze margarin ili biljno ulje
ja licno nisam nikad pravila ali moja majka ( mamina mama ) nam je cesto pravila domaci puding
pa pogledajte i modifikujte [sm=smiley1.gif]
KLIK

mama krava -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (5.10.2014 19:07:50)

Drage iskusne mame,

kako vasa deca reaguju na hranu gde pise da moze sadrzati mleko u tragovima_ Konkretno, kupila sam ZLATNI PEK, ali mi frka da mu dam!

milicicak -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (5.10.2014 19:15:26)

Joj, mk, gde me nadje sa pitanjem... skoro svi konditorski proizvodi imaju tu naznaku moze sadrzati mleko u tragovima... sta znam, reagovala je na svaki proizvod koji smo kupili makar jednom, ja mislim da se to desi kad naletimo na prvu seriju koja sidje sa trake. Jednom sam proverila sa Medenim srcem, kupila u jednoj prodavnici ona probala, dobila koprivnjacu, sutradan kupila u drugoj prodavnici i nista se nije desilo...
mini buba je bas reagovala na Zlatni pek, dobila je koprivnjacu u roku od odmah...

mama krava -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (5.10.2014 19:54:22)

Ok, hvala... Ja se samo plasim gusenja i sl... Ne bih da mi se ponovi ono kad je liznuo jogurt[sm=smiley13.gif]... Svakako cu sacekati, a i ove moje buckurise lepo mulja, tako da nigde ne zurimo.

Peace* -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (6.10.2014 9:04:36)

IZVORNA PORUKA: mama krava

Drage iskusne mame,

kako vasa deca reaguju na hranu gde pise da moze sadrzati mleko u tragovima_ Konkretno, kupila sam ZLATNI PEK, ali mi frka da mu dam!

Ja sam se dopisivala sa nekim iz Bambija, i kopiram vam deo mail-a.

"Koncern Bambi-Banat je poznat po visokom kvalitetu svojih proizvoda i primeni međunarodnih ISO standarda i HACCP principa. Odlučni smo da nastavimo da budemo lideri u tome i da težimo stalnom unapređenju. Kao odgovoran proizvođač, poštujemo sve zakone i pravilnike koji važe za naše tržište i za tržišta na koja izvozimo hranu.
Budite sigurni da ako na pakovanju nekog Bambi proizvoda stoji oznaka “posno”, taj proizvod to zaista i jeste, odnosno podrazumeva da u njegovom sastavu nema namirnica životinjskog porekla.
Svi naši posni proizvodi se rade na istoj liniji na kojoj se proizvode drugi Bambi proizvodi koji sadrže mleko i shodno tome postoji veoma mala, gotovo samo teorijska, mogućnost kontakta sa tragovima mleka, koji je izvor alergena.
Iako se prilikom prelaska proizvodnje sa jednog proizvoda na drugi vrši celokupno čišćenje opreme, prema evropskim standardima o alergenima dužni smo da na ambalaži istaknemo čak i teorijsku mogućnost, što smo, kao odgovorna kompanija, učinili na svim posnim proizvodima uvodeći ALERGEN INFO, ukoliko se Vaše pitanje na to odnosilo."

Tako da, moj sin jede posnu plazmu, zlatni pek, zlatni pek sa kakaom, Wellness sa crnom čokoladom. ALI, moj sin je imao 2-2,5 god kada sam se usudila da mu sve to dam.

E, sad, malo ja... Pošto smo načeli poslednju limenku Allernove (staro pakovanje koje hoće da pije), moram naći alternativu. Juče sam kupila bademovo mleko, Alpro. Dala sam mu čisto da proba - nije bio oduševljen. Onda sam mu smućkala mlevenu plazmu sa njim, to je bilo oko 17h, i bez problema je pojeo. Za večeru (oko 19.30h) sam mu ga pomešala sa Allernovom (60ml Allernove i 30ml bademovog), popio je bez problema (što nije bio slučaj kada sam mu mešala sa ovsenim, nije hteo). Znate da sam ja inače mnogo oprezna, i da inače dajem da se nova namirnica (sada je to badem) samo lizne za prvi dan, no, sada sam malo posrnula logikom "ako mu od kikirikija nije ništa, valjda neće biti ni od badema...". Nešto kasnije sam videla da se piknica na levom obrazu pojačala, i pojavila se jedna na levom delu brade. Ali samo tačkica. Obrazi crveni, vrući. Ali, upalila sam uljani radijator nakon kupanja, možda mu je i samo bilo vruće. A možda je i od vetra, ceo dan smo bili napolju. Noć - nemirna. Celu noć se vrteo, pre je tako spavao kad ga muči stomak, i pomagalo je da ga malo dignem vertikalno i vratim u krevet, izbacio bi gasove, što se noćas nije desilo, ali je jutro počelo baš uz gasove. [sm=smiley36.gif]

Šta li je u pitanju? Da li ga je mučilo to mleko? Ili se samo pretrpao hranom (juče je bio kao kanta za đubre)?

Videćemo, držite fige.

milicicak -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (6.10.2014 10:12:29)

Tash, ta Alpro biljna mleka su odlicna, mislim da je lesnikovo cak i ukusnije od bademovog...
mini buba je reagovala na badem pa se za sada drzimo lesnika...
Drzim fige [sm=smiley31.gif]

Peace* -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (6.10.2014 10:19:33)

Znaaaaaaaaaaaaaaam, tebe sam se i setila. Da nije bilo tvoje priče, verovatno ne bih ni videla tačkice sinoć. [sm=hudicek1.gif]

Videla sam i lešnikovo, i dopalo mi se što postoji malo pakovanje, od 2dcl.

Jesi mi ti rekla da imaš još jednu limenku Allernove kod mame? [sm=smiley4.gif][sm=smiley9.gif]

milicicak -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (6.10.2014 10:48:24)

Tash, ja Allernvu kupujem svake nedelje u Apotekarskoj ustanovi Beograd, kosta oko 1900 din i jos uvek je u limenkama

Peace* -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (6.10.2014 11:19:25)

Nije AR? Obična?

I ne dešava ti se ovo KLIK?

milicicak -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (6.10.2014 11:24:46)

Mi smo od starta na AR-u, drugu u Beogradu nisam ni uspela da nadjem...

Peace* -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (6.10.2014 11:52:11)

E, pa to mi ne rešava. Neće da pije.

mama krava -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (6.10.2014 12:01:46)

I ovaj moj je sinoc imao na bradi dva plikcica, kod nas to lici na ujed komarca, a nemam pojma od cega bi moglo da bude, jer nema sanse da je jeo nesto sto ne sme, ili nesto novo. Jedimo da nije od torte koju sam ja, tj mama KRAVA, zdrala ko nezdrava juce. Torta je od naravno, jaja, putera i oraha[sm=zmeden.gif].... Ali proslo za par minuta samo od sebe... a i jutros je bio jedan mali na slepoocini i prosao... ako je od torte onada sam stvarno KRAVA!

milicicak -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (6.10.2014 17:16:48)

Hej, zeno, nisi krava iako nik tvrdi suprotno :) mozda si ga slucajno dotakla necim pa mu je izazvalo reakciju... Mini buba se tako osipala kad je poljubi neko ko je jeo mlecnu cokoladu/sir/slag...
A mozda nije nista [sm=smiley31.gif]

Mala Elena -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (6.10.2014 19:01:00)

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

ME nama je dr rekla sve sto si jela u trudnoci mozes i dok dojis ali ne preterujes. Znaci i jagode i kikiriki i sve alergene. A bebu posmatras ako slucajno ima neku reakciju onda prestajes sa unosom i obazrivo joj uvodis namirnicu.

Hvala Ljiso ... [sm=smiley1.gif] da znam kad mi se bude grickao...
Elena je dobila tackicu crvenu na obrazu kao ono sto je Dunja pre neki dan izbacila , kao ujed komarca i okolo naduveno, sad ne znam da li je neka alergija. Juce je jela krusku domacu a do tada je jela kupovnu iz teglice i nije se to desavalo ...[sm=zmeden.gif]

mama krava -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (6.10.2014 19:45:06)

Ko zna sta li je to bilo i zbog cega...

A zaboravila sam da sa vama podelim slucaj od pre mesec dana... Bila ja sa decom kod mojih, (mm bio 3 nedelje na sluzbenom putu [sm=smiley21.gif]) i jednog dana bili u gradu, pa mi mama kaze da kupim kupku jer je nestala. I ja kupim prvu koja mi se ucinila ok... Sutra dana debeli pocinje da slinavi i da ima crvenilo oko usana, a ja ludim jer nema ideju od cega. Sutradan pocinje da kaslje kao pusac, jer ga te proklete sline dave i ne moze da spava... Progurasmo dan u izvlacenju slina usisivacem i spremam se ja da njega pakujem na spavanje uz misli kakva ce nam biti noc, pa odem da se ja prva istusiram, jer nekako volim da ja budem cista pred vecernji podoj. I tako tusiram se ja i odjednom mi zastaje pogled na flasu od kupke! Curka je kupila kupku sa jogurtom!!![sm=zz_banghead.gif]. Znaci, nisam mogla da verujem kako sam se zajeb... Vec sam izverzirana da citam deklaraciju na svemu i svacemu, ali na kupki!!!??? I procitam, kad tamo pise yogurt powder u sastavu! Ribala sam se jos pola sata! Skoro da sam i kozu ogulila! Ladno je reagovao na kupku kojom sam se tusirala!

Rosita -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (6.10.2014 21:57:33)

Covece, mk, stvarno neverovatno [sm=smiley13.gif]. Ja doduse sve vreme dojenja, a i ranije uglavnom, koristih i koristim dove kupku, par puta sam promenila vrstu, ali bar godinu dana sam bila u tripu da nista ne menjam jer mu se zaboga nece svideti miris pa nece hteti da sisa, a ja cu da nagadjam zasto i kako (on je bar do sedam , osam meseci imao epizode i epizode sa odbijanjem sisanja).

Peace* -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (7.10.2014 8:35:31)

Da, da, i ja sam tek nedavno postala svesna da treba da gledam tečne sapune u npr tuđim kućama, kada smo kod nekoga naleteli na mlečni teči sapun. [sm=smiley3.gif]

I drugi dan bademovog mleka prošao dobro, nema tačkica, ekcemčića i sličnih sra*aca... tako da je ono od juče bilo nešto drugo.

Marko u petak ide sa vrtićem na izlet. Pakujem mu kiflu za doručak, čips za grickanje, i pakovaću pohovano i pire za ručak. Vaspitačica će poneti Aerius za svaki slučaj. Držite fige! [sm=smiley1.gif]

Peace* -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (7.10.2014 9:08:12)

Molim novosađanke da mi kažu kod kog dr imunologa-alergologa vode decu.

Naša dr je završila u bolnici i čini se da se neće oporaviti. [sm=smiley19.gif]

mama krava -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (7.10.2014 10:15:52)

Drage mame sa stažom [sm=smiley2.gif], kada ste uvele sitruse i da li je bilo problema/reakcija?

Rosita -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (7.10.2014 10:20:01)

Mi smo posle prvog rodjendana, ubrzo, nije bilo reakcije [sm=smiley1.gif]

mama krava -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (7.10.2014 10:39:43)

I kivi? Moji roditelji imaju na terasi lozu od kivija i super je rodio ove godine, pa mi je to pouzdano, ali se plasim da mu dam....

Rosita -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (7.10.2014 10:59:29)

Da, da, mislim da sam prvo pomorandzu, pa kivi, limun, mandarinu. I ne mogu da verujem da sam zaboravila kada tacno, a nisam pisala sve kao peace.

Peace* -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (7.10.2014 11:21:07)

Nisam merodavna - ja sam sve namirnice (te sumnjive) prilično kasno uvodila.

mama krava -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (8.10.2014 12:44:57)

Posto zumance ne jedemo vec nedelju dana i ne vidim nikakvih posebnih promena, ni na bolje ni na gore, ja mu juce krknem u rucak malo i "nasih" makarona od rucka, iako je na njima pisalo moguci tragovi jaja... I nije mu nista bilo [sm=bravo.gif], ali sacekacu jos par dana pa cu opet probati sa zumancetom.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>