Yula
|
Jao, Allernova jeste bezobrazno skupa, ali zdravlje se ne moze nicim kupiti, kako deteta, tako i majke. Posebno posle porodjaja i dok doji, organizam zene je dosta iscrpljen i zahteva dosta raznovrsne i kvalitetne hrane i bilo kakva dijeta, a pogotovu ovakva rigorozna kao sto je eliminaciona, bez mlecnog, jaja, mnostva voca i povrca, urnise organizam. Mozda se to nece videti odmah, ali moze da ostavi dalekosezne posledice, za to ne treba imati diplomu da bi se znalo. Ja sam trebala da idem kod endokrinologa po savet, jer imam problema sa tiroidnom zl. ali sam lenja a sigurno bi mi dala crveno svetlo. Mislim da bi roditelji dece alergicne na pkm, trebali da se bore za dobijanje specijalnih formula preko recepta, bar 2/3 da drzava placa. To je ipak za tu decu lek! Ako moze u HR, zasto ne bi moglo i kod nas?! P.S. Ja cu, najverovatnije, morati sama za sebe da kuvam dok budem dojila, jer je moja svekrva u fazonu: "Pa, stavila sam samo malo ( pavlake, mleka, jaja ), pa to nece ni da se oseti." A da svaki put strepim kada uzmem da jedem, ne mogu. A kako cu sve stici sa malom bebom i dvogodisnjakom i pride dementni svekar, koga moram vise da nadgledam nego decu ( jer pravi vecu stetu nego dete ), uopste mi nije jasno. Zato poslednje dve nedelje jedem sta mi dusa iste, jer mislim da cu se za prvih nekoliko meseci po porodjaju prepoloviti.