Yula -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (1.3.2014 1:00:29)
|
IZVORNA PORUKA: Sne2007 Zdravo iskusne mame! Citala sam ovu temu ovih dana od samih pocetaka kao prirucnik I evo shvatila da moram da se prikljucim, jer sam konacno shvatila da nisam sama!!!! Da ne bi ovo bilo kao "dragi dnevnice"...evo ukratko: Moj bebac je sa 3 meseca (klasika) poceo da se osipa....Odmah su ga bockali - nista. Posle mesec dana, opet bockanje (Prick test) I opet nista. Pod terapijom antibioticima ili pronisonom koza mu se smiri I ja probam pirinac I deseti dan = osip. Sa 5 meseci je radjen test nutritivnih alergena, koji je pokazao alergiju na mleko, kazein, jaja, psenicu, kikiriki, soju, lesnik, orah. Navodno sme sargarepu I jabuku I krompir I breskvu. Ja pocinjem sa Allernovom I sargarepom, pa posle par dana I jabukom I on I dalje otecen. Najvise po licu, ali I celo telo je pod ekcemom (sem guze, ljubi ga mama). Celo lice kao naduveno, a okice polu zatvorene. Uzas! Mi kod alergologa, a on kaze da moze da se desi da je odreagovao na sargerepu ili jabuku (sargarepa je allergen!), jer se test radi na sirove namirnice , a bebama se kuva, pa namirnica promeni sastav! Strasno! Mi opet samo Allernovu. Krenem postepeno kupus (rekao nam je da niko nije na kupus alergican, zatim kukuruz (palentu, bez glutena), pa junetinu (da ne bi postao malokrvan). On opet otecen, okice se zatvaraju....lice, teme, ledja najvise. Dobije stafilokoku. Mi kod alergologa - on kaze da ne zna sta ce ! Preporuci dapson (!!!!!) a to je lek koji leci lepru, toksoplazmu I neki dermatitis u trecem dobu! Ja shokirana I odem na koznu kliniku. Daju mu antihistaminik I antibiotic da pije, gentamicin da maze na lice, pa posle par dana hidrokortizon. Vec sutradan je krenulo poboljsanje. Izbacila sam I kukuruz I junetinu, za svaki slucaj.jeo je samo kupus. Posle par dana uvodem krompir. Peti dan mu dam da lizne supu od karfiola. Tu je bilo vise vode nego karfiola. I to vece ponovo krene osipanje. A dete I dalje pod terapijom. Ocajna sam! Da nije ipak krompir!? Da nije kukuruz (jer u Allernovi ima kukuruza)??? Da nije karfiol??? A mozda je nesto deseto!? Posto necu da mu dajem taj dapson, jer smatram da se bez analize krvi I koze ne sme davati tako jak lek, koji vec nakon par dana izaziva malokrvnost, em sto nisam sigurna da ce mi dermatolog pomoci, em sto onda moram da menjam alergologa....ne znam sta da radim? Imate li neku preporuku na Institutu za majku I dete? telo mu je sad ok skroz, ali lice je haos, vec za 2 dana. A, da. Juce mu dam samo kupus I krompir I usledilo je pogorsanje. Dakle nije karfiol. [sm=zmeden.gif] Danas ce jesti jadnicak samo kupus, opet. Na nos ce mu izaci. A danas mu je tacno sedam meseci! Inace, obozava da jede...Jedino sto mu se nije svidelo je jabuka, tih par dana sto sam mu davala. O stresu, nespavanju, cesanju I svabu, pa neutesnom placu kad ga sputavamo da se cese ...da vam I ne pricam...Pakao!Spavao je samo na ruci, u bracnom krevetu. Preko dana nije ni spavao. Ovih nedelju dana sto je na terapiji ...kao da smo dobili novu bebu! Smeje se, igra se sam, spava sam (I dalje u bracnom krevetu), divota! Ali, sto se osuo opet???? To nisu rozikaste tackice tu I tamo, nego ceo obraz, ispod nosica, slepoocnica, malo po celu...I vec je krenulo za 2 dana da mu bude tvrdo! Imate ideju???? A da....sa 3 meseca su mu izasli donji kecevi, a prosle nedelje 4 zuba! Gornji kecevi i dvojke! P.s. Hvala na temi, verovatno I ne znamo koliko mama ovo cita I koliko je velika pomoc usamljenim slucajevima! [sm=smiley1.gif] Draga, izdrzi, bice bolje! Budi oprezna i polako, kako rece Peace, nigde ne kasnite! Sve ce to proci. Moj mladji bekac se osuo drugi dan sargarepe! Sargarepa ni malo nije naivna. Pokusaj brokoli, prokelj, verovatno mu ti kupusi nece smetati kada mu obican i karfiol ne smetaju. Javljaj kako sve prolazi. Drzim vam palceve! Pozdrav za sve ostale ucesnice na temi!
|
|
|
|