RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

Peace* -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (27.10.2013 9:42:30)

Pekla sam juce palacinke sa jajima, sve proslo ok. :-)

Snelle -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (27.10.2013 10:24:42)

Bravo za dečicu [sm=smiley20.gif]

Yula -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (30.10.2013 11:16:06)

[sm=bravo.gif]

I kod nas ima novosti ali pisem vam kada ugrabim malo vremena.

Rosita -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (31.10.2013 18:29:46)

Mi uvedosmo zumance :)

E da, nije tema, al zahvaljujem se Milicicak za recept protiv kaslja, pomogao mi je :)

milicicak -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (31.10.2013 20:37:49)

Rosita, bravo za zumance [sm=bravo.gif]
I nema na cemu, drago mi je da je pomoglo [sm=smiley4.gif]

Peace* -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (1.11.2013 8:53:12)

Gde je recept za kašalj? [sm=smiley4.gif] Sorry za off.

Rosita -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (1.11.2013 10:39:01)

Eno ga u razgovori mama. Karamelizuje se secer, kad provri doda lipa, kad se pije doda se limun po zelji, a ti vidi tamo mere, meni mama kuvala pa necu da lupam :)

milicicak -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (1.11.2013 11:57:11)

Nema nekih tacnih mera, vise je nekako odokativno [sm=smiley36.gif]
Uglavnom ide 1 kasika secera na 1-1,5 solju vode. Secer se karamelizuje, pa se prelije vodom da provri i doda lipa (ja imam neku domacu al nista ne fali ni onoj iz kesice). Kad se prohladi dodas limun.
Meni je to najlepsi caj, zovemo ga topla limunada [sm=smiley36.gif] i jako ga cesto pijemo... moja mama insistira da je fora u lipi (kao pomaze kod iskasljavanja i malo smiruje grlo) a ne skodi ni taj vitamin C iz limuna i stalno me tera da ga pijem kad kasljem (sto je u poslednje vreme prilicno cesto)
izvinte za off[sm=smiley4.gif]

Peace* -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (1.11.2013 11:59:30)

Kuburim sa Markovim kašljem, zato sam pitala. Ušli smo začaran krug - nos, kašalj, nos, kašalj... [sm=smiley29.gif]

Hvala

lesica -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (1.11.2013 12:01:40)

Milicicak, kopiraću post u temu o kašlju, ako još nekom zatreba.

Rosita -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (3.11.2013 21:15:13)

Nakon koke napali smo naseg najveceg neprijatelja, kravu. Uveli smo junetinu :)

Misha i Ljisha -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (3.11.2013 22:03:20)

joj mojoj Dunji junetina uopste ne prija. Ne razumem sta ima u njoj probacu opet za neko vreme. A sad sam u fazonu da joj dam domace slaninice hihih...al ni sama ne znam. Moj tata me nagovara kaze nema stolice dok se ne podmaze

milicicak -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (3.11.2013 22:14:19)

Rosita, bravo za junetinu :) moj savet ti je da probas da uvedes i Allernovu, mnogo olaksava stvari kad je dorucak/vecera u pitanju
MiLj, samo ti daj slaninicu em ce da se zabavi sa zvakanjem em malo masti nece da skodi stolici :)

Peace* -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (4.11.2013 8:46:55)

Bravo Rosita!!!! [sm=bravo.gif]

Dala sam juče Marku kisele krastavce proizvođača Amfissa.

Rosita -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (6.11.2013 16:12:12)

Hvala zene!

Mili, dumam ponekad oko Allernove. Ne znam ni sama, a mm je protiv.

milicicak -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (6.11.2013 21:34:50)

Rosi, izvini sto cu da zvucim grubo ali reci muzu da ne kaki i uvedi Allernovu.
Da me ne razumes pogresno, ja sam pristalica dojenja i uvek ga zagovaram (ja ovo moje dojila do 14 meseci i ne bih ni prestala da nisam morala na put). Laktacija ti se uspostavila i ne verujem da ces imati bilo kakvih problema ALI sta ako mleko bez razloga prestane/moras negde da odes/sta ti ja znam sta a ti nemas alternativu za svoje mleko. Ja se jesam izmuzavala ali su to bile nedovoljne kolicine, iz tri puta skupim za obrok ali ok, bilo je za pijenje za mlecno-zitnu kasicu nije. Ne kazem da ce biti tako kod vas ali mi smo prosli mesec ipo dana pakla dok nije navikla na Allernovu i to je htela da jede samo sa kacamakom u pocetku, dok smo dosli do stadijuma da je popije proslo jos toliko.
Meni je u tom periodu bio strasan taj pritisak da mleka mora da ima, mislim da sam se opustila sto se tice dojenja tek kad je T potpuno prihvatila Allernovu.
Ja sam pristalica rezervne varijante, uvek i u svakoj situaciji, a ti razmisli [sm=smiley31.gif]

Rosita -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (6.11.2013 22:33:07)

Mudro zboriš. Rezerve nemam, a ne izmuzavam se sad, pravo da ti kažem koliko je muka bilo oko dojenja sve resurse usmerila sam na to. Razmisliću, a mužu ću preneti pozdrave :)
Hvala ti :)

Rosita -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (12.11.2013 11:26:00)

Žene, kako tačno izgleda taj test opterećenja mlekom, danas nam rekoše da se to radi sa godinu dana?

milicicak -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (12.11.2013 11:46:12)

Nas to ceka kada ozdravimo...
Ovako, u DZ uzmes uput za stacionarno lecenje, jer te primaju na odeljenje na taj jedan dan/jedno prepodne koliko se zadrzis. NA IMD treba da si pre 8, ides na salter pa te tamo upute za sve... mislim da moras da zoves par dana unapred da vidis kakvo je stanje na odeljenju (nama su prvi put odlagali jedno dve nedelje, bio je neki stomacni grip). Mislim da su dani kad arade test utorak i cetvrtak.
Prvo, probaj da se ujutru ne prejede ili pojede nesto malo da ne bi bio haos ako krene da povraca. Ponesi mu nesto za klopu ako se dugo zadrzite da ne bi bio nervozan od gladi... grisine, keks, vocku
Test je jednostavan. Prvo mu sestra stavi kap mleka na obraz i cekas reakciju 5 min, ako ne odreaguje stavlja mu kap na ugao usana (mi smo tu test zavrsili odmah se osula) pa se opet ceka reakcija... onda mu stave kap na jezik i cekaju...
Posle toga spricom na nekih 20-ak min ubacuju 1 ml. 5ml, 10m mleka, ako sve prodje ok onda dobije da popije 50ml pa 100ml Stalno prate reakciju i reaguju u roku od odmah ako se nesto desi... Probaj da u toku testa nadjes Kiticku, nama su tu stalno bili specijalizanti mada su i oni jako otvoreni i spremni da objasnjavaju meni je mnogo znacilo da popricam sa njom...
Sve ce to biti u redu [sm=smiley31.gif]

Rosita -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (12.11.2013 11:54:56)

Hvala puno draga! Kiticka je bas fina i ljubazna, ne sumnjam da znači kad je tu. Mi smo najpre bili kod Stankovica koji mi je bio fenomenalan, ali je otisao na godisnji pa nas preusmerise kod nje i tako i ostade.

milicicak -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (12.11.2013 12:07:59)

Nema na cemu [sm=smiley1.gif]
mi smo bili, vise ni ne znam gde sve [sm=jezicek.gif] al kad mi se Kiticka pojavila u nekim prelepim zelenim cipelama, shvatila sam da je to dr za mene [sm=smiley36.gif] salu na stranu, meni se svidja njen pristup i otvorenost, stav i nacin razmisljanja..
pomoglo je kad sam bila sludjena i ubedjena da sam luda majka koja od zdravog deteta pravi bolesno
i posle kad mi je rekla da moje dete sasvim normalno moze i treba da ide u kolektiv, da prestanem sa opsesivno kompulzivnim ponasanjem i sklanjanjem svega sto ima mleko, da dete koliko kod malo MORA da NUCI sta ne sme...

Peace* -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (12.11.2013 12:22:54)

Rosi, kad idete na test opterećenja?

Nama dr reče da neće da mu radi pre nego što napuni 3,5 god.
Kaže: da se 10ml mleka, posle 20min, 20ml, posle 20 min 40 mil... i tako do 150 valjda. Tu se staje, ostaješ na posmatranju do sledećeg dana, ako mu ne bude ništa, da se 200ml, ostaješ do sledećeg jutra, ako je sve ok, ideš kući i alergije više nema.
Mene je toliko strah toga. [sm=smiley13.gif]

Rosita -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (12.11.2013 12:29:39)

IZVORNA PORUKA: milicicak

pomoglo je kad sam bila sludjena i ubedjena da sam luda majka koja od zdravog deteta pravi bolesno

Apsolutno! Meni je u tome pomogao Stanković, hvala mu gde čuo i gde ne čuo, pre toga smo prošli kroz dva meseca agonije i jako negativnih iskustava u Tiršovoj, kao i nerazumevanja pa i najbliže okoline upućenog pre svega meni. Čak me je jedna dr pitala da li je sve ok u našoj kući između mene i mm[sm=zmeden.gif] Ma mrsko mi da se sećam. I Kitićka je isto super, baš otvorena, opuštena, neposredna, prirodna.

Peace, reče da ćemo se dogovoriti za tri meseca, a test da se radi sa godinu dana. Mene nije strah, negde duboko verujem da će biti sve ok [sm=smiley1.gif]

milicicak -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (12.11.2013 12:56:22)

I samo da dodam, mi imamo divnog pedijatra, zenu koja prati sve novo u medicini, stalno se usavrsava i napreduje... ona nam je prva rekla da misli da T ima alergiju na pkm i prva me stavila na dijetu kad je T imala 4,5 meseca, ona nas je poslala na IMD....
ali okolina je cudo i taj pritisak koji nabijaju svi okolo, stvarno pomislis da si luda majka
a kad doneses papir od lekara sa dijagnozom, svi ucute i jao pa kako, pa zasto, a jel si sigurna da smes...
no, nije teme i bilo pa proslo...
Peace, na IMD na gastroenterologiji je praksa da se test opterecenja radi sa godinu dana pa kontrole na 6 meseci... mislim da ne treba da se plasis ali potpuno razumem tvoj strah, ja sam danima pre testa isla okolo kako zombi...

Peace* -> RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama III deo (12.11.2013 13:20:43)

Pa kod nas nije imalo smisla da se radi sa godinu, on je sa godinu i po imao anafilaktičku reakciju na PRICK-u. Valjda i to zavisi od slučaja do slučaja.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>