New Mom -> RE: "Vaganje" beba na UZ (21.2.2014 8:40:11)
|
IZVORNA PORUKA: Jeltje IZVORNA PORUKA: New Mom Ja sam danas bila kod drzavnog dr na UZ, sve ok, i ona je procene da je beba 1100g. Danas me bas muci kasalj opet, al sam skopcala da je nasa pedijatar izgleda u pravu kad tvrdi da kad je magla pogorsa se kasalj. NM, bas sam se malo zabrinula, jer sam videla da je tvoja beba 1100gr, a ti si 27 nedelja, a moja beba je 1025gr, a ja sam 29 nedelja...Nadam se da je to ipak sve ok [sm=zmeden.gif] IZVORNA PORUKA: VKaja IZVORNA PORUKA: Jeltje NM, bas sam se malo zabrinula, jer sam videla da je tvoja beba 1100gr, a ti si 27 nedelja, a moja beba je 1025gr, a ja sam 29 nedelja...Nadam se da je to ipak sve ok [sm=zmeden.gif] E ovoga se secam kada sam nosila sina, i dr mi je rekao da ni jedan uz ne moze sto posto da izmeri bebinu velicinu i da je to onako okvirna cifra! A i nisu sve bebe zacete tacno 14ti dan ciklusa, a i zavisi koliki su roditelji itd. ;) sve je to ok.. ne brini!! Bebac ti je veliki [sm=bravo.gif] IZVORNA PORUKA: Jeltje VKaja....hvala ti. [sm=smiley1.gif] Rece mi i dr da je to uredu, nego, ja se setih da je beba od NM manja po nedeljama, a krupnija po tezini....pa mi je to unelo crv sumnje...Mada, ja ne bih ni volela da mi beba bude mnogo velika na porodjaju...od 2700-3000gr i dovoljno [sm=smiley2.gif] IZVORNA PORUKA: New Mom IZVORNA PORUKA: Jeltje NM, bas sam se malo zabrinula, jer sam videla da je tvoja beba 1100gr, a ti si 27 nedelja, a moja beba je 1025gr, a ja sam 29 nedelja...Nadam se da je to ipak sve ok [sm=zmeden.gif] Draga, ja i moja deca nisu ti merilo. Ćerka u tom periodu bila 1300g, sin 900g, a rođeni sa 4250g odnosno 4260g. A čisto sumnjam da želiš toliku decu da rađaš.[sm=jezicek.gif] IZVORNA PORUKA: VKaja Jeltje, moj mali je imao 3650 kada se rodio i imala sam bas lak porodjaj.. oko 2 sata sam bila u boxu, ma porodjaj za pozeleti! A rekli mi u Visegradskoj na poslednjem UZ sa njim da je jako krupna beba.. hmmm ovo je normalna kilaza, oni racunaju dosta krupnom sve preko 4kg, eto ti prve greske oko mere preko UZ. i bolje da bebac bude manji, oni bas brzo rastu i napreduju! IZVORNA PORUKA: New Mom IZVORNA PORUKA: VKaja A rekli mi u Visegradskoj na poslednjem UZ sa njim da je jako krupna beba.. hmmm ovo je normalna kilaza, oni racunaju dosta krupnom sve preko 4kg, eto ti prve greske oko mere preko UZ. Sad razmišljam, bolje da višerotke ćute na ovu temu.[sm=jezicek.gif]Al ajd da se nadovežem. Za ćerku na poslednjem UZ u 39.nedelji rekli da je oko 3300g, a rodila se sa 40+1 sa 4250g. Ludilo, a?[sm=smiley36.gif] IZVORNA PORUKA: Jeltje NM i VKaja, vi ste iskusnije i znate bolje. Verovatno cemo i sve mi prvorotke posle za drugi put znati bolje i biti monogo opustenije. NM, tvoji su bas bili veeeeliki, a koliko sam videla na slikama ti uopste nisi krupna. Ja sam sigurno krupnija. Mene samo plasi to da ne bude mnogo velika beba pa da mi zato bude tezak porodjaj, ali na kraju krajeva i to je nebitno...vazno da je baba ziva zdrava. [sm=duda.gif] [sm=smiley27.gif] IZVORNA PORUKA: Jeltje IZVORNA PORUKA: New Mom Za ćerku na poslednjem UZ u 39.nedelji rekli da je oko 3300g, a rodila se sa 40+1 sa 4250g. Ludilo, a?[sm=smiley36.gif] Auuuuuuu [sm=smiley13.gif]....Ti ocekujes jedno, a ono skoro kilo vise...Zar je moguce da je toliko to merenje neprecizno? [sm=zmeden.gif] IZVORNA PORUKA: Jeltje A Kaji rekli da je velika beba, a on ispao normalne velicine [sm=zmeden.gif] IZVORNA PORUKA: New Mom IZVORNA PORUKA: Jeltje IZVORNA PORUKA: New Mom Za ćerku na poslednjem UZ u 39.nedelji rekli da je oko 3300g, a rodila se sa 40+1 sa 4250g. Ludilo, a?[sm=smiley36.gif] Auuuuuuu [sm=smiley13.gif]....Ti ocekujes jedno, a ono skoro kilo vise...Zar je moguce da je toliko to merenje neprecizno? [sm=zmeden.gif] Evo teme o tome: VAGANJE BEBA NA UZ U suštini se uzima da je preciznost plus minus 400g jer se težina procenjuje na osnovu dužine butne kosti. Al relano dok se ne rodi ne može se znati koliko potkožnog masnog tkiva ima beba. IZVORNA PORUKA: little_one I meni su rekli pred porod da mi je jaaaaaaaaaaako krupna beba, pa i na samom stolu za porodjaj su klimali glavom i govorili jaaaaako je krupna tesko ce ici...i na kraju 3.500 g prosjecna tezina bebe....tako da ta mjerenja mozete macku o rep i bez brige...[sm=bravo.gif] IZVORNA PORUKA: Mara1986 Ako ćemo već po knjigama i po u.z. da gledamo moja drugarica koja se porodila u 36 nedelji (pukao vodenjak) ona je trebala da dobije devojčicu kao 2.700 tesku i 45cm dugačku..... e pa cvrc ..... mala je bila dugačka 51 cm a tešla 3.250.... toliko o knjigama i u.z. pravilima... a i moj mali se nikada nije poklopio sa knjigama i u.z. ....[sm=jezicek.gif] po nekom pravilu bebe se do 3-4 meseca razvijaju relativno isto ( pa opet se srce čuje kako kod koga-nije to aparat pa klik i evo ga počelo) -to je bilo pametno da mi je neko tad objasnio a ne ja se traumirala samo tako... e zato su kao ta tri meseca jako bitna da se prati kako sve to raste a posle kako sve sazreva... jer kažem opet navodno od 4 meseca svaka beba se razvija invidualno i posle nekog vremena više ne može ni da se izmeri njena dužina a inače težina se meri prema butnoj kosti i veličini stomaka [sm=zmeden.gif]... Ja da sam rođena sad u 21 veku na meni bi vršili gomilu analiza s'obzirom da sam rođena posle predviđenog termina a imala sam samo 2.550 [sm=smiley24.gif].... pa mi ne fali ništa.... mislim jesam ja malo [sm=zz_wavespin.gif][sm=smiley29.gif] ali ne verujem da je zbog toga [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|