Trcosava -> RE: "Vaganje" beba na UZ (1.11.2014 13:38:33)
|
IZVORNA PORUKA: Maslacak15 Zdravo trudnice. Sto se tice velicinu bebe ja mislim da mamina genetika ima malo vise upliva jel beba raste po sopstvenom programu ( mamini i tatini geni) ali je uslovljena placentom i uslovima u materici sto je opet do majke. Kod nas je u svakom slucaju bilo tako, moji decaci su bili prilicni bumbari sa preko 4kg. Ja i brat smo isto bili +4 dok je moj mm pre bio sitan, 2 900 u terminu a njegova sestra jos manja. Samo je jedno izvesno, ultrazvuk moze ponekad prilicno da omane u proceni...Najprecizniji je za prosecne bebe od 3 do 3,5 kg velike se cesto podcenjuju a male precenjuju tako da nemojte to shvatati previse doslovce. IZVORNA PORUKA: Sanjalica1980 Maslacak, slazem se da moze da omane [sm=smiley36.gif] Meni su par puta radili uz i svaki put su bile drugacije mere. Cak je jedna dr izmerila da je razlika izmedju beba 200g a one imaju po 600. Cak su imale i manje grama posle par dana [sm=smiley36.gif]Kasnije se nisam ni obazirala na mere. Ovoj devojci su rekli da beba ima otprilike 4000g. Ona je malo sitnija e sada ne znam da li to ima veze sto je sva ziva popucala i beba jedva izvadjena. Imam utisak da u Betaniji to rade odokativno a nece da uvaze ranije nalaze nasih ginekologa. Inace su sestrice divne i akuserske sestre. E sad kolio su precizni ja ne znam. To se valjda meri po dužini butne kosti, odnsno vidim da moja dr meni govori okvirnu težinu nakon što izmeri butnu kost. Pretprošli pregled je rekla oko 800 gr, na zadnjem pregledu 1200gr - pregled na 4 nedelje. Ne sećam se koliko sam ja bila dugačka na rođenju, znam da sam imala 3.600. Ana je bila 54cm čini mi se i 3200 gr
|
|
|
|