RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

serpica -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (29.3.2014 7:22:57)

Yula nisam jos pocela sa jogurtom i pavlakom,planiram za koji dan i to da uvedem,a sto se tice kolicine hrane nisam merila ali pojede bas dosta napunim mu ciniju a recimo da ima oko 300gr mozda cak i vise. Ima tri takva obroka ali kazem ti slabo pije mleko tako da verovatno zbog toga dosta jede.

anci kv -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (29.3.2014 18:27:38)

Mi sa 7 meseci 66cm i 8 kg
I mi smo uveli večericu. Šerpi i mi smo tu negde količinski po obroku, ali mleko (moje) lepo pije, ujutru kad ustane i pred spavanje, a doručak i večera neka kaša sa mlekom
Yulo,i ja spremam, jedino kad krenem u skitnju i mora da jede van kuće onda nosim kupovnu kašu
Savladali smo i grašak!!!!

serpica -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (30.3.2014 9:43:47)

Anci[sm=bravo.gif] za devojku,mada mi na slikama deluje baaaas dundasto[sm=smiley1.gif]
danas cu da mu dam kiselo mleko i zitarice da vidimo kako ce da prodje..

anci kv -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (30.3.2014 22:10:43)

a šerpi,zato što gospođica slaže face kad se slika, napući usta...mali mišelinko
Javni kako prođe klopica

mama treći put -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (30.3.2014 22:25:29)

Anci pozz.Moj sin sa osam meseci ima oko 14kg.Ali jede vise puta dnevno po malo.Takodje ne merimkoliko grama pojede.Obozava kuvani krompir i sargarepu.

serpica -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (30.3.2014 22:32:18)

8 meseci i 14kg [sm=smiley22.gif] ne znam sta da kazem,moje devojcice su bile 9,9kg i 12kg sa godinu dana bata ce verovatno da ima malo vise,Tara sada sa 5,5god ima 18kg,odoh malo u off ali prosto ne mogu da se nacudim...
Anci poruckao je sve kiselo mleko i nije se bunio [sm=smiley1.gif] cini mi se da mu vise prijaju kisele stvari nego slatke..

mama treći put -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (30.3.2014 22:49:54)

Imao je 4350grama narodjenju.Doktorka mi rekla da mu smanjim hranu.Pokusavala sam,ali je on mali prozdrljivko.Ja sam kod svih troje dece uvela sa 6 meseci mlecne proizvode.

mama treći put -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (30.3.2014 23:01:19)

Trenutno mi je problem sto mu izasla 2 zubica pa grize kad ga dojim.Sisa,pije kravlje mleko 3 do 4 puts dnevno plus cvrsta hrana najmanje 3 puta dnevno.

anci kv -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (30.3.2014 23:14:06)

šerpi[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]pa to je naš zetonja!!!!
Napredni bebci,nema šta
Mtp, mi još nemamo zubiće,čekamo
Za večeru je smazala kukuruznu palentu sa pavlakom i mlekom

mama treći put -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (31.3.2014 8:06:53)

Anci nisu sve bebe iste kod svake bebe u razlicitom mesecu nicu zubici.Mojoj cerki je prvi zub izaso sa 13 meseci.Starijem sinu sa 8 meseci.A najmladjem sa sedam prvi,a drugi sa sedam i po.Najgore mi sto kad mu nicu zubici hoce samo u ruke.Ja sam mom bebcu sa 6 meseciprvi put dala da jede griz.

mama treći put -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (31.3.2014 8:08:51)

A kad se setim moja cerka jela slaninu sa 6 meseci bez zuba.

anci kv -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (31.3.2014 9:17:28)

Kakva slaninica...da se mm pita već bi joj dao suvo meso [sm=jezicek.gif]

serpica -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (31.3.2014 11:42:12)

Anci,kupila sam danas ovsene pahuljice sa jabukom i cimetom,potopi se u vrelu vodu i imaju odlican ukus samo su po meni slatke iako nemaju secer u sebi pa sam ubacila kasiku pavlake i smazao decko sve..
Svinjsko meso pa i slanina imaju masnocu koja ni u kom slucaju nije dobra za bebine krvne sudove a i za zeludac jer se tesko vari.
Ja sam se dugo dvoumila i oko glutena do godinu dana pa eto uvedoh ga,ali znam da svinjetinu necu sigurno jos dugo.

Azra_ -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (31.3.2014 11:58:33)

Ma kakva svinjetina?! Po meni , nikakva korist od toga Moje dete ima preko 2 godine, nikad je nije probao. Teletina, junetina, jagnjetina, ćuretina, piletina, džigerica i riba, sasvim dovoljno. Naravno, kad dete počne sve to da jede...

anci kv -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (31.3.2014 23:39:49)

Ma svinjetinu ću na kraju, jednog dana...kakvi to..o tome ni ne razmišljam, a pogotovu zato što je ni ja ne jedem
Dajte neki recept za spanać, a da nije sa mlekom pošto ga još nismo uveli???

Azra_ -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (1.4.2014 0:15:18)

Jeste li uveli jaje? Uh, sve sam pozaboravljala kad šta ide...[sm=smiley13.gif] Inače, spanać, kao izvor gvožđa, ne bi ni trebao da se daje sa mlečnim proizvodima, jer njihov kalcijum smanjuje vezivanje gvožđa. Nije štetno da se da, ali bolje ne kombinovati spanać i mlečne proizvode, bar meni tako nutricionista objasnio.

anci kv -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (1.4.2014 0:21:44)

Jaje smo počeli sa punih 6 meseci, šestinu,četvrtinu,polovinu pa celo žumance
Sutra uzimam spanać pa od srede na zeleniš

Azra_ -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (1.4.2014 0:27:37)

Fino. Onda možeš kombinaciju spanać-pirinač-jaje(žumance). Može da bude baš kao kašica, a može i čorbasto.

Misha i Ljisha -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (1.4.2014 7:32:29)

Azra slazem se, to isto vazi i za meso i mlecno. Znaci kad je meso na trpezi bez mlecnog. Ali spanac se vec dugo kod nas pravi upravo sa mlekom pa valjda ne znamo kako ga drugacije spremiti[sm=jezicek.gif], ali dok se ne uvede mleko moze uvek posni spanac.

anci kv -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (1.4.2014 9:44:12)

Ma ne mešam jaje i meso sa ml.proizvodima, nego kad se pomene spanać mene odmah to asocira na spremanje sa mlekom
Danas idemo na zelenu pijacu u nabavku

Azra_ -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (1.4.2014 9:54:08)

Da, i ja spanać jedem isključivo sa pavlakom.[sm=smiley13.gif] Dete sam od starta navikla da jede bez pavlake, mleka i sl.[sm=smiley13.gif] Mada, tu sam imala sreće, nije probirljiv. Ne voli pasulj, sve ostalo fino jede, od malena tako. I to sve kuvano na pari uglavnom, bez soli, začina i sl.dakle, bljutavo i malo bljak. On se ne žali za sada.

anci kv -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (1.4.2014 9:59:01)

Ma i ona nije probirljiva, srećom dobro jede pa se ne brinem

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (1.4.2014 10:12:21)

Ja spanac ne jedem uopste, i nisam joj ga ni nudila, prvi put ga je probala prosle nedelje sa mlekom, i dobila koprivnjacu i odmah presing i urbazon, vise ga davati necu....

serpica -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (1.4.2014 17:22:57)

UM ja sad prvi put cujem da je neko alergican na spanac [sm=smiley13.gif] ali ako je tako ne daj vise,ima zamene i za to.
Ja nisam spremala spanac do sada,par puta sam kupila gotovu kasicu ali nije nesto odusevljen,

mama treći put -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (2.4.2014 7:35:09)

Jel neko davao socivo bebcu?Ma ja samo pilece meso dajem bebcu.Jos sam nasla mleveno pilece meso i skuvam cufte,on to obozava.Jos sam nasla i recept za cufte u sosu od jogurta.Prvo se ispeku,ali budu mekane.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>