Yula -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo (27.3.2014 17:52:16)
|
IZVORNA PORUKA: anci kv Nama je sličan raspored Pod8j oko 7,pola 8 Doručak oko 10,11,žitarice sa mlekom ili palenta i jogurt Ručak oko 14, meso ili jaje sa povrćem Užina kaša od voća Podoj oko 18 Pred spavanje puna flašica mleka, najkasnije oko 21h Umesto podoja u 18 uvešću joj večeru neku kašu sa mlekom Hej, Anchi, znaci vec dajes jaje ( zumance ) i mlecno??? Suuuuper! Ja sam nesto malo iscitavala savete doktora i nutricionista i vidim da se jos mnogo ranije preporucuje 4 cvrsca obroka, pa sam ja napravila bebi nov raspored koji mu, koliko mi se cini, savrseno odgovara. 6h - 210ml mleka. 10h- Nestle cerealije sa 90ml mleka. Ukupno kasice bude do 120ml. 13h- mesno/povrcna kasica. Do 180ml. 16h- kompotic, do 120ml. 18-18.30h zitarice sa ad mlekom, dodam do 4 doze, taman da mi prve i druge zitarice imaju onu kolicinu mleka koja je preporucena za ovaj uzrast, a to je 3x210ml, s obzirom da on sada pije flasicu ujutru i uvece. 21h 240ml mleka. Bebac zaspi oko 20h, ali ja mu mleko dam tek u 21h kada pocne da se vrti jer je gladan, mislim da je bolje tako nego da mu tovarim zeludac pred spavanje, a relativno skoro je vecerao. On bi verovatno pojeo mnogo vise cerealija/zitarica i vocnih kasica, kolicinski, ali ne smem da mu dajeùm jer je bucko i strogo vodim racuna o kolicinama hrane koju jede. Zaista ne jede puno, ali od rodjenja, cak i dok je sisao, bucio se bas dosta. Izgleda da je takva beka. Prvo dete mi je u ovom uzrastu jelo bukvalno duplo vise, bio je krupan, ali ne debeljko, kao ova maja beka. [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|