Bekolino81 -> RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici? (4.3.2013 16:44:57)
|
Jo.anna.jo, ja sam drugorotka i u sobi sam bila sa ženama koje su takođe drugorotke,pa verovatno nam sestre nisu nešto ni pomagale jer znaju da imamo iskustva. Primetila sam da su u nekim sobama bile isključivo prvorotke a u drugim žene koje rađaju po drugi,treći... put. Svako jutro sestre dolaze presvlače bebu,sređuju pupak a zatim dolazi dr.neonatolog i pregleda i meri bebu,sestra je oblači i vraća bebu mami. Za bebu su samo potrebne pelene i vlažne maramice, kremu imaju oni i ne treba ti više ništa. Ja sam bila u sobi 10 - sedmokrevetna, ali nikad nije bila puna,čak sam poslednjih 2 dana (ostala sam duže u porodilištu zato što mi je beba dobila žuticu) bila sama u toj velikoj sobi sama. Ovog puta išla sam na porođaj bez epidurala,za razliku od prvpg puta. Tako sam se dogovorila sa dr. - ako porođaj krene i sve ide brzo,neću uzeti epi a ako se oduži uzeću. Pošto sam bila otvorena 4-5 prstiju a nisam osećala neke bolove,pitao me dr. da li hoću epidural,ja rekla ne,uključili mi u 7:45 indukciju i za sat vremena sam se skroz otvorila.Ne znam koja je cena epidurala, moj dr. mi je rekao da kontaktiram anesteziologa da me ima u vidu za svaki slučaj,ja nisam stigla da je pozovem jer sam se porodila 15 dana pre termina. Što se tiče analiza ne treba ti apsolutno ništa,sem krvne grupe, uputa, z.knjižice i l.karte. Ja sam ponela sve i krvnu sliku,urinokulturu,korpokulturu,hepatitis B i ništa mi nisu uzeli. Na samom prijemu u porodilište vade ti krv i uzimaju bris. Pitaj šta te još interesuje!!!
|
|
|
|