dunja RR -> RE: Logoped pre pete godine,da ili ne? (18.10.2018 13:21:05)
|
Ja sam uzela u septembru uput za logopeda u DZ, iako naš pedijatar kaže da on sasvim lepo priča, to što ne zna R, L malo fuli, ne uvek, kaže nije strašno, po njoj priča ok za svoj uzrast, čak i više nego dobro. Ali je ipak dala uput za logopeda, jer sam zamolila, pa smo juče prvi put bili, na pregledu. Logoped u DZ kaže da je on super, postavljala mu je pitanja, na sve je dao odgovor tačan, kaže da je bistar, i da većina roditelja verovatno ne bi dovela dete na mom mestu. Ali smo se ipak dogovorili (više na moje insistiranje, ali sigurno da nije beskorisno), dolazićemo četvrtkom pre vrtića, ujutru, na pola sata. JUtros smo bili, mala je grupica, S, jedva devojčica koja je plakal pa izašla i jedan dečak od 6 godina. Radili su danas slovo č. Letos smo imali upalu pluća, i D je vodio S na plućno, gde je dr rekao onako usput, vaše dete ne zna č, ć. ž, ima kratak frenulum, morate da mu to secnete. To je bilo 5 dana pre mora, da bi na moru Sava odjednom počeo da govori sva ta slova - č,ć, dž. E sada, malo on njih previše naglasi, pa malo čudno zvuči, ali je logoped juče rekla da je to sasvim normalno jer prvo kreću sa niskim č, Ali da bi R kasnije naučio, prvo će vežbati to č, ć. L zna da kaže, ali ne koristi u rečina uvek, pa će i njega u nekom trenutku verujem vežbati. Pogledala je frenulum, kaže da je ok, i da ne treba ništa da se secka. Tako da eto, uvedoh mu jednu obavezicu, ali verujem za njegovo dobro :) jednom nedeljno pola sata, nije strašno.
|
|
|
|