Moiraina
|
E ovako Juče smo stigli oko 20h (po grčkom vremenu) posle ukupno 15 sati puta. Zeznulo nas je to što je bebac bio polubolestan, pa smo nedelju prepodne izgubili da bismo ga odveli kod dr da budemo sigurni da možemo da putujemo (planirali smo da krenemo u nedelju prepodne, a krenuli smo u 15h). Trebalo je da noćimo u Vranju, ali uhvatio nas je mrak i kiša pa smo ipak noćili u Predejanu. Krenuli smo iz Predejana ujutru oko 10, pravii takoli smo nekoliko pauza (moje dete je naravno moralo da kaki pored autoputa u Makedoniji - na noši ). Na ulazu u Mk smo čekali desetak minuta, a na ulazu u Gr nismo čekali uopšte (ovako je kad se ide kolima, dan pre toga moja mama je otputovala autobusom za Leptokariju i na ulazu u Mk su čekali 3h, a na ulazu u Gr 2, dok su kola normalno propuštali). Deca su u putu bila suuuper (bilo je par kriznih situacija, ali kako sam se nadala, prošli smo više nego dobro). Činjenica da smo morali češće da stajemo zbog njih, ali to nije neki problem, ponela sam im dosta zanimacija, igračkica, velikom knjižice, lepo su i odspavali u putu i milina. Ovde je vreme ok, povremeno oblačno, duva vetar ali videla sam na netu da je prošla nedelja bila kišovita, a za naredne dve da će biti sve vreme sunčano, a i ne volim kad je baš previše vruće, posebno zbog dece. Uspeli smo da se danas smočimo u moru, moje dete je zapelo da hoće da pliva, jedva sam mu objasnila da on još ne zna da pliva i tako... Jedino što me užasno nervira: komarci! Kupila sam za bebca onu mrežicu za krevetac (ne bih da ga prskam hemikalijama), ali nismo uspeli sinoć da raspakujemo krevetac, spavao je sa nama i lice mu je skroz izujedano, ja sam sva u pečatima... Danas smo bili na ovoj "našoj" Paradisos plaži, sutra ćemo da odemo do gradske u Neos Marmarasu, pa ćemo onda da vidimo dalje (Torbica mi kaže da ima neka super peščana plaža blizu, pa ćemo tamo obavezno da odemo, pošto je ova naša sa krupnim šljunkom, nije nešto, a pošto smo kolima svakako ćemo obići više plaža, možda svratimo i do još nekog mesta na Sitoniji, videćemo).
|