vukosava -> RE: sta mi je ovo "trebalo" u zivotu? (9.1.2013 1:18:13)
|
IZVORNA PORUKA: Verolina A za sve ostale da podrobno obrazlozim svoje misljenje, ovako besna kakvom me je ova tema nacinila: Dakle, sve to sto se nabraja, teske trudnoce, teski porodjaji, upale grudi, nema mleka, temperature, sve ima svoj razlog za izdrzati i vi znate koji je to razlog. A da li je nekome tesko zbog toga mene ni malo ne dotice. Zasto? Zato sto za sve muke kroz koje prolazite imate dobar razlog, gradjenje licnosti i zivota sopstvenog deteta. I za sve vas uvazene dame koje kukate kako nemate vremena da operete kosu od decije graje, zamislite samo paritet kada lezite na stolu gde vam doktor saopstava da je trudnoca u levom jajovodu i da se cuje eho srca koje nazalost nece kucati na zemlji no na nebu. I izvinucete me sto nemam apsolutno nikakvog razloga da sazaljevam bilo koga ko kuka , pogotovo sa recenicom STA MI JE...., na dvoje ili troje dece koje su jedno drugom do usiju. Idite sa masnom kosom, opracete je jednog dana, ali sto je najbitnije imate i kome drugom da operete kosicu. Ja mogu da se stavim u vasu situaciju, ali vi ne mozete u moju, tako da smatrao me neko moralizatorom ili ne, tema je glupa, a ja svakoga ko ovako nesto izgovori smatram nezahvalnim prema samom zivotu. I sad mozete da bombardujete, mene savrseno ne zanima, jer jos nisam cula od jedne majke koja se bori sa detetom obolelim od kancera STA MI JE OVO TREBALO vec od vas kojima fali manikira i pedikira. Sram vas bilo!!!!!!!!!! A odkud ti znas sta je koja od nas prosla? To sto nisu sve kampovale po forumima pre nego sto su dobile decu ne znaci da su svima dosla magicnim stapicem. A ko tebe zove stalno na teme kojih se grozis da moralises? Jel se bolje osecas kad se istreses na nekog drugog? Ako ti prija, ti slobodno navali. A za sve ostale koje ne znaju sta je ovde zapravo prava tema nek malo nabave neku literaturu o postporodjajnoj depresiji. Ovde kod mene sam u skolici za trudnice ucila vise o tome nego o pravilnom disanju. A kod nas je tabu tema. Cim je nekoj tesko nakon porodjaja, uvek ce da se pojavi ovako moralisanje (garatnovano od strane neke druge zene) i nesto o cemu ne sme da se prica. O negativnim osecanjima nakon porodjaja kojih naravno kod nekih zena ima vise nego kod nekih drugih jer razlicito regujemo na hormonske promene. Nema tu fiksnog resenja tipa: ucutite, sram vas bilo. Vec mozda bas je resenje pricati o svojim emocijama, zasto bi morale sve da se kriju. Sta,negativne emocije samo smeju opravdano da postoje, a sve ove vezane za postporodjajnu depresiju i teske momente, odmah ce da se anatemizuju. Uvek je zenama tesko razumeti druge zene.
|
|
|
|