Torbica -> RE: Šta mi sve prođe kroz glavu kad me stisnu obaveze (14.9.2013 9:02:46)
|
IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha Torbice sjajno, nisam znala da postoje takvi programi za roditelje uopste kod nas. Da da, ne mogu ti opisati koliko je to korisno i predivno. Evo, juce sam se tako lepo ispricala sa psihologom, podelila bez cenzure sve ono sto me nervira, i iznela sta radim i kako se ponasam i dobila povratne informacije. Gde i kako mogu da poboljsam, gde pravim propuste, gde preterujem a gde ispustam, mislim, uvek sam jako jako srecna i puna elana posle ovakvih razgovora jer mislim da uvek moze bolje. Barem sa decom koja su malo zahtevnija, sto bi psihologica rekla, dete sa vecim izazovom jer u svom temperamentu ima osobine koje su blize nekom ekstremu. Da pojasnim, postoji 9 pokazatelja temperamenta i svaki se moze oceniti na skali od 1-10 nekom ocenom. To su osobine koje opisuju dete: nivo aktivnosti(aktivno/pasivno), prag osetljivosti, adaptabilnost, reagovanje na nove situacije bla-bla...da ne davim... E, deca su vecinom negde na sredini, ono, normalno aktivna, normalno adaptabilna.... a ako su na nekoj od karakteristika blize jednoj i li drugoj strani skale, e to su deca sa vecim izazovom. Kao moje zlato. [sm=smiley1.gif] E, posto ja sa svojim temperamentom nisam slicna njoj, tu zna da dodje do nerazumevanja sa moje strane jer ja nekad ne skontam nesto kako treba. Ali zato imam Zanu koja mi uredno ukaze na sve [sm=smiley27.gif] pa i nije tesko boriti se, sve je to zivot i normalno. Samo ja ne volim da pustam da me nesto gricka, volim da rastumacim, resim i vozi dalje. Evo, vec sad se moze videti da su moji decaci sasvim sasvim druga prica, za njih mi nece trebati neko savetovanje, jer ne pokazuju nista sto bi me bunilo. Dok sa cerkom uvek imam neki rebus.... Trenutno ne, ali sad znam odakle joj neki inat i neslaganje za neke momente, e, sad peglamo situaciju i vracamo na pravi kolosek. Odoh zene da pecem klincima projice, spavaju jos!!!!
|
|
|
|