RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Naša svakodnevica >> Knjiga i film

Poruka

vocicana -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (11.7.2018 23:23:04)

E pa bas ti hvala. Uzecu u biblioteci.[sm=smiley31.gif]

nata11 -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (18.7.2018 7:48:02)

Uzela Ja sam Akiko a planiram i -Covek po imenu uve i neku od Sparksa.[sm=smiley1.gif]

Peace* -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (18.7.2018 9:10:50)

Sad zavrsavam Senku vetra. Dopada mi se. Kazu ima nekoliko delova. Ako ne budem mogla da nabavim u biblioteci ne citam vise te iz delova.

Pročitaj ih sve! Vodim ih kao prvu preporuku ko god da pita! [sm=smiley27.gif]

Sad čitam Platformu od Mišel Uelbek. Šta znam... Nešto mi ne leži a dobila sam je na opasnu preporuku nekoga koga smatram posebno inteligentim. Možda nešto nisam skapirala. [sm=smiley5.gif]

Sanjica26 RR -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (18.7.2018 9:33:05)

Uzecu Peace. Citam sad "Danijel Štajn, Prevodilac." Meni se dopada jer ima i istorije, religije raznih naroda. Kao neka vrsta dnevnika. A nisam nista citala od Ljudmile Ulicke, a vidim da je najznačajnija savremena ruska knjizevnica. Po obrazovanju je geneteičar.

Nato, videla sam tu "Ja sam Akiko". Htela sam mojoj Teodori da uzmem.

Rosita -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (25.7.2018 12:21:51)

Nije loša ova Hrana ljubavi, Martin Suter. Pročitah 30 ak strana za sad.

Peace* -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (8.8.2018 8:05:53)

Pročitala sam Bisernu sestru, četvrtu u serijalu Sedam sestara. Lepa je.

Sada čitam "Moja baka vam se izvinjava". Zanimljiv način pisanja, videćemo do kraja.

mama Jo -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (8.8.2018 8:31:37)

Bas cesto u poslednje vreme preporucuju ,,Moja baka vam se izvinjava". I meni je privuklo paznju.
Sad zavrsavam drugi deo ,,Zovem se mama" Jelice Greganovic.

mama ivane -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (8.8.2018 8:46:08)

Meni omiljena knjiga je : Pismo gospodje Vilme , a trenutno citam knjigu Na posebna te vodim mesta[sm=bravo.gif]

Sanjica26 RR -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (8.8.2018 18:21:28)

IZVORNA PORUKA: Peace*

Pročitala sam Bisernu sestru, četvrtu u serijalu Sedam sestara. Lepa je.

Sada čitam "Moja baka vam se izvinjava". Zanimljiv način pisanja, videćemo do kraja.

Meni je za nijansu bolja prva njegova knjiga. Ova je skroz drugacija.

dunja RR -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (24.8.2018 15:53:33)

Kuća orhideja od Lusinde, ne znam malo mi je previše, posebno onaj kraj, kada saznaje da je muž Zavijer ipak živ I da joj je novi dečko, u stvari rođak, ali nema veze što je rođak..španska serija.

Završih konačno i Povratak od V Hislop, ok, sve njeke knjige su na isti kalup, uvod u kome glavna junakinja traži sebe, pa razrada sa istorijskim elementima, i zaključak u kome glavna junakinja saznaje ko joj je majka i obavezno raskida sa dečkom, mužem .. [sm=smiley36.gif] Naravno van tih uvoda i zaključaka, razrada sa obiljem istorije je izvanredna, u ovoj knjizi mnogo toga može da se nauči o španskom građanskom ratu, Franku, u svakom slučaju, svidela mi se.

Sanjica26 RR -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (24.8.2018 16:31:13)

Jel koristi neko ovu aplikaciju kLIK Super stvar kao podsetnik koje ste knjige procitali i preporuke drugih korisnika (a i vasih prijatelja) koje im se knjige svidjaju i koje su procitali.

Ovog leta sam bas dosta citala. I jako dobre knjige sam citala. Sad sam pocela moju omiljenu Trejsi Sevalije "Poslednji begunac". Bas mi se svidja njen stil pisanja. Pre toga sam citala prvi put Portugalca Saramaga. I njegov stil pisanja je predivan. Uzela sam jos jednu njegovu knjigu, pa cu posle Trejsi da citam.

mama Jo -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (24.8.2018 17:42:19)

Sanjice, ova aplukacija je odlicna, vrlo je pregledna. Ja sam koristila jedno vreme neku drugu (ne secam se kako se zove [sm=zmeden.gif]) i uopste nisam bila zadovoljna.

Sad trenutno imam potrebu da uzmem neku knjigu sa pozitivnim afirmacijama. Je l' citao neko Put kojim se redje ide?

Sanjica26 RR -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (24.8.2018 21:24:35)

Zaista je odlicna aplikacija.

Tu knjigu nisam citala mama jo.

nata11 -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (25.8.2018 8:35:25)

IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR

Nato, videla sam tu "Ja sam Akiko". Htela sam mojoj Teodori da uzmem.

Obavezno. Prepuna ljubavi.. Nesto kao mali princ. Decko bas obecava. Jedva cekam njegov sledeci rukopis.

Ja preporucujem Covek po imenu Uve- stigla do pola i dopada mi se.

mama Jo mene Melem za dusu uvek digne. To je nesto sto imam od nekih 13-14 godina. Ostale knjige sa poz afirmacijom... pa recimo da mora da se pogodi momenat da mi legnu. Pr. Nikad ne znas zasto je to dobro- pocela sa citanjem u momentu kada mi se sve izokrenulo, sve jos bilo sveze i nikako mi nije isla. E kada se vec malo sleglo nekako je bolje isla.

mama Jo -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (25.8.2018 8:40:08)

Nata11 - na jednom od gornjih postova sam videla da si pisala da planiras da citas Covek po umenu Uve, bas sam htela da te pitam da li preporucujes... odlicno, jer ja vec duze vreme zelim da je procitam, a nemam je, treba samo da skoknem do biblioteke.

Hvala ti i na ovim preporukama, ja u pri cipu volim pozitivne afirmacije ali ne bas u formi knjige (ne znam, imam osecaj da bi mi bilo previse)... ali sada mi se bas otvorila potreba da uzmem jednu takvu knjigu. Bas to, malo da me podigne.

Sanjica26 RR -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (25.8.2018 8:51:43)

I ja sam tu knjigy preporucila Voci. Nisam uzela iz biblioteke. Kupila sam je. Sad je kod drugarice na citanju.

Peace* -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (28.8.2018 11:21:31)

Pročitala sam Moja baka vam se izvinjava. OK je. Nekako drugačija.

Sad čitam Ako me jednom prevariš od Harlan Koben. Jedna od onih što drži i ne pušta.

nata11 -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (6.9.2018 11:21:58)

Ovih dana uzimam drugo Bekmanovo delo. [sm=bravo.gif]
Uve mi se bas dopao. Toliko topline, smeha, tuge, ljubavi.. ma sve na jednom mestu.

Sanjica26 RR -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (6.9.2018 12:43:51)

Nato, gledaj i film.  

nata11 -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (7.9.2018 9:16:46)

IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR

Nato, gledaj i film.  

I to obavila juce. Naravno i on je divan ali uvek je knjiga bolja.

Sta da uzmem danas u Laguni ? [sm=zmeden2.gif]

Sanjica26 RR -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (7.9.2018 9:26:09)

Nato, ja sam uzela "Biser koji je slomio skoljku.  Hvaljena je knjiga. Kazu da je poput Haled Hoseina knjige. Ja sam dala drugarici da citam,  jer ja vec citam nesto drugo. Ne znam da li si citala od njega?cekam njegovu novu knjigu da uzmem. A sad za rodjendan cu da uzmem najverovatnije od Ive Andrica.

nata11 -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (7.9.2018 11:08:43)

Da obozavam ga, sve procitala.
Hvala na preporuci, obecava odlomak.

I meni je zelja da uzmem onaj komplet IA, posebno sto Price o moru/ selu nisam citala.

Sanjica26 RR -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (7.9.2018 11:12:32)

Procitala sam Beogradske price od njega.  Svidela mi se knjiga.  Ma,  sve od Ive Andrica je dobro. Dvoumim se izmedju 

Ovu
Ili  Ovu

Sanjica26 RR -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (19.10.2018 22:27:07)

Cita li neko?

Trenutno sam na knjizi "Stogodisnjak koji je skocio prozor"[sm=smiley36.gif] Bleskasta je knjiga. Samo se razvlacim, jer nemam vremena.

Milena18 -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (20.10.2018 7:42:16)

I ja se razvlačim, Sanjice. Čitam jednu knjigu mesec dana.
Pre par dana sam završila Kormaka Makartija - "Dete božije" odlično napisana, ali jako teška i mučna tematika. Sad sam počela Fantea - Bratstvo loze. On je za mene igranje na sigurno, znam da će mi prijati i pre nego što počnem da čitam.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sledeća stranica >   >>