Leki 77 -> RE: zelenkasta stolica kod dojenih beba (13.8.2009 22:43:06)
|
Moje misljenje je da posto je lavic mnogo mali obavezno ides u savetovaliste. I to samo zato sto mu je i slinav nosic. Mi imamo pet meseci i stolica nam je dugo povremeno zelena (samo siki, cak ni vodu nece ni na koji nacin da pije). To se prvi put desilo pre tri meseca, i dr nam je rekla da je moguce da sam ja jela nesto sto je "obojilo" stolicu, i da nema mesta uznemirenosti jer je beba dobro napredovala. Ja sam naravno brinula da gladuje, ali posto je tada dobio 1330g za mesec dana, dr je rekla da to nije sigurno. U to, sve to sto i ti posmatras, a sto je i po mom misljenju najbitniji - opste ponasanje bebe je bilo potpuno uobicajeno. Mogu samo jos da dodam da ako je nosic slinavkast, da moze da bude i malo sluzi u stolici, i da je to krajnje regularna pojava. Nama su krenuli zubici, pa balavi kao slavina, i zbog toga nam je prilicno retka stolica. Ako je beba dobre volje i nije "sumnjiva" ja ne bih brinula, ali bih je samo zbog tog nosica odvela u savetovaliste. Inace, moj prvi kontakt sa stolicom neprijatnijeg mirisa je bio kada se pojavio mladi luk pa ga se ja naklopala[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image], dakle, mozda si nesto jela sto je promenilo miris i boju stolice - neka zaprska mozda, neka zelena salata uz to npr.
|
|
|
|